Skip to main content

ABC Sek 2, Shah Alam

Slurppp..
Slurrp..
Slurp!

Meh tengok gamba nims...


Meleleh....




Gile TAK GIle... 2kali aku balun ABC nih dalam mase satu hari... al-kisah nye, sabtu TGH yg lepas..aku g jumpe Junior sekolah aku...saje jek..dah lame xjumpe plus nak TGK keadaan dia ok ke idak lepas balik dr umrah sum more ngan dia yg TGh serabut ngan Thesis tok MAster dia... dia dah weng..tu yg aku gigihkan jua nk menjenguk + bwk dia gossip2 sket kasik otak dia xmakin serabut...ingat kan nak makan kat area umah dia jek kat sek.24 tu jek...tp dia lak wat plan ke sek.2, layan kan aje..leh layan ABC cokelat kan..hehehe dah bertaun xmakan weih!!! walau pon ABC cokelat xsehebat Mc Flurry or eskrem cornetto or baskin robin..tapi dia sgt spesel ok!

maka ke sek.2 lah TGH aritu... makan nasik ngan lauk wajib sek.2 iatu ikan keli bakar + air asam + kentang goreng + ulam-ulaman..layannn jek bari RM4.50..kagum aku sebentar! Pehtu xdilupakan ABC secawan [seperti rajah kat atas..aku xbawak camera lagi! damn!]

dok berconceng sejam 2 kat sek.2, kami pon chow..aku pon balik lah ke kerinchi sbb nye PTg tu aku dah janji ngan miera nak teman dia g nganto kad kat membe dia....tp aku smpai kerinchi dah kui 3pm..heheh ujan lobat dah..federal jem lah kn!

sampai umah..citer sket kat miera pasal ABC yg mengeliurkan..hahahahaa dia pon jadik teringin [aku kate..aku xdehal utk makan ABC lagi sekali]...maka, dia pon ctc membe yg dia nk jumpe tu tok ke shah alam.... hahahaa maka, itulah al-kisahnya 2kali aku bedal ABC dlm mase beberapa jam....

nilah penangan sebab mcm dah 3-4 taun xmakan ABC nims....sekali bedal amik ko...2 mangkuk sehari.... tp effect dia mlm smlm baru dpt..aku xleh TIDO [tp cam xlogik kan...sbb dah 2hari..heehe pdhal aku xleh TIDO sbb anak aku yg 13 tu wat hal malam2 bute...]

ntah bile lah lagi akan berkesempatan makan ABC kat Sek 2 tu lagi.... tapi satu bende yg aku kagum ngan sek.2 tu...semua kedai dok nek kan rege dulu kan..tp dia maintain lah harga RM2.50 semangkuk tu...giller kan..ngan eskrem..cokelat....ade anggur + laici lagik ngan beskut gulung cokelat [apetah name beskut nih tah!]..so, kalo kowang ke shah alam...jgn lupe lah singgah kat kedai berwajah baru di sek. 2 [lame gille baru siap kan]....

Comments

didiladidi said…
harusla aku tdo waktu ini kannn
blur42nd said…
yupp mmg ko TGh lena diulit mimpi ketika itew...hik22
semut-terbersin said…
saper anak ko yg ke13? tup2 dah ada belas2 anak..haih..advance sungguh..aku ni nak tunggu sorg anak je pon jenuh..
blur42nd said…
2la ko...
len kali ikot aku..nek ERL./.asik2 nek komuter jek..

anak aku mmg dah 13 pon..nak tau meh r lepak ngan aku :P
xy~han said…
sodapnye eskem tu yunn..
kenapekah engko suke letak
gambar2 yg menyelerakan dlm
blog ko hah?
blur42nd said…
saje jek..kasik ko meleleh.....

pehtu untung anak ko kan..sbb kompem dpt rase nye bile mak dia mengidam..hehehehe ke ko nak bior kan anak ko meleleh jek:P

alah dekat jek tu..sek 2, shah alam

lom lagi aku publish asam pedas meletop melaka [kang sian kat laki ko kene bwk g melaka] or udang bakar kaw punye kat melaka tu,.

aku baik lagi kan..kan..
xy~han said…
giler keji ko yun!
blur42nd said…
aku lom masok phase KEJI lagi lah~~~ lalalaaa
amoi said…
sedapnyeeeeee...terpaksa JJCM camni...hehe...
blur42nd said…
hehehe..sile sile...xjaouh pong!
didiladidi said…
adoi.mcm nk mkn jugek.

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.