Friday, October 31, 2008

M.e.M.o.R.i

Tak sabar nyer nak menanti esok….lalalala.. bukannye ape pon..hanya kerana esok mo ke sekolah lame aku..iaitu Sek.Men.Keb(A).Sharifah Rodziah a.k.a Sharodz..yg terletak kat telok mas, melaka..esok ade majlis alumni sekolah yg pertama kali nya…dah dpt status sekolah cluster wajib lah wat alumni ni..dulu mase 2004 penah lah kumpulkan ex-exsharodzian tp xramai..around 30 jek lah..sbb tym 2 nk discuss bout alumni nilah..akhirnya berjaya jugak buat ha..after 4taun berlalu…Serius aku rindu sekolah ni..yg byk mengajar aku ilmu-ilmu akhirat & duniawi…mengajar aku hidop berdikari..mau xnyer sbb 5taun ok aku dok hostel since form 1…sume kene wat sendirik..dr seorang perempuan yg sgt lah selekeh smpai lah aku reti wat keje seperti basuh baju + kemas tpt tido + berpakaian senonoh + carik makan sendirik + kalo sakit handle sendirik + bak kate nyer semua kene belajar handle sendiri..even time 2 baru nak masuk 13taun…sbb before dat aku mmg xreti wat sndrik..yg aku tau hny basuh aksut sekolah sendirik … 2 jek.. tang baju aku xpenah amik tau..baju 2 bergosok ke x..aku mmg jenis hentam pakai jek..bkn aku amik kesah pon..janji aku g sekolah..memule masuk asrama..seb baek ade senior yg sudi mengajor mcm2 perkara..hahaha thanx to them... belajar basuh baju pon belajar ngan depa..camno nk gosok baju..aku ni lebey belajar dengan menggunakan teknik pemerhatian..so, mule2 perhati depa wat..pas2 tiru..lelame baser lah kn..huhuhu 2la start masuk asrama baru aku sedor yg aku ni anak sulong ok! Hahaha..baru lah tau yg aku ade adik berderet..hahahaa baser kat umah 2 aku cam adik plak..sbb aku kene bulikan dengan adik-adik aku & aku lah juara melalak kat umah 2..sbb time dah xthn ngan hentaman depa aku melalak..kompem setel lah depa ngan ayah aku..huahuahua..selain ngan adik-adik aku, pak busu aku yg ngok ngek 2 pon join skali ok! [oppss mase ni busu aku bdk lg..pehtu kitaorg dok umah arwah atok..so dok ngan dia skali..mau xnyer dia 2 geng bertekak aku hari2..nak tido pon bertekak..bgn tido bertekak jugak..nk siram pokok bunge pon bergaduh..tp pak busu aku dah tua skrg..hahaha sbb dia dah ade anak 3..hehehe..pastu dia dah masuk 38thn kalo xsilap aku]

Dahlah arini dapat mp3 “Alunan Zikir by Dr. Badrul Amin” [credit to mira sbb dapat kan zikir ni versi mp3] yg aku selalu dengar tym sekolah dulu..baser dibukak tym nak maghrib + isya’ + subuh ahad + qiam..wahhh sayu nyer…lepas ni leh layan tetiap ari dengan phone…sayu nyer..pestu try donload lagu taubat ..lepas lak [lagi bertambah sayu] & aku bertambah emosi rindukan sekolah..sebab di sana aku belajar menjadi seorang muslimah even xbyk mane ilmu tp sekurang-kurang nya ilmu yg aku dpt walau sedikit 2..dpt lah dijadikan pedoman idop aku skrg..xdelah aku lepas laku….xdapat nk digambarkan if aku xdiberi peluang tok belajar kat situ..aku mmg mengaku lah…family aku bkn dr golongan alim ulama’…sbb sembahyang pon xdelah kene pakse ke ape mase aku kecik-kecik dulu..dah masuk asrama..baru aku prektikkan & belajar tentang solat ngan betul…alhamdulillah lah kan…mmg perjalanan hidop kini telah ditentukan olehnya…

Esok pegi melaka…..aku blk ari jek sbb aku bawak si yam ngan si konet dia hehehe..si nisrina lah kn..erm hope perjalanan kami dilindungi & dirahmatiNya.

Nantilah kalo rajin aku cerita pasal zaman kegemilangan aku kat sekolah 2 [aku bkn yer otai sekolah pong & aku bkn nyer dikenali pon..aku hny lah budak baser kat sekolah dulu]…even xbyk cerita best pon tp akan ku cerita lah cerita yg xbrape best 2 jugak..huhuhu lantak korang lah nk bace ke x kn..pedulik ape aku kan..

No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...