Skip to main content

N3 Beku

Kenapa ianya beku?..kerana...kerana tiada ape utk di jamu mate :P

ok-ok...ekceli nk cerita pasai

AKU BERJAYA MENJEJAK KAN KAKI KAT JLN TAR PTG SMLM :)
satu kejayaan lah tu kan...
tapi ade cerita di sebaliknya :(

ok..lepas abis keje...smlm kene naik bas+tren sbb Murni ade hal..blk awal..so, xdpt lah tumpang dia...owh lupe..sejak puasa ni..kebetulan Hubby si Murni dah pindah opis kat Bangsar South which is sekangkang kera dr umah i kan...makanya..dia bermurah ati lah menumpang kan I ni kan..pape pon..Mama Adam..Thanx a lot...ok..ok blk pd cerita asal...dalam bas..cam baser aku berkroohhhh kroohh [lg-lg bulan pose kan..lg lah letih kan] seb bek tersedar B4 bas masuk kat stesen Asia Jaya..kalo idak..menanggung kemaluan [ayat xsesuwai plak] Malu lah..if kene kejot lagik kan..kekekeke [tp ni lumrah ok..ramai jek yg kene kejut...aku pon selalu jek kejut org..ayat cover line..hehehe] So, dah alang2 naek tren...teros jek lah kan..baru kol 5lbh....makanya b4 6pm aku dah terpacak kat Masjid Jamek..mule2 ronda2 cuci mate..pdhal...dah niat nk straight to da point kan...kekeke baser lah perempuan..napsu byk sangat! makanya..dah lalu depan mende2 yg merambangkan mate..WAJIB lah singgah kan..belek sane belek sini..aku bkn nk beli pon..aku sedar...poket I dah BOCOR...makanya..I sedar diri :P. ok...last2 eh...sampai jugak Semua House..itulah tujuan utama...lame jugak bertapa dlm tu...kekeke nk dekat kol 7pm baru aku belah..sbb dah kene halau dek Tuan kedai..sbb nye mereka tutup awal di bln Mulia ni...erm seb bek..aku dah rembat ape yg ptt...& keluar dr semua house...aku nye otak dah set..kene g Mydin..nk rembat scarf or anak tudung [nk buat stok..kekeke ala2 pakai buang jek bunyiknye,,hehehe] tapikan,.tarikan kedai2 kat tepi2 jln tu lagi menarik..lagi merambangkan mata..apabila kedai tudung pujaan pon ade..oppss mmg murah [alah murah beberapa hengget jek pon] tp seb bek napsu dapat di kontrol..I hanya melihat2 & pegang2 sajok ok...xbeli pon..sbb sedar diri...skalik dah kol 7.15pm baru kelam kabut nak masuk Mydin..hahaha bende pertama yg di carik adelah..air yeee kengkawan....TAK KAN nak berbuka dengan korek lombong bijih timah lak kot! haik* sungguh kurang sopan di khalayak ramai kan... dah capai air..naek atas...sambar 2 packet scarf...kekeke dpt lah 12 helai..teros nk blah..tp ade plak part laen yg menarik perhatian...layan kan sekejap..seb bek xde yg comei...teros g bayar & kuar Mydin lepak kat Masjid..hahaha mendarat jek kaki kat anak tangga masjid tu..Azan pon berkumandang..makanya..smlm i berbuka dengan setin air milo di tangga Masjid..kekeke xpe seb bek ramai yg senasib..layan kan ajo....dah setel ape yg ptt..blah dr masjid...& teros nk balik..sekalik..haih* tren wat hal yee...punye lah ramai umat terkandas..cett!!! i pon kuar blk & carik air lagik..dah lah lapar..semua kedai makan kat situ full house..org lom setel2 makan lg....seb bek xlame...dlm kol 8pm jugak lah tren kembali beroperasi..cett..kekdahnye..kol 8.30pm jugak I sampai umah...

kepuasan ati thp normal..sbb ape yg diniatkan dah setel...sori xdek gamba...sbb xsempat snap pdhal xteringat pon nk snap ape2 gamba..kekekeke leka dok belek barang2 yg xmungkin menjadi habuan raya :P

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.