Skip to main content

Jamuan Makan Malam Kelab BERNAS

Tarikh :15 November 2008
Hari:Sabtu
Waktu :8.00pm - 11pm
Lokasi Kejadian:Restoran Nelayan, Tasik titiwangsa
Tema :Lantak Pi korang lah nk berfesyen lagu mana
Konsep :datang-makan-blah lah
Objektif :Dah Kenyang sila lah balik...xkenyang lagi tolong org restoran 2 kemas dulu, baru leh tapau!

Majlis yang jarang sekali terjadi dekat Bernas kan, hehehe adalah seperti ini. Jamuan makan malam ni adalah sama seperti "Hari Keluarga BERNAS"sebab xkan ade nyer majlis berupa hari keluarga yg sebenar sbb bukan mudah nk memahami kehendek semua staff kan..dpt ala-ala mcm ni..pon dah kire orait bagi kami...alhamdulillah..dr xdek langsung kan......yg best nyer xyah bayor [ni of course lah kn..mau kene kutuk kalo kne bayor] tp yg bestnyer... sape ahli Kelab leh bawak kaum keluarga or rakan-rakan ka..sape2 jek lah... dah alang2 makan free utk kaum keluarga tp bkn kaum keluarga bayor rm5...pejam mate jek lah bayor rm5 2 kn..makan pon yg aku sukak adelah steamboat..huahuahua... kompem korang tny apsal xbuat kat hotel ek? name pon bernas..kompem nk bawak keluarga bagai..kalo hotel mane nk sumbat ramai org kan..hehehe xsesuwai lah ngan taste makcik pakcik kat sini..hehehe [selambe aku je mengata ek]

aku bawak lah bdk umah + kawan aku dlm 4org...cukup lah kan..erm sambil makan-makan 2...ade lah aktiviti dijalankan tp kebanyakkan tok bebudak lah...tp ape kesah..makan ajelah...yg best tgu cabutan bertuah..tp ape kn daya..tgu smpai abis...tp dah mmg diri 2 xbertuah kan..hahaha xde lah naik no aku kn "323"..mmg xbertuah...ha lupe lak nk habaq...dpt goodie bag...nak tau rete dlm beg 2 spt list di bwh:

1. beras wangi sun white = 1kg jek
2. Payung lipat bercop Bernas ok!
3. 2 bungkus jajan..dah selamat aku bedal
4. selai towel dr sogo
5. apron bercop bernas [aku xphm..suke bebenor bg apron ni!]

itu sajok ok! & oleh kernas xdpt cabotan bertuah..so pulang lenggang mak kiah ngan goodie bag aje lah..aktiviti seterusnya nnt..ooohh taun depan lah kan..kene nnt kan treasure hunt lah kn...[tetibe teringat last year team aku - murni - naily - akram dpt no.3,,hehehe]

Note: pics nya nnt aku send dlm entry laen..sbb aku lom transfer gamba lagi!

Comments

Murni said…
hahah.. konsep post dinner ala ala hampir sama.. harap maaf yer.. mungkin sebab oleh kerana semangat team work kita sgt menebal.. finished product pon haruslah lebih kurang kan.. hehehhe :P

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.