Skip to main content

Berhati-hati Di Jalan Raya

kepada semua pemandu yang budiman...memandu lah dengan cermat [tidak lupe pd diri aku sendiri jugak!] & ingatlah org yang tersayang....ANDA MAMPU MENGUBAHNYA!
---------------------
Lupe plak nk wat Iklan sape2 nk Menumpang aku balik Ke Melaka kan... nk wat camno..rase menyesol plak..kalo idak..xdek lah den kesepian drive sowang2....hehehee

jalan raya pagi sangat lengang ye....saya sgt suke....plan nk balik malam..aku rase akan bertukar ke balik petang ni jugak!!!!! sbb nye...malas dah nk dok umah tu sowang2 lagik! so boring ok!

& suasan opis pon sangat lengang..ngan awan mendung kay luar tu..dah mcm nak dekat maghrib yeeeeeeeeee

oleh sebab aku xdek beg blk kg [tah mane aku sumbat ke aku dah buang]...aku sumbat barang2 yg aku nk bawak blk dlm beg plastik sampah hitam tu...hahahahaa lantakkan....seb bek aku xletak dlm bakul baju kn....balik sorang...barang mcm 1 kete 8org [ye ke...propa jek nih..mcm 4org jek brg nye]..smlm aku dah selamat packing barang..tp ade sket lg...jgn aku tertinggalkan kek cokelat aku tu udah lah..mau meraung aku kene buat jugak nnt! aku beli sesiap sbb xdek mase nk buat ye.....

aku xamik cuti b4 raya ni pon bersebab..sebabnye..malas nk wat keje yg dr aku 12taun dah buat..asik2 aku jek [seb baek mak ayah aku xbace blog ni kan..kalo idak mmg aku kene piat lah jawabnye!]..biarkan adik2 aku yg kat umah tu belajar berdikari..esok nye keje..mmg dah terang lagi bersuluh mereka xkan amik tau kn..tau mencekik jek! tp aku baik..hari2 aku call tny kan progresss...aku bg alasan xleh cuti sbb keje byk ...mmg sgt propa lah aku kan...hahaahhaaaa :P tp kate nk idop kan..kene lah bijak merancang~~~~~

aku hanya berdoa semoga petang ni xhujan...& aku leh cargas pulang ptg ni jugak...nk sampai before 9pm :)

oklah...preparation raya taun ni....sangat2 sederhana jek...cukoplah takat ade baju raya kan..xdeklah sebak kene pakai baju lame kan.... aku sempat lah beli & tempah..adelah 4pasang [ni termasok baju kerja..tp lom pakai....sangat disiplin aku kali ni..kalo idak..mmg aku dah belasah pakai g keje dulu dah....baju raya sebenar ade 2pasang aje ok!] kasut ke beg ke mekup ke [penah ade ke?] tok raya..non ado ye pakai ajolah mane yg ade...xpon sebat jek adik aku punye..abis cerita....saya sgt Wasatiah ini tahun..xleh beria..sbb umo makin meningkat ni...tgk adik2 gumbira udah...janji ayam daging cukop! heehehe tp alhamdulillah angpau raya ade...cume xmeriah lah isinya...hehehee boleh lah kan dr xdek langsung! sbb aku kene beringat...kehidupan lepas raya nnt plak!

oklah..malas palak nk bercerita..asalnya nk cerita pasal raya yg paling best..tp idea kuar sekerat jalan..xleh nk abiskan..maka, aku cut jek cerita tu..xyah publish..hehehee

Nota Kaki: Selamat makan rendang + ketupat + nasik impit + kuah lodeh + ketupat Palas + lemang + etc...pada mereka yg akan berada di Melaka pd 20-28 Sept ni..jemput lah datang beraya ke rumah aku..tp sila calling2 dulu k!

----------------------------------
& belog ni pon akan bercuti jugak...dia pon mau pulang kampung beraya kan..but if aku kebuhsanan akan ade lah menyusul entry2 xpatut tym raya..tp kalo xdek entry tu bermaksud...raya taun ni mmg best [bkn raya best..tp cerita di TV mmg best lah tu :P]

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…