Skip to main content

Cuti

Apply cuti tok raya aji tadi...jenuh jugak menunggu boss masuk opis arini..tah training mane plak dia poie arini tah..seb bek lepas lunch dia terpacul kat tempat dia....

LEGA.....

sumbit borang cuti tok raya aji [alah raya aji jek...suppose aku xyah cuti kan ngalahkan org yg byk kampung nk kene serang tym raya] tp tetap over sbb amik a day b4 & a day after...ni requested by MAk...nak xnak..layan kn ajo..bkn cuti sesaje..tapi cuti kene jadik pencacai...haih* letey ok! kang kate xleh...panjang plak syarahan+ayat2 syahdu syahdan dia kan...makanya..demi menjadik anak yg sangat solehah...layan kan aje...padahal..mak dah siap ckp....dia nk bayor jek bape kos cuti 2hari tu...hahhahahaaaa

[cuti sebelom tu sbb umah aku nk wat kenduri sket pg raya tu..pepaham jek lah kenapa aku perlu cuti di situ.....mcm lah org2 yg dok kat kampung tu xwujud jek rupernye...nk jugak aku yg g pasar+menoreh+mengail+menuai+menyemai....yg selepas plak...sbb nye...adik sedare aku kawen..tp belah perempuan kat ganu...yupp mmg xdek kene mengena ngan aku..tp....tulah...makpak i kene ikot rombongan..i kene jaga umah...haih* xberguna lagi ade adik ipar rupernye...nk aku jugak.....haih* sekalik lagik.....adik aku yg bongsu tu SPM...mak aku takot xjaga pagi senin tu..hahaha ni mmg lawak.....tapi tetap layan kan jua....]

bos: cuti raya?
I: yupp..2hari..sebelom & selepas bos
bos: lah 2 hari jek..amik lah lebih sket...tu kan byk lg balance...10hari lagi tu...amik lebih sket
I: alah kasik simpan lah tok taun depan..mane tau ade emergency ke kan..[pdhal..i dah ade plan bercuti2 sakan taun depan..hehehe]

tu lah bos nye cuti lagi byk...lg mau jeles ngan cuti sy....MC sy plak..lagik lah xamik pon taun sbb alahamdulillah sy sihat taun ni..hehehehe semoga sihat sentiasa....sihat kesihatan xpe..jgn sihat pd berat badan..hahaha

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.