Skip to main content

Kerja Tertangguh

Aku xtau nak masukkan semua ni under ape?

ape yang sure...aku ade byk keje + byk mende nak kene pikir yang aku xsiapkan lagi & aku xsempat nak pikirkan lagi...mostly bukan kerja pejabat lah kan...saje jek nak tambah keje sndr... sebab nye...aku XDE idea nak jawab mcm mane...sbb nye..aku pon xtau ape sebab sebenarnye...aku cume ikot jek..FLOW kehidupan ni kan...tp xde lah keje sgt...[kalo kene pikir tu kire keje lah jugak kan...keje berpikir!]

antara keje yang masih tertangguh:-

1) Album khatul - aku TAK amik-amik lagi.... [hope khatul & imran xkesah akan kelambatan ni..bkn sengaja...tp cam xberbaloi jek nk g amik seketul..so suh org tu simpan kan dulu yea...]

2) design album adam+dedek - xsiap lagi...rabu malam aritu baru terhegeh2 nak buat...tp cam blank... aku wat jek ape termampo...tp kene rejek..hehehehe pdn muke..xpe kene buat blk nnt!

3) keje berkaitan Alumni - aku xcall kak shawana [ye ke name dia camni..taram jek lah..lebih kurang jek sebut kan], pehtu aku xbetol kan lagi form registration tu & dah xbetol lagi..maka, aku xsebarkan lagi...hahaahha ape2 je lah labu! AKU xdek mood lagi nims

4) hadiah kawen si semua yg nak kawen dlm mase terdekat nih - aku xbeli lagi...jgn cakap xbeli..kire budget pon blom...bayang ape barang nak beli pon aku TAK terbayang kan lagi....

5) Anak ida - xpegi2 lagi melawat..dah nak masuk 3bulan dah budak aisya tu...erm xpe..hope AHAD ni nye plan menjadik hendaknye k!

6) HP baru? warghh aku dalam dilemma nims.... xpe TIDO jek..lupe kan teros..pasal nih!

7) pikirkan CPU baru ke...notebook jek...wawawa xdek budget..so, MALAS nak pikir kan...Duit..duit di mana ko duit? baek aku g TGK wayang jek!

8) QaDA' tidor - yeaaaa ni yg PATUT langsai kan ngan kadar segera...sebabnye..OTAK aku dah nak weng nims.... [mcm lah aku ni ade mslh anak 13org ek? semendang xcukop tido!..tp seyes..mmg xcukop...rase xnak bgn pagi jek..xnak g keje sbb mengantok!] betol kate org kate...bile byk pikir...kualiti TIDO tu akan berkurangan...tp xleh..aku TETAP kene pikir even tgh tido!

9) ade lagi..tapi dah malas nak menaip.... 2 semua keje aku carik penyakit jek...xdek keje nak carik keje..dah ade keje..MALAS nak buat!

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…