Skip to main content

ntah ape ape aje

Tetibe masuk mood nak masuk AF19 nnt lah..maka aku nk wat prektis dulu [ade 12taun lg :P]...tapi kan oleh sbb motto AF7 adalah Transformasi...maka, next-next year nyer pon aku nak gune transformasi nyer version..di mana aku nk request lagu yg aku nk nyanyikan jek..xmo dengar ape cekgu cakap...nak nyanyi style sndr & lagu yg aku pilih sndr...sbb xleh tiru style artis yg sedia ade kn...

ok lah makcik-makcik, pakcik-pakcik, kakak-kakak, abang-abang, adik-adik & kengkawan sekalian... semoga ape yg aku perdendang kan ni akan menjawab semua persoalan kowang yg wat aku malas nak jawab dah....pepaham kan aje lah sndr yeaa...so, dengar jek lagu i ni..sila hafal & hayati yeaa...kang cekgu I-da marah..sbb xde feel mase nyanyi..mcm mane penonton nk menjiwai lagu yg dinyanyikan kan....

ok pedulik kan ape org len nak kate..aku xsuh pon kowang vote aku..aku mintak simpati kowang utk aku teros berada dlm AF19

uiks ramai sungguh yg lulus cemerlang dlm audition tok af19 ek..

owh kowang xcaye eh..name aku termasuk skali..meh aku closed-up sket
ade kan name aku...?

Minggu per-1 I nak nyanyi lagu

*If iI were a boy*

Minggu Ke-2 I pilih lagu ni plak

*Coba*

Minggu Ke-3 plak..kasik lagu..relax sket lah..sakit tokak den dah ni

*Running*

Minggu ke-4 sy mau feeling-feeling diva lebey..kasik lagu mendayau-dayu lak

*Takdir Penentu*

Minggu Ke-5...fouuhh byk plak minggu nye..kasik lagu ni udah le

*Look what you've done*

Minggu ke-6 nak sangat lagu ni

*Hanya Kau yang Mampu*

Minggu ke-7, saya udah kepanchettan nih...kasik lagu ni jek lah

*AKU dAN dIRIMU*

Minggu ke-8...ha dolu-dolu sy teringin nyanyi lagu ni

*Tinggalkan Aku*

Minggu ke-9...ha hampir merasa lega....kasik lagu senang sket lah...

* Wake me up when september ends*

Minggu ke-10...wahhhh Tym Final ni..aku nak nyanyi lagu

* Aku dah bohsan*

ngerti..aku dah bohsan..malas dahhh nak layan persoalan makcik-makcik, pakcik-pakcik, kakak-kakak, abang-abang, adik-adik & kengkawan sekalian...ape pon..semua kententuan adalah dr tuhan yg Esa...dia yg mengatur perjalanan idop kite ok! ape yg kite mampooo..hny lah mencoba-berusaha-tawakkal....ok..sekian saje..bertemu lagi..di album saya yg bakal muncul setelah tamat XPDC sy di akademi ni nnt....

nota kaki: jgn lupe AFUNDI aku nnt....sila type AFUNDIsuke korang lah nk isi ape..hantarkan ke 32999

Comments

Mira Suhani said…
haha serius kelako..tp kalo xsilap aku utk AF19 ni pon aku lepas audition gak..sila zoom ke kanan or kiri sket..so kita jmp la dlm akademi nnt yea..tp aku akan nyanyi lagu request by penonton
blur42nd said…
xpe nnt kite jadik pesaing terhebat lah...

wahh bagos2...ko mmg nak pancing undi name nye...hik22
Queenin Murni said…
ohh..mak yun verangan!! tak tahan.. sampai final lak tuh~ uhauheuha!
blur42nd said…
2LA..KALO DAH ALANG2 NAK VERANGAN KENE SMPAI KE FINAL LAH...

baru lah betol verangan namenye...

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.