Skip to main content

Sedikit Ulasan

Kalo akak blh jadik pengulas sukan...aku nak jadik pengulas kepada aktiviti aku dari Jumaat mlm yg lepas smpai lah semalam..hehehe

ok start with "Bismillah"

Jumaat Malam

** after sakit jiwa tgk Nur Kasih [episod ni mmg menyakitkan jiwa..nak jek aku lempang sambil siku si sara tu..seperti Dania menyiku mamat drive dlm episod malam td], aku rush ke KFC...nak makan...xlapar pon tp..napsu...hehehe dah lah wa tensi..Wi-Fi kat KFC tu blh plak ade problem..cettt.....makanya...menikmati makanan sementara menanti kehadiran kaum jemaah yg len....dah kenyang baru lah sekonyong2 si Sepul, Sara & mira sampai..owh lupe..aku ditemani DD yg kelaparan...hahahaha...perjumpaan malam tu adalah utk aku mencopy semua gamba hasil dr ketiak masam si Aaron...[matilew aku kene sumpah..hahaha]....& dah abis copy..mereka terpakse blk segera sbb ketiadaan Wifi kan..si sara nk siapkan keje...which customer nk gune esok nye..layan kan..balik umah aku teros....Zzzzzzzzzz

Sabtu

** Seawal subuh lah dah kene bangun...**SE-MA-NGAT!!** lah katekan..arini kan ade Futsal Games anjuran KBM [Kelab Bernas Malaysia] bertempat di Sport Barn, PJ. kol 7.30am br aku gerak dr umah...erm xjauh kn...5-8min jek dah smpai...sessampai...sport barn tu xbukak lagi..maka mane 2 AJK yg dah sampai..tersadai lah kat luar..oleh sebab sampai awal..den peneng nk pilih parking..hahahhahaaha...xlame pastu....bile tpt tu dah di buka..terpakse lah kerahan tenaga utk setup tpt pendaftaran & tpt susuh hadiah...mak eihhh berat ok...apsal lah dia xbg kupon jek beras tu kan...kan senang....xdek lah hazab nk ngangkut beras berat2 tu kan...erm ok perjalanan Games agak smooth sbb kerjasama dr semua warga Bernas yg terlibat kan...

dan akhirnya....Team aku [G.I.G - girl in green] dpt naib johan..caya lah beb! uolsss rock! keh keh.... mmg ptt pon xdpt nk lawan ngan beraz pulut kuning FC tu kan..almaklomlah..team mereka mmg dah tetiap minggu men futsal kan..berbaloi2 lah dpt 2nd place jek tu....

& kol 3pm baru blk.....umah...kat kerinchi..tp aku tertido sejam..ingatkan nk gerak teros lepas anto DD...tp tu lah....kite hanya merancang kan...erm kol 4lbh dah siap2...bunyik phone plak..adik aku call...hehehe tny dah nk sampai ke ape..cett aku gerak pon blom....aku pon kate baru nk gerak...ok lah kan..cek phone..mak eihh punye lah byk miss call & SMS...tp yg aku return call hny lah MC dr yam...hahaha skalik yam kate ade lasagna...ape lagi..aku pon postponed blk tym tu..teros cabot ke shah alam tok makan kejap..kejap ke ape kan..lepas tgk sin chan baru aku chow blk mlk..keh keh keh

& baru masok kg alai, ayah aku dah call..tny apsal xsampai2 lagi...hahahahaa aku pon jwb "sampai nnt citer" keh keh..ingat ayah aku nk layan citer aku tu ke..xdek makne..dia dok terpeleku depan TV tgk kelantan vs N9 ok!

tp cayalah....N9 menang..hahahahaaa wa suka!

ok mlm tu mntk mak aku urutkan..hahahhaa sengal2 plak sendi nih...& xlame pas tu teros tido..

[nnt lah aku hupdate khas ngan gambar kenangan nye sekalik]

Ahad nye kesah

**ni lagi mslh....mak&ayah den plak naek shah alam....xkuasek aku nk follow kan..hahahaa mcm baser...wa g amik baju yg di tempah kat Melaka Sentral, pehtu ternampak selendang melets...teros rembat 6helai...ha amik ko! sbb murah yg amat..RM7 selai...seb bek lah....napsu ku terbatas dek budget cipot kan...yolah..ngan nk g anto alter suar lagik kan...haih*....itu ajek...

ahad xdek kesah sgt..yg layan malam..dok men games kat fesbuk jek

Isnin dah mai dahh

** Isnin ni..aku plan nk g lunch ngan membe aku..alah dia kn keje..makanya...dpt jumpe tym lunch kan..tp mak den ni..haih* suke potong Q ok!...mak aku ckp dia mo jam lah..nk kasut baru lah..haiyooo..kopak lah poket den...tp nk wat camno....terpakse cancel date aku tym lunch tu & poie lah ngangkut mak den carik jam segala tu..wa pasrah...hahahahahaa

& sesampai umah kol 5pm.....ayah aku halau aku blk ptg tu jugak...cett..baru berangan nk balik lepas maghrib...dia kate balik sementara siang..siang ke apenye..6.30pm jugak aku gerak...haih*....layan kan ajo....

Nota kaki: uikss..makan bape ari tah baru siap entry ni...hahahahaa..nmpk sangat MALAS tu tu masih menghuni hati nurani nih..keh keh

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…