Skip to main content

Senyap

wat kuiz ngok ngek kat fesbuk td..dia kate aku pendiam...ok mmg pon :P

& smlm baru bangkitkan isu...plan ke sabah lom wat hape pon lagi....sbb alasan..lame lg....xdek lame mane..4bln jek lg!

arini plak...wat sengal plan laen..nk ke pulau...which is akan terjadi b4 g sabah..haih* kene plan lagik! nk confirm kan date..ngan mslh ramai yg nk simpan cuti utk big day lah raya lah itu lah ini lah kn.....

aku plak...senyap+melanguk dok pikir....mane nk dpt poket yg tebal supaya kalo aku berjalan-jalan sakan pon ..poket xkan rabak mcm bln lepas..bln ni...bulan2 sebelomnya...haih*

tgk lah nnt mcm mane...nk dpt kan pakej jln2 yg murah & puas ati.....& puas poket ku..hahahahhaa

----------------------------------------------
semalam lepak ngan budak Atat...aku gigih gak poie..sbb nk jumpe syah si atatleader...erm dia nk pass kad kawen nye kan...& izu pon same....even xramai..juz aku dd amir kecik izu + nuex syah ruzman idan & apeng....dptlah jugak aku sakit rahang sbb gelak melebihi had yg di tetapkan....huh..ilang keayuan aku smlm...

& idan dah sound...atat dah lame xdek aktiviti...mmg betul...bkn xdek langsung..ade tu mmg ade...cume masing2 pg dlm kumpulan kecik....erm yg ade pon aktiviti serang kenduri kawen bdk atat..tu sajek....tu lah..zaman dah berubah kan..skrg musim org mengawan..maka yg xmengawan..makan ajelah nasik minyak + gulai daging...hahahhaaha nk plan asik lah teraral dek majlis kahwen membe2..bkn nk salahkan org kawen but....itulah hakikatnye...keh keh keh.... tp g kenduri kawen..dpt jugak trip leisure ke sungai ke ayaq terjuin ka....nasik kandaq ka.....kepok lekor seround ka....ronda2 kampung ka...hehehehee

owh lupe plak nk masukkan cerita....dah lah meeting tu kat Puchong iaitu di restoran mug-mug...punye lah ramai org..ade ke patut jumpe pasangan xberapa cun & xberapa nk ensem [matilew aku kene tarik ambut jap lagik] kat situ..haih* dah lah kat opis ari2 gaduh sampai dok pon bontot membontot...ni jumpe dia...haih*....kasik lah jumpe jejaka tampan ke yg i leh ngorat ke kan...ni jumpe org dah kawen...cettt!!!!!!!
--------------------------------------------
bile ade plan...aku mule lah peneng...
bkn peneng ape..peneng camno nk wat budget tok diri sndr...hahahaa bkn dr segi kewangan tp yg lagik penting budget mase sndr...hahahahaahaaaa

Nota kaki: Mira...kite dah kene start ape yg ptt nih....

Comments

cyanamoose said…
wey.. tk cite ker ko jumpa sweet couple yg cun melecun... lalalala
Mira Suhani said…
erk huhu..tu la..aku xsempat nk pk even nk skodeng website2 tmpt2 menarik kat Sabah pon xterskodeng
saifurudin said…
haish ... aku pun tak sempat nak bg cdagn .. ahaha

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.