Skip to main content

Tetibe terjumpe

Aku tengah susun atur balik external h/disk aku ni kan..terjumpe lak gamba dah ade 2 ketui jek...yg laen2 tah mane tah..ke aku dah delete..ni gamba xsilap aku si wanie yg scan mase degree dulu..hahaha tym 2 ade ape hal tah geng2 aku bawak gamba zaman kanak2 ribena tah..lupe lak citer pasal 2... gamba ni mase aku setaun lebey kot..ke-2 taun..aku xhengat ok!


gamba ni kat umah aku [tapak umah skrg tp umah lame] umah ni mmg klasik ok! sbb aku kate klasik, sbb tym ujan kene tadah air ngan besen bagai dlm umah..sbb atap bocor...hehehe tp lagi suka umah ni dr umah skrg sbb umah 2 senang nk kemas aku rase...sbb ruang dia kecik jek...& rumah 2 jugak lah yg aku penah tido kat luar gare2 kene kunci sbb balik umah dah maghrib..SERAMM ooo tym tuu...ni sume pasal kejor layang2 yg putus talinye smpai ke kampung sebelah [bukit lintang]



but for this one, aku ingat.,.ni tym aku 4taun...ni muke lepas menangis sbb bergaduh ngan adik aku yg 2nd 2...sbb berebut beskal kot...baser lah..mase2 kecik2 aku mmg RATU air mata ok! ni je lah teknik aku tok menjahanamkan niat jahat adik aku tok mempermain2 + mempersendakan tahap keperempuanan aku..so, lepas aku nangis..kompem setel masalah..sbb either dia kene belasah ngan my mom + my dad or dia dah rase kemenangan sbb aku nangis..hahahaha bile ingat balik mmg aku ni jenis cewek ok tym kecik-kecik..mau xnyer..asik kene buli jek ngan budak budget macho tu..nyampah aku...tp mase ni, kat umah arwah atok+nenek aku...so, dia lah yg kene cubit kot ngan nenek..hehehehe :P



tengok balik gamba ni...seyes POYO jek aku rase...mmg selekeh aku ni..penyakit dr kecik rupernyer..hahahahaa pehtu rAse nak jadik kecik balik jek..kompem xdek masalah kn..hahahaa sbb keje nyer makan+tido+main+ketawa+menangis jek..xde pon pening kepala..hehehe

Comments

Queenin Murni said…
aku rasa ko nak jadik kecik balik sebab time kecik ko sgt chumill n very the girly... tak sesuwai tau.. hehehe! jahat tak aku?
*Yun* said…
xdek makne nyer lah kn..geli aku nk jadik kecik balik..sbb 24 jam kene buli jek
cyana said…
comelnyer yun pakai skirt+topi lg.. bile mo beraksi cm tu lg??

ratu air mate+ratu posing rupenyer ko!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.