Monday, May 18, 2009

ABC Sek 2, Shah Alam

Slurppp..
Slurrp..
Slurp!

Meh tengok gamba nims...


Meleleh....




Gile TAK GIle... 2kali aku balun ABC nih dalam mase satu hari... al-kisah nye, sabtu TGH yg lepas..aku g jumpe Junior sekolah aku...saje jek..dah lame xjumpe plus nak TGK keadaan dia ok ke idak lepas balik dr umrah sum more ngan dia yg TGh serabut ngan Thesis tok MAster dia... dia dah weng..tu yg aku gigihkan jua nk menjenguk + bwk dia gossip2 sket kasik otak dia xmakin serabut...ingat kan nak makan kat area umah dia jek kat sek.24 tu jek...tp dia lak wat plan ke sek.2, layan kan aje..leh layan ABC cokelat kan..hehehe dah bertaun xmakan weih!!! walau pon ABC cokelat xsehebat Mc Flurry or eskrem cornetto or baskin robin..tapi dia sgt spesel ok!

maka ke sek.2 lah TGH aritu... makan nasik ngan lauk wajib sek.2 iatu ikan keli bakar + air asam + kentang goreng + ulam-ulaman..layannn jek bari RM4.50..kagum aku sebentar! Pehtu xdilupakan ABC secawan [seperti rajah kat atas..aku xbawak camera lagi! damn!]

dok berconceng sejam 2 kat sek.2, kami pon chow..aku pon balik lah ke kerinchi sbb nye PTg tu aku dah janji ngan miera nak teman dia g nganto kad kat membe dia....tp aku smpai kerinchi dah kui 3pm..heheh ujan lobat dah..federal jem lah kn!

sampai umah..citer sket kat miera pasal ABC yg mengeliurkan..hahahahaa dia pon jadik teringin [aku kate..aku xdehal utk makan ABC lagi sekali]...maka, dia pon ctc membe yg dia nk jumpe tu tok ke shah alam.... hahahaa maka, itulah al-kisahnya 2kali aku bedal ABC dlm mase beberapa jam....

nilah penangan sebab mcm dah 3-4 taun xmakan ABC nims....sekali bedal amik ko...2 mangkuk sehari.... tp effect dia mlm smlm baru dpt..aku xleh TIDO [tp cam xlogik kan...sbb dah 2hari..heehe pdhal aku xleh TIDO sbb anak aku yg 13 tu wat hal malam2 bute...]

ntah bile lah lagi akan berkesempatan makan ABC kat Sek 2 tu lagi.... tapi satu bende yg aku kagum ngan sek.2 tu...semua kedai dok nek kan rege dulu kan..tp dia maintain lah harga RM2.50 semangkuk tu...giller kan..ngan eskrem..cokelat....ade anggur + laici lagik ngan beskut gulung cokelat [apetah name beskut nih tah!]..so, kalo kowang ke shah alam...jgn lupe lah singgah kat kedai berwajah baru di sek. 2 [lame gille baru siap kan]....

11 comments:

didiladidi said...

harusla aku tdo waktu ini kannn

blur42nd said...

yupp mmg ko TGh lena diulit mimpi ketika itew...hik22

semut-terbersin said...

saper anak ko yg ke13? tup2 dah ada belas2 anak..haih..advance sungguh..aku ni nak tunggu sorg anak je pon jenuh..

blur42nd said...

2la ko...
len kali ikot aku..nek ERL./.asik2 nek komuter jek..

anak aku mmg dah 13 pon..nak tau meh r lepak ngan aku :P

xy~han said...

sodapnye eskem tu yunn..
kenapekah engko suke letak
gambar2 yg menyelerakan dlm
blog ko hah?

blur42nd said...

saje jek..kasik ko meleleh.....

pehtu untung anak ko kan..sbb kompem dpt rase nye bile mak dia mengidam..hehehehe ke ko nak bior kan anak ko meleleh jek:P

alah dekat jek tu..sek 2, shah alam

lom lagi aku publish asam pedas meletop melaka [kang sian kat laki ko kene bwk g melaka] or udang bakar kaw punye kat melaka tu,.

aku baik lagi kan..kan..

xy~han said...

giler keji ko yun!

blur42nd said...

aku lom masok phase KEJI lagi lah~~~ lalalaaa

amoi said...

sedapnyeeeeee...terpaksa JJCM camni...hehe...

blur42nd said...

hehehe..sile sile...xjaouh pong!

didiladidi said...

adoi.mcm nk mkn jugek.

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...