Skip to main content

Pulangkan~~~~

Kena ke nyanyi lagu nih...normally PTPenipu yg nyanyi kat aku kan..but diz tym aku plak kene nyanyi blk....

Kepada yg berkenaan,

PULANGKANLAH~~~

Seharum bunga yang menggoda
Sekadar dipandang usah dipuja
Kau pasti tak percaya
Barang itew bukan,
Untuk disembunyikan.....

Tiada ku sangka kau sungguh kejam
Kau simpan segalanya yang kau pinjam
Namun takkan bahgia kehidupan mu
Bila masa itew bersatu
Kau akan tahu

(Korus)
Pulangkan barang kepunyaan haku
Oh hentikan lah menyimpan barang ku
Pulangkan oh pulangkan lah pada ku
Ku pulangkan peringatan pada mu
Yang dikau lupa tanpa relaku
gantikanlah pulangkan pd ku, barang-barangku

Tiada kemaafan di sini
Kau ragut degupan poket ku ini
Akan ku jejakimu, kemana jua
Hingga akhir masa, peminjam barangku


aku ni ade masalah mental kot...opsss silap...org yg wat aku jadik mental..sbb nye....dah pinjam xreti nak pulang...konsep aku senang...sape pinjam pulangkan lah blk...aku bkn kesah pon...& aku bkn amik port nk mengingat sepanjang zaman sape yg pjm barang aku kan..but sape yg pjm barang aku & dah terhilang kan...amik lah responsibility kn...ater dah pinjam...jgn lah jadik kan aku seorang yg kedekut pd masa akan datang plak...seyes aku bkn jenis kesah org nk pjm brg aku...but bile aku nak gune aku kene beli laen..MELAMPAU lah kan....aku beli brg tu pon sbb aku nak elakkan dr meminjam brg org..sbb aku phm perasaan org..tp seyes...aku mmg xperasan org tu dah pulang ke idak..but yg aku tau barang aku mmg aku letak tempat dia lah..bile nak pakai TAK DEK...mmg aku hangen & bile ingat blk..mmg org xpulangkan lagi..

lame2 aku jadik sakit ati ok...mmg value barang tu skrg ni dah murah..but korang reti BAHASA ke..tym aku beli dulu rege dia masih mahal ok! maka kalo dah ilang tu ganti lah balik..xkire lah murah ke ape..but berpada2 lah ngan barang yg dah hilang tu kan...

SEYES sakit ati..bile aku nak pakai aku kene beli laen...bile aku nak GUNE pon aku kene beli laen...ingat aku ni COP duit...ke aku PUSAT DERMA...seikhlas ati aku ckp..aku lom masuk phase nk derma pd org2 yg taraf kehidupan dia lebih tinggi dari aku ok! MAKA nya dengans enang aku kate kan...aku TAK IKHLAS nih! kalo anak yatim piatu kat umah anak yatim..aku HALAL kan jek...

aku malas nk type2 ni dlm bab luahan perasaan sbb ni bkn tujuan aku berblog-ing nih! tp seyes aku geram sbb aku kene keluarkan duit lagi sbb aku nak gune barang tu...aku bkn jenis reti mintak sbb xhengat sape yg pinjam ok! Maka nya...makin lame aku makin sengkek disebabkan perkara sedemikian even amount nye xbyk...mmg jumlah ala2 RM1...if dah ari2 kene kuar RM1 utk beli brg yg dah penah beli..maka dlm setaun aku akan kerugian RM365..BETOL TAK?????

sepatutnya aku jadik TAK KESAH..but skrg aku kene jadik kesah sbb org laen penah kesah ke pasal aku ni cukop duit ke idak kan?

maka, kepada yg berkenaan sila lah....[mcm lah depa bace...biak pi lah..janji dah luah..tapi...yg pasti kene keluarkan duit lagi.....tok beli barang tu yg baru..sbb nye aku nk GUNE.....arghhhh]

Nota kaki: Aku TENSI ok!

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.