Skip to main content

Raya@ISD-BERNAS


Selamat hari raya
Aidilfitri mulia

Ampun maaf dipinta

Mensuci hening dosa

Setahun menghilang

Sekarang menjelang

Hari yang bahagia

Selamat hari raya

Selamat hari raya

Aidilfitri mulia

Ampun maaf diminta

Mensuci hening dosa

Seruan kita

Untuk semua

Selamat... selamat...

Selamat hari raya

Semalam Selasa 14 oct 2008, department aku iaitu ISD wat Open Department [sbb kalo rumah..we called it as open house..xkn department pon nk gune statement yg serupa..hehehee] aku kate open sbb mmg org kat department aku ni pemurah org nyer sbb dijemput satu BERNAS kat CP tower ni..dah ala-ala jamuan raya BERNAS lak..2la aku nk suggest kan len kali BERNAS nk wat jamuan depa leh suh ISD team jadik dia nyer organizer sbb kompem meriah punye...department len wat jamuan raya xde pon jemput sume org bagai..tapii kami ni mmg pemurah ..hope rezeki umat-umat dalam department ISD ni lebih diberkati & dilimpahi rezeki dengan melimpah ruah..Amin!
Setelah berhempas pulas mendecor bagai since sehari sebelom nya [alah ckp jek isnin kan sonang..huk22]..majlis nya bermula dalam kui 12pm...sebelom kui 12pm kami dah sibok menyiapkan persiapan lah kn..utk menyusun makanan & lauk pauk nyer + kuih-muih yg di bawa oleh staffs ISD...wow mmg meriah makanan yg ade...
erm menu yg ade seperti Nasi beriani + kari kambing [sodap nyer..smpai ade yg pening2 lalat] + serunding daging + pepedum + ayam goreng berempah [tp i dpt bahagian dada..so, xrase nikmat ayam 2 yg sedap..hehehe] + nasik impit + rendang yg naily bawak khas dr ampangan, somban + ketupat palas + lomang + sate [yeaaa...i like it!] + roti john [abg faidzal prepare ni dr kui 4am ok!- aku kn reporter..kompem tny soalan cepumas ni kn] + puding koktail [aku tau name sebenar..wan dah sebot tp i lupe ok!] + agar-agar laici + puding jagung [depa kate xjadik..so, simpan dlm freeze..ruper2 nyer tuan empunya terlupe bwk buahan dlm tin 2] + kek buah + kuih raya yg byk giller + dll..kalo yg aku lupe nk sebot 2..harap maaf..aku terlupe or memory aku nih dah full..hehehehe
Sambil-sambil makan pong sempat bergambar sakan..gamba-gamba aku upload kat n3 seterusnya lah kn..kang berserabut lak..hehehehe..or kalo aku lmbt upload..leh lah jengah kat sini dulu..sbb puan-puan kat department aku ni mmg pantas mengupdate ape yg ptt..hehehee

Hope tahun depan majlis seperti ni akan terus dilaksanakan..tapi kalo kome nk tau..department aku selalu jek wat aktiviti makan-makan..hehehe sbb otai-otai department aku ni mmg excited kalo bab nk memasak bagai ni..hehehe yg junior mereka jek selalu ngelat! huk22 aku pelik jugak nape mereka ditempatkan di department ISD..apsal x masuk jek department penyediaaan juadah [ade ke?] sbb department aku ni dah terang lagi bersuluh..mmg xde kene mengena ngan aktiviti memasak bagai...or depa mmg expert menggunakan teknologi dr department aku ni tok skodeng resepi-resepi baru di alam maya..huhuhu..pape pon wat lah majlis makan-makan selalu kerana saya amat suke akan aktiviti sedemikian [tetibe teringat rasberry tart yg disembunyik kn dlm robok kat pantry..huhuhuhu sodap lah jugak rasberry tart 2..sbb dia laen dr tart nenas..hehehehe]

Comments

Murni said…
This comment has been removed by the author.
Murni said…
triffle ke apa ntah, camne eja malas nak google.. yeahh,rasberry tart aku lupa.. lunch ni igtkan.. heheh!
cyana said…
betul la triffle... salu triffle nie akan gune mkn2 yg tk abis... ie: cake, puding etc... cume kene rajin lah yer..

owh!!! korang wat sembunyi rasberry ek? naseb aku tk gemar. hehe

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…