Thursday, December 18, 2008

All About E.M.O

Pagi-pagi lagi aku dah start nak membebel kan..erm mood nak wat keje lom ade lagi..so, bebel sat pasal malam smlm..pasal 2hari lepas ..pasal..cukuplah kot..kang pjg lak bebelan aku..korang pon malas nak bace kan..





---------------------------------------------------------------------------------------------------


Part 1- Pasal Semalam






Mase berYM ngan DD ptg smlm...muncul lah idea nak beli barang dapor tok rumah yg dah kosong..xdek hape 2..asik kebuluran aje tym mlm kn....senarai barang yg nak dibeli 2 mmg aku dah siap kn since awal bulan lagi kan..so, plannyer aku kan ke mid valley terus sebab kitaorg janji berjumpe di sana terus & kami kn kene membeli belah kat kedai runcit di mid valley iaitu lebey dikenali ramai dengan panggilan K4..





bermula dengan amik troli + pilih barang + wat bandingan rege..aku jadik migrain nak kire barang kn..mak aiii...barang sume melampau-melampau dr segi harga nya..mmg sakit otak [bkn takat migrain ok!] dibuatnyer..mau xnyer span utk cuci pinggan mangkuk brand scott naik 100%... OMG ape dah jadik ni..kate K4, tesco, Giant ni dah turun kn rege kepada rege ptt..wei minyak dah turun ok....lebey murah dr sebelomnyer tau! ape dah jadik ni??? dengan rege telor naek melampau..pdn lah beli telor 10bijik kat kedai runcit bawah umah aku 2..dulu rm3 jek dah 10..tp ari2 aku bayor rm3..kakak 2 sound..dik lg 50sen..mak aiiii!!! mule lah aku jadik E.M.O kan! pehtu nak beli susu pekat lak..lagi sakit jantung aku dibuatnyer..semua harga melampau ok..dengan sardin cap King Cup pon dah RM2.1o/tin yg bersize plg kecil..weh dulu rege RM1.15 jek..dat y kitaorg pakai brand King Cup ni..skrg dah ala2 rege cap Ayam yg dulu jek..cap Ayam..aku mls nk tgk..kang aku fengsan terus lak...Mmg sakit jiwa jugak lah..sbb kitaorg collect duit same jek kn..xpenah dinaikkan mau pon dikurang kan..tp kuantiti brg kene kurang lah beli..mmg thp barang kering jek lah nnt..kene wat discussion ngan budak umah blk ni!!! utk terang kan situasi sebenar..smlm jek mmg dah over budget ok..seb baek duit last month ade balance sikit..so, topup jek lah kn...lepas ni dah xde balance ok!!





aku jalan ke tpt pencuci pinggan mangkuk..sekali aku sentap ok..Axion yg dulu nyer hanya Rm4.80 kini RM6.80..ha lantak..jgn ade yg nk complaint lak aku beli brand Harimau kuat ok! sbb ni kire leh thn lg..same rege mcm dulu..tp kire bagus lah aku xamik brand K4 jek..sbb lg murah thp dewa...xpe next tym leh torai. pehtu nk beli pencuci toilet pon senak perut aku dibuatnyer sbb kami terpakse say bye..bye to afdlin shauki nyer brand iaitu..Harpick..mahal ..even rege dia same mcm dulu..tp nk cut budget..so, aku terpakse memilih brand K4 jugak!





Seb baek bulan ni xyah beli Beras..kalo x..mmg aku xtau nk korek duit dr mane kn..xpe seyes next month mmg kene beli hak yg basic jek lah utk budget dr collection duit umah 2...semalam nyer kos dah menjangkau RM164.50..melampau ok...bukan beli ape pon..bende basic jek..masuk barang basah mau RM300 nnt...tapi yg pasti nyer sume barang naek...





Teringat ptg smlm dlm lift tym nak balik..2 org staff department aku merungut yg depa terpakse tmbh nilai utk budget barang dapor...dalam ati aku berkata "baru ko tau..ni asik nk marah bini..membazir xtentu pasal..seb baek aku lom kawen..so, xkene marah. hehehe" seyes mmg terasa akan perubahan ok! 2la yg malas pasal bab rege minyak..kompem barang sume jadik melampau2 naik nyer..pehtu istilah turun balik 2 xkn turun lah kn...





mule lah terpikir..depa ni pantau ke idak? aku rase kawan2 aku yg keje pegawai pemantau rege 2..mmg ari2 keje amik rege lah ape lah..but..mane tindakannya?????? [aku bkn slhkan sesape..but please lah..do sumthing!] rege ayam + ikan toksah nak kate lah kn..dah mmg naek..pehtu kompem fast food akan slowly naek kn rege + pemilik kedai makan mmg dah naek kn rege..sbb kat foodcourt opis aku ni pon naek ok! xturun dah nyer 2!Nak ubah lagu mane lagi care kehidupan ni? [teringat stok telor rebus dr org kawen yg byk itew..hehehe..mmg makan lauk telor ajelah ni]





ha, sebelom aku lupe..kalo dulu sengkek..leh kuarkan istilah..makan maggie kan???tapi kini aku rase xleh lagi kot..sbb maggie pon dah mahal..xberbaloi ok!





-------------------------------------------------------------------------------------------------


Part II - Pasal 2 Hari lepas






kali ini aku E.M.O ngan Celcom..mmg hangen lah aku kn..sebab aku dah bayor bill last friday, tp phone aku kene bAR jugak lagi...alah bill aku bukan byk pon utk 3bulan RM100 [ni pon xsampai]. aku dha bayar lebey ok..lebey beberapa puluh sen lah kn..tp apsal ko BAR jugak line aku itew..so, isnin aku tunggu lah..tp phone aku still xleh gune..aku mmg jarang gune..but tym-tym mcm ni lah dia nk kene bar..mane aku xhangen..terpakse lah aku topup MAXIS lak utk call My MUM...Bile selase muncul tp line phone aku still xOK..aku mmg dah nak jadik nAGA lah kn..ape lagi..since ptg Isnin aku dah try online postpaid CELCOM..aku register + try sign in lah..dpt lah email kate succes & blh gune & sms pengaktifan pon aku dapat..so, budget leh gune lah kn..sekali..website dia wathal..login tp kuar promt msg kate please login back after 3minutes [ni warning msg ape ni?] try & terus try.xleh jugak..kesudahannya aku terpakse lah email kn ke contact us kat website 2..so, aku complaint lah..& ade lah dia reply..tp esoknyer lah kn..hahaha layan kn aje...pehtu try aktivate useriD aku...skali kuar website under construction...hamik ko..apsal ko xreply yg ko tgk baik pulih..ape dah..nyusah kan aku tol!





petang 2..aku still xleh nk call out kn..aku ngan cargas cal 1111..utk mengadu domba lah kn..ha sian mamat CSR yg xbersalah 2 kene bambu ngan aku secare percume jek..tp seb baek dia say sorry & dia aktifkan balik line aku 2..aku bkn ape..aku mls nk call sbb nnt dia byk tny sbb dia nk no ic..aku xkesah lah kn..dah terang lagi bersuluh aku kene bagi ic ayah aku sbb ni line atas name ayah aku..so, nnt pjg lah ceritanya nk kene explain..sbb aku dah selalu call 1111 ni..selalu kene mcm 2..ni seb baek mamat 2 kasik lepas jek..kalo baser cam dolu2...mmg dia suh owner yg call.tengkorak dia lah kn...mmg E.M.O jugak lah aku ari 2...but now tidak lagi...celcom aku kembali beroperasi,.,.TETAPI arini phone I tertinggal kat umah [ni lah mslh yg sll aku hadapi..phone tertinggal...wawawa nmpk sgt phone ni xpenting pd aku ek?]

No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...