Skip to main content

Kuching, Sarawak

Plan utk ujung bulan April...mau bercuti-cuti malaysia ke Kuching, Sarawak...sempena memperabis sisa-sisa cuti aku taun lepas....erm tp masih xabis lagi...hehehe ade lah beberapa hari lagi nnt..leh gune tym nak ke Besut kan..hehehe ape tah ade kat Besut tu...owh lupe...ke kensuri Mirae hakkinen...June nnt...

Last friday, lyza suh aku cek Air Asia..if ade promo..dia suh proceed utk ke Sarawak...erm skali ade daaaa...dengan itu, ini lah hasilnya....
kami ber2 jek...hope leh join khatul & hubby dia..sorry yea khatul..kami nak menyibok kat honeymoon ko yg dah kali ke berapa tah..asik honeymoon jek..so, diz tym kami mo menyempil...yam pon aku dah penah kaco kan..so diz tym turn ko lak jadik mangse...xpe the more the merrier..xde lah kowang boring kan jalan ber2...hehehe ade jugak kami ber2 as "ciksebok" kan

& aku pon dah siap2 booked kat hotel Tune..mcm yg khatul jugak..sbb lyza kate senang..ikot aku..aku nak jek serang backpackers hotel kan..lagik murah..tp seyes...hotel Tune ni pon murah ma.....oleh sebab ni jek bilik yg tgl...aku balun jek..lyza approved jek ape2 yg aku buatkan..hehehee..so, total pernite utk 2org juz rm70 siap semua lah utk semalam...which is bg aku worth lah kan..dr Puteri pacific yg mencekik kedarah tu kan..hehehe bkn watpe pon dlm Hotel tu..nak tido jek pon...bab tido ni pon..aku bkn kesah kat mane2 pon..janji layannnnn...

ni dia details nyer..so, next tym kowang bleh jek dok kat Tune hotel ni...murah lah..bg name hotel kn..hehhee
tapi aku ade masalah lagi...kat Kuching tu nanti ape yg best? & camne lak transportation? anyone yg dah ade experiance..meh lah share...aku bace lah kat blog kengkawan & org len..tp xdpt in detail bout cost..aku pon bkn wat keje serius kan..wat2 ala2 jek..tym teringat tu aku google lah kan..kalo xteringat tu..kem salam ajolah...

ekceli mo carik yg package budget jek lah kan...konsep aku ke sana pon bkn ape pon..juz nak bercuti2 sambil rehat2 kan otak yg serabut+sesak nih...mo kasik dia berehat2 seketika..al-maklomlah..aku rase dah lame xbercoti-coti malaysia nih...

setakat nih ape yg aku tgk..org baser akan ke :
  • Kuching waterfront [xpe hotel aku dah mmg kat area sini pon]
  • Pasar satok
  • Sarawak Culture Village
  • Bako national Park
  • Matang Wildlife Centre
  • Santubong
  • Kek Lapis Dayang Salhah
  • ke ade tempat laen yg menarik..tolong bitau yeaaa
Aku xrase dapat cover semua..sbb memandangkan aku hny 2 hari jek tok ronda2..sbb sabtu tu..aku smpai dah ptg...& selasa ptg aku dah blah..maka ade ahad & isnin jek tok ronda2...kene cek tpt mane yg menarik...

Nota kaki kiri ku: kalo sesape ade experiance bab cam ne nak ke tpt2 tu...transportation ke, entrace fee ka..ape2 jelah..pasal costing yg berkenaan..roger lah aku k....or bley jek nak tinggalkan comment...xde lah terbabas masa nak servey kat sane plak kn...

Pesanan penaja: ZOOM Malaysia

Comments

Queenin Murni said…
oit.. flight registration tu.. alamat detail lah.. bleh pi serang rumah yun time die bercoti!(dr pemikiran penjahat..)

xpon.. ko balik keje kang,ramai dah secret admire tunggu depan rumah.. bwk munga lagik! heheh!

by the way.. dia kata weight up to 15 kg.. makanenya berat ko kena 15kg jeklah kan? muahahaha!! larikkssss..
blur42nd said…
ko mmg pkr sbg penjahat jek...xpenah nk bersifat mulia...

hohoh..sbb berat aku cume 15kg lah..air asia terima aku..hehehe:P

ko tu kat langkawi nnt...kene tangkap ngan pakcik kastam..baru tau!
ZzamzZ said…
Wah! syoknye jln²...
cyana said…
wahhh!!!! yun ade secret admirer ker??? tetiber.... [nyibok sbb kene dok opis]
blur42nd said…
2la..org ajak xmo join kan..kalo x, leh sesame sengkak pewut..hehehe :P
Queenin Murni said…
This comment has been removed by a blog administrator.
Marvic said…
dah lupe ke aku nih org kuching..lahir kat kuching,,membesar kat kch..dating pun kat kch gak..kat kuching waterfront..kekekeke
blur42nd said…
hehehe bkn lupe lah..tp xhengat..xpe nnt aku roger ko yea cik maria
fAriefArihan said…
nak kek lapis sarawak!!!
blur42nd said…
ha nnt dtg KL lah lepas date den selamat smpai KL yea...xdtg collect..xdapek lah merasa...hehehe
amoi said…
bestnyee cuti2 mesia...

hotel tune tu cantik...tapi aircond kena bayo...hehe...
blur42nd said…
jom join coti2 malaysia...:)

yupp air cond kene bayor..xyah pakai air cond lah...kipas cukop dahhh...

bkn nye dok dlm hotel tu 24hrs kan..hehehe
dd said…
huh.ai jeles ok. bawak balik ole2 sarawak. yg lekat2 kat fridge tu eh.hahhahahah. oder saja aku kan.hohoho

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…