Skip to main content

bencik..Bencik ok!

Actually dah lame aku mengarang utk entry sebegini..tp kompem xkan jadik utk post or merasa ianya xperlu utk dipost or publish disebabkan ianya hanya cerita dari perasaan aku yg berkecamuk jek.. aku bukan nk komplen ke ape..aku cube nk buang rase ketidakpuasan hati yg ade dlm diri aku nih! Yolah,...aku jadik emo lah kan bile asik dpt SMS "yo, wassup? sombong giller lah ko skang"..mmg damn lah kn..kalo dah lebih 7 orang kuarkn statement aku ni SOMBONG lagu mcm 2..macam lah aku ni dah masuk tahap melupakan kawan-kawan..before diz sape yg tergedik2 dok SMS or call korang tp penah ke korang hargai? penah? penah x?

Ni disebabkan aku geram nk menjawab persoalan orang [kawan-kawan aku lah] yg mengatakan aku ni SOMBONG disebabkan Xcontact depa...ok lmeh sini aku terang kan sebab-sebanye:-



Yg pertama : Korang penah ke contact aku?

Yg ke2: Suke hati aku lah kn..aku nk contact ke idak, bil tepon 2 pon aku yg bayar..aku menyusahkan korang ke?

Yg ke3: aku penah komplem korang sombong ke? even korang tu xpenah nk SMS or Call aku..paling selalu aku dpt SMS dr korang pon..call me back! ko ingat phone aku ni FREE ke..sugar daddy aku sponsor ke?


Yg ke4: Cube korang pikir balik..aku ni penting ke dlm idup korang?


Yg ke5: Korang ade mslh ke carik aku tetibe jek [mmg selalu situasi ni berlaku..muncul tetibe..dengan statement
stended mengatakan aku SOMBONG]

Yg ke6: Ko ingat aku ni reporter kene update sentiasa pasal korang? korang 2 sape? artis? setau aku..aku ni bukan kawan kepada artis..


Yg ke7: Aku dah letih~~~~




Sekarang ni konsep aku senang jek...sape yg contact or rajin carik aku..so, aku rajin lah nk contact dia balik kan..ni korang kalo contact aku kompem bawak masalah pada aku...macam mane aku ni xhilang keceriaan...hehehe :P Ok, asal korang carik aku mesti disebabkan oleh :-



1- Nak pinjam rete aku [aku bkn lah kedekut mcm en bakhail 2...tapi terasa lah kn..time nk meminkam lah carik aku beria..maunyer aku xhangen kan]

2- Nak pinjam duit [xsudah-sudah ok!..hutang lame 2 pon korang dah anggap ala-ala aku HALAL kan jek..pehtu penah ke korang pikir blk yg aku ni sengkek jugak! aku same jek..aku sengkek jugak ok!]


3- Nak sesak kan otak aku ngan masalah korang


4- Kompem nk mengadu domba pasal bende-bende remeh yg aku dah malas nk layan

5- mesti korang baru lepas frust


6- sbb xdek org nak layan or ko mmg boring giller tym 2..xdek org len nak carik kan~~~~


7- aku tau sume tuuuuu, aku malas nk tambah list lagi..lgi bertambah sakit ati aku nnt!



aku mo tanya balik lah..tym aku boring tahap cipan tym weekend ke..time ari2 aku yg suram..ade ke korang offer nk teman kn aku? ade? ade x? pehtu aku ni dah lame x tgk wayang sbb xde geng nk bermovie..ade korang kesah? ade? bile aku call jek korang sure bagi reason bezeee lyk beeeeeeesss..aku accept lah kn..tp bile dah masuk kali ke-10 ko bg reason yg same..aku pon mule rase menyampah nk ctc ko kn..sbb dengan alasan xnak lah kaco org bezee kn..tp bile aku lame xctc..ko kate aku SOMBONG..mmg mangkuk tingkat lah kan..sekali dua ko kate aku sombong..aku leh lagi gelak bace SMS ko 2..tp kalo dah setiap kali ko SMS aku ..intro ko ayat yg same mcm 2..aku pon dah naik "antu fighter" lah kn..ni blom lg aku bertukar jadik drakulat lak kn... dah tu time aku ade masalah nk lah carik org tukang dengar even xtolong pape..tp tolong dgr..tp ko bg reason beezeee jugak..mule2 kecik lah ati aku kn..lelame...dah mule ati aku bengkek kn asik jawapan yg same..time ko lak.. aku leh jek layan even aku tgh mamai sbb tgh tido ko kaco aku..tp SEYES aku nk wat statement..bukan aku kesah kan..korang ingat korang xkesah kat aku..aku xdek kawan laen? bukan nk riak ke ape kn... kawan 2 kan datang & pergi..so, ko pikir lah sendiri..kalo korang terjumpe blogs aku ni & bace N3 ni lagi baguih..
Nota kaki ku kali ini: Mmg payah nk carik kawan yg ada time susah & senang..so, hargailah kawan mane yg ade kn...

Comments

mirae said…
Hehe sabo dear ek...mmg kehidupan mcm tu..time susah org cari time senang org pegi..susah nk cr kawan yg sejati...kawan yg bercakap blkg lg la ada even mmg ko rapat giler ngan dia...pada aku kawan yg bercerita pasal ko dgn org lain mmg aku sgt2 xleh terima...huhu

apa2 pon ko still ada aku walaupon aku bizi...hehe.
len kali kalo mo tgk muvee ajak aku lah...insya Allah aku teman punyer
Queenin Murni said…
alalalla..sedihnyer luahan hati ko..
dah dpt cokoyun pon emo lagi ke? :P ada prob nak cite kat aku,bila2 pon ok.. sebab aku kan ke cerita segala mak nenek life aku kat ko.. hjihhihihi! tp nak ajak muvee tu susahlah sikit,sebab aku pon dah laaaaaaaaamaaa tak bleh bermuveeee... :P kalu ko stress, apa kata kite pi boling esok?? :P
dd said…
ala yunnnnnnn adekah aku temasok dlm list fren ko yg tuh..aiseh..hopfuli tadek eh..aku coba utk teman ko cemane pung..hatta smpai ke cameron lg skali pon tape..marilah kite bermuvee2..soping2..cuci2 mate..
cyana said…
emo betoi cik yun pepg nie...dpt cokoyun pun emo lg ka?? amboiii mo p boling tyme aku tkde.. nie nk majok nie... post title "salu korang tinggal aku" ahks...

tkpe yun... relaks jek layan blues tkpun lyn metal cm nyah jijo... pic ko tu... ala2 junior kiki bong n kiki lala jek.kecik2 dh pelok2.. hiks
Miss Gee De Von Isabelle Simone said…
nyah,entry ni hampir sama dgn luahann akaq dulu...ade kwn yg kita amat rapat...tp xsemestinya dier akan rapat dgn kita selamanya...yg xrapat masa kita belajor dulu pastu tetiber baik plak...mesti ade sesuatu.So akaq anggap ni sebahagian dari idup berkawan...as usual trademark akaq "akaq pasrah nok".

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.