Skip to main content

Fouhhh~~~~

**11 Dec 2008**

Jeans & tshirt pebret aku....

xsampai setaun kan....berkilo2s lemak berjaya aku ternak taun 2009 ni? haih*...makin lame makin dasat....

If murni...dah set target nk buang 6kilos by end of diz year....aku puler mcm mane ek? haih*

FYI, jeans tu mmg dah tersadai...sbb xsanggup pakai...byk sgt lemak tersembul yg xsanggup aku nk tgk....kalo dah xsanggup tgk..org len lagi lah..mahahazabulterbeliakbijikmateplaknnt kan...huh!

& tshirt tu...antara tshirt pebret aku...tp...tu lah..pakai wat tido ajek lah...hahaahhaha...xsanggup den nak sarung di khalayak ramai... giller xgiller...mmg taun 2009 ni..aku berjaya ternak lemak 8-10kilos ok!....mak eihhhhh,.. oleh sebab ade jeans len yg maseh leh diguna pakai...makanya, tu yg aku xsedar2 lagi kot....ni dah terlihat sndr gamba lame & carik balik jeans tu..sedih plak rase nye...

di sebabkan itu......

nk tanam azam ni...tp target b4 feb 2010 lah...sbb feb nnt kan ade majlis gah.....leh skodeng jejake melets...hahahahahahahaaaaa kalo xkurus jugak...dok kat belakang..jadik pencacai ajek lah nnt! keh keh keh...Den Pasarah ajolah ketika itu.,.huhuhu :P

Comments

cyanamoose said…
wahhh... suda mo skodeng jejaka melets nie... ado target nmpk?
Anonymous said…
alamak yun, aku tak sedar2 diri lagi nih.. hehe tapi aku bangge dgn pencapaian aku menaikkan berat tanpa perlu bersusah payah hehehe

aa
Mira Suhani said…
chaiyok2...gambate kudasai...
aku yakin ko mampu...aku sedia support ko dr belakang ;)
Mira Suhani said…
chaiyok2...gambate kudasai...
aku yakin ko mampu...aku sedia support ko dr belakang ;)
Yun said…
alamak...ade org org nk support plak...

hehehehe..yeah...hope aku berjaya...caiyok2!

tp mlm ni aku melantak pizza..xthn napsu...bau dia sedap sgt..hahaha
Queenin Murni said…
ait? melawan nampak... moh la kite geygeh melawat gym yer cik... :P
Yun said…
hahha
yeee meh lah gigih..
tp naily kate...gym xberpeloh sgt!
hahaha
mmg aku akui...
men futsal 5min tp peloh banjir thp nak rendam satu KL jek..keh keh
Mira Suhani said…
mari berjogging..ada bran??
Yun said…
hahaha berani jek.... i kan selalu joging atas treadmill tu [betol ke aku nye spelling nih?]
didi said…
mari lah futsal. kumpol2 rakan2. mariiiiiiiiiiiiiiiiii

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…