Tuesday, March 31, 2009

Qimie

Ilham Shah Qimie Bin Ahmad Shamzari or senang panggil Qimie jek... ni kali ke-3 aku jumpe budak kenit nih..yolah..payah aku nk ke Muor tu...pdhal dekat jek kan..cume mase aku ngan mase mak dia tu..payah nak dpt yg same2 FREE..mak dia kn sokmo keje on saturday...so, aku xkan nk redah on Sunday..sbb nk blk KL kan...[1st tym mase raye 2007 mase nih dia baru 4-5bln kot, pehtu 2nd tym mase kenduri kawen adik aku..abis broach aku jadik habuan dia...3rd tym last saturday lah kan..:P]

Sabtu lepas, aku gigihkan jua redah..even Mama nye keje..tp aku pedulik ape kan...hehehee :) lepas M-Test aku balik umah makan Lontong dulu pehtu lepas Zuhur baru gerak ke Muor....& then meet up mama dia kat witech ke ape tah name bangunan tu..makan2 seraound dua ngan Mama dia sambil bergossip pehtu..dah kui 3lbh aku gerak ke umah Teacher Lyza utk lepak sane tgu waktu Mama Qimie pulang keje...nak teros ke umah dia segan lak..sbb Bonda nye kak Zila ngak ade...sbb ke kenduri kawen di Palong...maka lepak di umah teacher dulu..& leh angkut dia skali kan serang Umah kak Zila tu...

Lagi sorang calon menantu aku...hahahaha >,<

Aku sampai umah dia dlm kui 5pm..sbb makan buah langsat kejap..al maklumlah...dr umah teacher aku kompius jln nye..hehehe :P sampai jek umah..Qimie ngah tido lagi...Mama dia nk kejut..tp aku kate xyah lah..kang dia bgn...Mama dia pon yea kan..baser Qimie bgn kui 6.30pm..mmg betol pon timing dia..xyah pakai alarm..kui 6.30pm...terus dia bgn dr buai terkejut kitaorg yg tgh berborak..hehehe....dia pandang jek mule2...ilangkan Mamai kot....pehtu Mama suh dia salam ngan auntie....hehehe sori Lyza..dia ngak nampak kamu..dia nmpk aku jek :P

Qimie suke mo kaco I tau....ala2 peramah gitew...abis roti + air dlm cawan aku dia belasah jek..Mama dia kate ..Qimie xmalu...tp seyes..budak yg dok nenek jage..dibandingkan ngan nursery jage len..hahaha ni dah macam cucu Long Munah aku...jek gaya nye....nak bangun..cakap "Allahuakbar" hehehe...sweet jek...yg len aku kurang jelas dia ckp ape..sbb masih dlm bahasa yg dia jek paham...yg aku paham..dia sebut name dia...Mimi ok! [mesti Cik Bunga Taik Ayam rase tercabar]

Dia dok pon ala2 nenek+tok dia daaaa...:) aku ngah pikir dia ikot muke sape nih? Mama dia kot..tp cam Baba dia jugak...erm rase Mama ngan Baba dia seiras kot...:P


Sian Mimi kene kopek kulit telor sndr tau..Mama malas layan..sbb Mimi makan sikit jek nnt....tp gigih tu nak kopek sndr jugak :P

Dengar mama dia dok citer pasal dia dok buli tok dia..lawak jek..sbb setau aku..tok nye amat garang ok! ngan cucu kalah jua...hehhee..baser lah tu kan..tok ngan anak garang gillak..ngan cucu lebey2 sayang lak....pilih kasih tau!

lagi satu...dia pon same sibok nak snap gamba jugak..ingat kamera 2 ringan..tp layan jek..aku tolong ampuh kan..ala2 jadik tripod,..dia snap jek piccas mama dia yg dah xcun sbb dah jadik mak buyung[oppss larikkk!!!!!]

oklah Qimie, nnt kite jumpe lagi..bile adik hang dah selamat kuaq dr pewut Mama yeaaaa......Hope kali ni baby gurl..aku lak yg beria eh? :P...hope adik kuar same besdae ngan Qimie eh...jimat kos Mama ngan baba ko nnt :P

No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...