Skip to main content

Iftar with Atatians

Date : 13 September 2009
Venue: My Tomyam

Aku xpasti name tempat tu..but dr LDP nk ke shah alam..masuk exit ke Putra height...xjauh dr situ..b4 petronas tempatnya...

Ni plan tetibe bebudak Atat sbb taun ni xdek ape2 plan kn...so Fitri lah yg beria mengorganize segala..credit to fitr sbb rajin [ni ciri2 nk guling kan Atat leader & Fahmi ni :P]

ok sebelom semua frust..aku bgtau ye...entry mmg xdek gambar..hahaha sbb nye aku xbwk camera utk memulakan aksi menembak..I malas lah..bkn malas ape..malas nk dengar sok sek bebudak ni..kecoh jek nnt..makanya...bek i dok dendiam..mengadap makanan sambil berdoa sajok :)

ok, utk kali ni..berjaya mengumpulkan 25org..ramai kan? ngan GGO pon baser 8-9org jek..kalo dot dot...pon dlm 6org jek..hehehe yolah bdk ATAT kan mmg ramai..hehehe oklah aku nk cube mengingati name2 mereka yg hadir - Fitri, Aku, DD, Anis, Nisa, Kawan Nisa, Fahmi, Ruzman, Hadi, Wife Hadi, Ed, Shah Ks, Wife Shah Ks si Linda, Apis time, Mira, Suami Mira, Amir Kecik, Amir Besar, Raksasagon [betol ke aku eja..taram lah labu], Helmi, Erda, Irdhan, si mate kecik, sape lagi ek..aku dah lupe ha..kan aku dah kate..payah nk ingat kan semua name sbb ramai..hehehe..nnt ingat aku sambung k!]

ok menu berbuka mlm tu adalah..tomyam, udang goreng kunyit, sayur goreng, telor dadar, & siakap stim...boleh lah...kenyang & menyelerakan jek aku menala kesemua makanan mlm tu..& kepada yg lambat sori lah sesangat sbb ketidak cukupan makanan kan...overall..best jek dpt berkumpul reramai sbb nk jumpe mmg payah..tym meeting pon xselalu semua ade kn...last year aku xjoin depa pon sbb dah join aktiviti "Melemang & Merendang" kat umah arai....

2la..lepas berbuke...aku ngan DD xtunggu lame..sbb DD nk balik telok kan..makanya..kene cargas pulang ke kerinchi utk dia packing barg [gaya mcm nk balik raya teros jek] hehehee

ok itu aje lah citer nye....tp aku ngan DD telah terlajak tah smpai kat Hicom tu kot..kekekekeeeeee sbb kompius nk masuk exit mane...hehehe tp kami antara yg awal sampai..:P

Comments

Mira Suhani said…
haha si mata kecik...aku tau sape tu..hehe tp serius dia sbnrnya buka mata ke idak??ke ngantuk..haha mampos kalo din lanang tau kompem aku kena sepuk

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…