Skip to main content

Sharna Liza & Mus'ab Al-Khair [Sambut Menantu]

erm smlm aku xde keje dok godek-godek s/w picture viewer baru yg free yg baru jek aku jumpe..name dia "FastStone Image Viewer" hehehe..quite ok lah...leh masukkan text..wat frame...kire if combine ngan picasa...byk bende lah blh buat..almaklumlah..laptop opis ni mane leh install pirated s/w kn..so aku kene carik s/w yg free jek..pas2 nk tgu aku edit used photoshop ke illustrator ka.bla..bla..adobe yg laen..tgu blk kampung ajolah yek..hehehe so aku pon torai lah edit serba sikit gamba sharna smbil melayan mata aku utk di ngantokan mlm smlm..hehehe
1) SHARNA with her parents
2) Sharna with Naily
3) Sharna with Khausar

4) Pengantin with Kengkawan
(Aku bencik sbb aku xde dlm pic's nih!)

5) Pengantin & BERNAS members 6) Pengantin & kengkawan cha-cha..hehehe :P
7) Sharna & Geng (Tudung hitam is mak andam)
Cerita di pagi sabtu 26/7/2008 : Aku naik bas dr melaka ke KL kol 8am..hehehe almaklumlah aku blk melaka kn khamis mlm jumaat 2..sbb aku cuti jumaat nyer..hak33..saje mo merelax kn otak aku....aku smpai KL b4 10am..giller laju bas 2...seb baek aku xsedor..aku sedor dr mimpi pon dah smpai kat times square..hehehehe aku pon ke rumah kerinchi pas2...kol 12pm baru saz smpai tok kami cargas ke shah alam..smpai shah alam sharna dah siap..tgl di touchup jek oleh mak andam nyer..hehhee aku hny jadik pencacai tukang amik gambo..tp aku pon larik2 jugak..sbb ade geng dr bernas pas2 ade geng laen yg boleh dijadikan rakan borak..kompem si shana hangen jugak..sbb aku asik hilang..yg best ramai lah...org2 politik yg dtg..hehehe ramai jugak lah..nnt aku carik link...sape2 yg ade amik gamba mereka..aku kureng minat gamba org2 politik ni kan..hak33..ok cont to next episode lah yek..aku letih nak mengarang ayat nih~~~dada

Comments

sharnaliza said…
yeay... 1st time pakai peach nie. mase pakai tu cm tawakal jek.. coz mucab dh tknk g carik baju lain. so just mix n match jek. (Naseb ok.. hehe)

si yun plak sure tensen ngan kerenah pengantin yg request mcm2.. instruct mcm2.. (sbb ko jek yg tau flow nyer dari saat kami decide nk bertunang). hehe.

Special thanks to YUN and credit to her job. Tapi ade 1 bende yg aku tk dpt 4 dis wedding.. nk camera tp dpt laptop.. (berkorban demi mucab terchenta... ahaks).
jiwa kacau said…
naper gamba akaq nampak maskulin uols?...fingsannn

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…