Skip to main content

Ong Bak 2

Jumaat malam lepas...bebudak ATAT nih ajak tgk Ong Bak 2 reramai [tp yg dtg xdelah ramai pon - yg ade aku, DD, anis, arai, fit, fahmi, butet, amir kecik, kawan arai, awek kawan arai, & bon yg xsedor diri nih]. apsal aku kate bon xsedo diri, ek eleh..sakit2 tu pon nak join kitaorg..pehtu wat ayat kaki sengal...dia yg sengal sebenornye kn..dah tau kaki 2 xbaek lg..lg mo join..2 lah seb baek aku nyer mood ala2 xdek perasaan mlm tu..so, aku malas nk bebel pjg kat dia kn...wat abis air liur aku jek nnt...erm nak tau detail pasal citer ni sila ke Official Website citer nih. citer ni, erm xde lah best sgt & xdelah masuk katefori xleh tgk kan..asalnye aku mim alip lam sim lah kan...tp DD ngan anis dok rachun lah pakai racun semut [ni pon dah wat aku terrr.....] so, aku yea kan ajelah utk mengjoin diri..sbb DD ngan murah ati nak balik umah kerinchi dulu tok pick up aku..hik22

kitaorg smpai pon ngam-ngam jek...sbb federal jem...aku pon xpaham..padahal dah kui 9lbh kan..tp smpai jek...ade yg xsampai lg..iaitu si fit..xpenah nye dia ni awal..fail time mgt lah mamat nih kn! & masuk wayang pon bile citer dah start 2-3min..hehehe so, xtau lah mule dia cam no kan...

konklusi yg aku leh wat utk citer ni....erm anti-klimaks ok! sbb aku xpaham langsung ending dia & ape sebenarnyer motip ending lagu tu..hahahaha aku tau lah dia nk balas dendam tok makayah dia..tp kan..apsal lagu tu ending nyer..xpaham lah..dah lah aku ala2 separuh sedor jek tym tgk citer tu kan..so, aku leh bg 2.5/5 star jek..hak22...ape yg aku leh ckp...utk aski dia best lah jugak kn..dusyum..dusyum..dusyum kan..tp ayat DD mule2 "upset lah..hero xensem"..hahahahaha aku gelak ajolah... sbb aku sememangnye malam tu bermood mendatar [kire lebih senang...aku xdek perasaan ape-ape ketika itu..sbb aku tiada rase ghairah nk tgk muvi ok!]..oklah, nak kate aku bg galakan ke idak tu xdelah kan..nak kate aku xkasik kowang layan citer ni pon xjugak..terpulang lah pd kowang kan..aku pon jenis layan jek ape2 pon..janji MENONTON aja deyyy & yg pasti aku xtido..kire oklah tu..even aku hampir2 nak terlelap..seb baek ade lah org baek hati gelak sakan..so, xjadik lah lelapan aku itu..ngeh33

lepas abis bermovie...kitaorg lepak kat ss15, tah ape name mapley tu aku pon xtau..lepak smpai kedai nk tutup..std lah bebudak ni kan..kalo dah melepak camni lah gayanye..kalo jadik cam minggu sebelom tu..dok lepak kat lot 10, sek 7, smpai kedai dah ttp & org kedai tu dah dtg blk anto barang utk berniaga siang tu lak...amik ko...smpai umah kerinchi mlm tu dah kui 3lebih pagi..amik ko..bape jam jek tido..pg tu kene bgn awal sbb aku ade bengkel kat sunway..wawawa kengantokan lah aku jawab nye....

sebelom mengakhiri citer aku ni..,meh layan lagu nidji ni...DD lah ni wat aku angau ngan nidji balik kn..sbb mase dok lam kete DD mlm tu..dia pasang CD Nidji..amik ko virus tu masih menular kat telinge aku ha....xleh padam or delete lagi..so, arini mmg youtube ku nye list lagu nidji ajo deyyyyy



Nota Kaki: Erm ape yg aku mo...nak tgk upin & ipin..even xdelah gempak mane..but nk tgk hasil per1 rakyat malaysia...."Malaysia Boleh!"..xtau nk tgk ngan sapo nih...silap2 kang ade aku layan sorang2 jugak nih..hik22

gile xbestnye arini..apsal semua org pakat cuti...len kali cuti lah minggu lepas mase aku cuti kan...hik22

Comments

Mira Suhani said…
hah jom join sarah ngan sepul rabu ni
blur42nd said…
hehehe depa tgk kat mane?
aku ajak DD jugak..tgk kat mid valley lah...jom lah sekali
Mira Suhani said…
ko dah booking tiket ke?depa da tgk la semlm...
blur42nd said…
not yet..kire redah ajelah esok mlm..jom jom

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…