Skip to main content

Cukur Jambul Nisrina Nabihah

Majlis ini berlangsung pada tanggal 21 Jun 2008 di Taman Damai [damainye..ngeh33] di Bemban, Melaka...cerita disebalik majlis ni..aku dtg lambat...hehehe sorry lah Khatul ek..buat ko terkontang kanting sensorang..tp aku dah baser jek mcm 2 kn..aku selalu jek sensorang ke majlis dulu kn...ape kan daya..aku membawa tetamu ke A Famosa...giller menembak lah katekan..terlupe ari nk maghrib...smpai umah dah kol 7pm...aku ala2 saje melupakan pasal majlis cukur jambul anak si yam lepas maghrib..hahahahaha saje nk buli ko dok situ sensorang..tp ramai kan makcik2 yg dtg berzanji kat umah yam 2..hehehee..dah 2 si fitr 2 plak nk tgk bola...nk tak nk kene tgu bola 2 abis kn..heheh jgn mare..aku kene layan adik aku 2 baek2 kang..dia ngadu ngan isteri dia aku buli dia kn..hehehehee

seb baek aku smpai majlis ala2 baru nk mule..aku merempit ngan kadar kelajuan sederhana jek..nk mampos..jln ke bemban 2 dah lah bengkang bengkok bagai ular kene ketuk...malam2 seram dow nk merempit laju2..siang2 xpe...hehehehehee..oleh kerna aku smpai tepat pd waktunya..so sempatlah aku menembak seposen dua kupang ..gamba anak si yam..tp xbrape sharp lah..sedih lah jugak...sbb aku kn bdk baru belajar..nk menyempil2 di celah2an makcik2 2 aku segan..hahahahahahahaa.....bile makcik 2 bg green light..nk amik gamba boleh lalu di tgh2..baru lah aku berani nk melangkah..hehehehee/..tp susah giller ruang terhad..2la cabaran sbg photog ek..xpe..aku baru nk belajar..lom nk jadik photog lg pon..sbb lom ade kebolehan lg..byk lg kene belajar nih!..xpe slow & steady...jgn gopoh gapah kn..kang ape yg dirancang xmenjadik lak...

oleh kerna server kat opis ni bengong..menyebabkan aku xleh nk buka coding2 aku..so aku melalut kejap kat blogs ni..hope halal lah kn gaji aku hari ni..hehehehehee
selambe jek dia tido..

xamik port ape org buat kat dia ha

xbangun-bangun smpai abis majlis
ni keje aku..ntah sape nye hadiah tah..sori aku cilok cap ni tok dia pakai...

seb baek ibu dia sporting kn..hehehe

amacam ok x..MAMA yun? hahaha aku buang dia nyer bedung
baru dia bangun ha..punyelah jenuh nk tgu dia berjaga....

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…