Friday, September 18, 2009

Berhati-hati Di Jalan Raya

kepada semua pemandu yang budiman...memandu lah dengan cermat [tidak lupe pd diri aku sendiri jugak!] & ingatlah org yang tersayang....ANDA MAMPU MENGUBAHNYA!
---------------------
Lupe plak nk wat Iklan sape2 nk Menumpang aku balik Ke Melaka kan... nk wat camno..rase menyesol plak..kalo idak..xdek lah den kesepian drive sowang2....hehehee

jalan raya pagi sangat lengang ye....saya sgt suke....plan nk balik malam..aku rase akan bertukar ke balik petang ni jugak!!!!! sbb nye...malas dah nk dok umah tu sowang2 lagik! so boring ok!

& suasan opis pon sangat lengang..ngan awan mendung kay luar tu..dah mcm nak dekat maghrib yeeeeeeeeee

oleh sebab aku xdek beg blk kg [tah mane aku sumbat ke aku dah buang]...aku sumbat barang2 yg aku nk bawak blk dlm beg plastik sampah hitam tu...hahahahaa lantakkan....seb bek aku xletak dlm bakul baju kn....balik sorang...barang mcm 1 kete 8org [ye ke...propa jek nih..mcm 4org jek brg nye]..smlm aku dah selamat packing barang..tp ade sket lg...jgn aku tertinggalkan kek cokelat aku tu udah lah..mau meraung aku kene buat jugak nnt! aku beli sesiap sbb xdek mase nk buat ye.....

aku xamik cuti b4 raya ni pon bersebab..sebabnye..malas nk wat keje yg dr aku 12taun dah buat..asik2 aku jek [seb baek mak ayah aku xbace blog ni kan..kalo idak mmg aku kene piat lah jawabnye!]..biarkan adik2 aku yg kat umah tu belajar berdikari..esok nye keje..mmg dah terang lagi bersuluh mereka xkan amik tau kn..tau mencekik jek! tp aku baik..hari2 aku call tny kan progresss...aku bg alasan xleh cuti sbb keje byk ...mmg sgt propa lah aku kan...hahaahhaaaa :P tp kate nk idop kan..kene lah bijak merancang~~~~~

aku hanya berdoa semoga petang ni xhujan...& aku leh cargas pulang ptg ni jugak...nk sampai before 9pm :)

oklah...preparation raya taun ni....sangat2 sederhana jek...cukoplah takat ade baju raya kan..xdeklah sebak kene pakai baju lame kan.... aku sempat lah beli & tempah..adelah 4pasang [ni termasok baju kerja..tp lom pakai....sangat disiplin aku kali ni..kalo idak..mmg aku dah belasah pakai g keje dulu dah....baju raya sebenar ade 2pasang aje ok!] kasut ke beg ke mekup ke [penah ade ke?] tok raya..non ado ye pakai ajolah mane yg ade...xpon sebat jek adik aku punye..abis cerita....saya sgt Wasatiah ini tahun..xleh beria..sbb umo makin meningkat ni...tgk adik2 gumbira udah...janji ayam daging cukop! heehehe tp alhamdulillah angpau raya ade...cume xmeriah lah isinya...hehehee boleh lah kan dr xdek langsung! sbb aku kene beringat...kehidupan lepas raya nnt plak!

oklah..malas palak nk bercerita..asalnya nk cerita pasal raya yg paling best..tp idea kuar sekerat jalan..xleh nk abiskan..maka, aku cut jek cerita tu..xyah publish..hehehee

Nota Kaki: Selamat makan rendang + ketupat + nasik impit + kuah lodeh + ketupat Palas + lemang + etc...pada mereka yg akan berada di Melaka pd 20-28 Sept ni..jemput lah datang beraya ke rumah aku..tp sila calling2 dulu k!

----------------------------------
& belog ni pon akan bercuti jugak...dia pon mau pulang kampung beraya kan..but if aku kebuhsanan akan ade lah menyusul entry2 xpatut tym raya..tp kalo xdek entry tu bermaksud...raya taun ni mmg best [bkn raya best..tp cerita di TV mmg best lah tu :P]

No comments:

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...