Thursday, March 19, 2009

Kuching, Sarawak

Plan utk ujung bulan April...mau bercuti-cuti malaysia ke Kuching, Sarawak...sempena memperabis sisa-sisa cuti aku taun lepas....erm tp masih xabis lagi...hehehe ade lah beberapa hari lagi nnt..leh gune tym nak ke Besut kan..hehehe ape tah ade kat Besut tu...owh lupe...ke kensuri Mirae hakkinen...June nnt...

Last friday, lyza suh aku cek Air Asia..if ade promo..dia suh proceed utk ke Sarawak...erm skali ade daaaa...dengan itu, ini lah hasilnya....
kami ber2 jek...hope leh join khatul & hubby dia..sorry yea khatul..kami nak menyibok kat honeymoon ko yg dah kali ke berapa tah..asik honeymoon jek..so, diz tym kami mo menyempil...yam pon aku dah penah kaco kan..so diz tym turn ko lak jadik mangse...xpe the more the merrier..xde lah kowang boring kan jalan ber2...hehehe ade jugak kami ber2 as "ciksebok" kan

& aku pon dah siap2 booked kat hotel Tune..mcm yg khatul jugak..sbb lyza kate senang..ikot aku..aku nak jek serang backpackers hotel kan..lagik murah..tp seyes...hotel Tune ni pon murah ma.....oleh sebab ni jek bilik yg tgl...aku balun jek..lyza approved jek ape2 yg aku buatkan..hehehee..so, total pernite utk 2org juz rm70 siap semua lah utk semalam...which is bg aku worth lah kan..dr Puteri pacific yg mencekik kedarah tu kan..hehehe bkn watpe pon dlm Hotel tu..nak tido jek pon...bab tido ni pon..aku bkn kesah kat mane2 pon..janji layannnnn...

ni dia details nyer..so, next tym kowang bleh jek dok kat Tune hotel ni...murah lah..bg name hotel kn..hehhee
tapi aku ade masalah lagi...kat Kuching tu nanti ape yg best? & camne lak transportation? anyone yg dah ade experiance..meh lah share...aku bace lah kat blog kengkawan & org len..tp xdpt in detail bout cost..aku pon bkn wat keje serius kan..wat2 ala2 jek..tym teringat tu aku google lah kan..kalo xteringat tu..kem salam ajolah...

ekceli mo carik yg package budget jek lah kan...konsep aku ke sana pon bkn ape pon..juz nak bercuti2 sambil rehat2 kan otak yg serabut+sesak nih...mo kasik dia berehat2 seketika..al-maklomlah..aku rase dah lame xbercoti-coti malaysia nih...

setakat nih ape yg aku tgk..org baser akan ke :
  • Kuching waterfront [xpe hotel aku dah mmg kat area sini pon]
  • Pasar satok
  • Sarawak Culture Village
  • Bako national Park
  • Matang Wildlife Centre
  • Santubong
  • Kek Lapis Dayang Salhah
  • ke ade tempat laen yg menarik..tolong bitau yeaaa
Aku xrase dapat cover semua..sbb memandangkan aku hny 2 hari jek tok ronda2..sbb sabtu tu..aku smpai dah ptg...& selasa ptg aku dah blah..maka ade ahad & isnin jek tok ronda2...kene cek tpt mane yg menarik...

Nota kaki kiri ku: kalo sesape ade experiance bab cam ne nak ke tpt2 tu...transportation ke, entrace fee ka..ape2 jelah..pasal costing yg berkenaan..roger lah aku k....or bley jek nak tinggalkan comment...xde lah terbabas masa nak servey kat sane plak kn...

Pesanan penaja: ZOOM Malaysia

13 comments:

Queenin Murni said...

oit.. flight registration tu.. alamat detail lah.. bleh pi serang rumah yun time die bercoti!(dr pemikiran penjahat..)

xpon.. ko balik keje kang,ramai dah secret admire tunggu depan rumah.. bwk munga lagik! heheh!

by the way.. dia kata weight up to 15 kg.. makanenya berat ko kena 15kg jeklah kan? muahahaha!! larikkssss..

blur42nd said...

ko mmg pkr sbg penjahat jek...xpenah nk bersifat mulia...

hohoh..sbb berat aku cume 15kg lah..air asia terima aku..hehehe:P

ko tu kat langkawi nnt...kene tangkap ngan pakcik kastam..baru tau!

ZzamzZ said...

Wah! syoknye jln²...

cyana said...

wahhh!!!! yun ade secret admirer ker??? tetiber.... [nyibok sbb kene dok opis]

blur42nd said...

2la..org ajak xmo join kan..kalo x, leh sesame sengkak pewut..hehehe :P

Queenin Murni said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Marvic said...

dah lupe ke aku nih org kuching..lahir kat kuching,,membesar kat kch..dating pun kat kch gak..kat kuching waterfront..kekekeke

blur42nd said...

hehehe bkn lupe lah..tp xhengat..xpe nnt aku roger ko yea cik maria

fAriefArihan said...

nak kek lapis sarawak!!!

blur42nd said...

ha nnt dtg KL lah lepas date den selamat smpai KL yea...xdtg collect..xdapek lah merasa...hehehe

amoi said...

bestnyee cuti2 mesia...

hotel tune tu cantik...tapi aircond kena bayo...hehe...

blur42nd said...

jom join coti2 malaysia...:)

yupp air cond kene bayor..xyah pakai air cond lah...kipas cukop dahhh...

bkn nye dok dlm hotel tu 24hrs kan..hehehe

dd said...

huh.ai jeles ok. bawak balik ole2 sarawak. yg lekat2 kat fridge tu eh.hahhahahah. oder saja aku kan.hohoho

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...