Skip to main content

Sembang Rabu

Macam dah xreti nak memblog ape ha... sebab nye KETANDUSAN IDEA yea & bahan nak memblog pon non-ado...bila mana aku byk pikir...& pikir & di kala emosi xstabil..aku akan jadik orang paling blurr yeaaa...aku xleh nk pkr ape topik paling HAWT utk diperkatakan..maka nya..aku akan berdiam diri dari memblog tok beberapa detik waktu...

ni aku memblog pon atas dasar nak menjawab Tag dr Puan Murni [cess pjg plak TAG ko tuh!]

------****-------
**TAG**

1. Bekas kekasih saya – Yang mane ek?

2. Saya sedang mendengar – bunyik pintu di tutup

3. Mungkin saya patut – Go to Surau & sambung Tidor

4. Saya suka – balik kg

5. Sahabat-sahabat saya – kamu..eh kamu jugak…

6. Saya tak faham – kenapa aku kene buat TAG nih!

7. Saya kehilangan – sedikit kesabaran hati!

8. Ramai yang berkata – apa yang mereka suke…ADE AKU KESAH?

9. Cinta itu adalah – subjektif

10. Di suatu tempat, seseorang sedang – sakan bergossip

11. Saya akan cuba – pure-pure buat keje bile boss di depan saya

12. Perkataan SELAMANYA membawa maksud – FOREVER!!
13. Telefon bimbit saya – patut dibuang di dalam sungai Klang!

14. Bila saya terjaga – sy akan carik jam

15. Saya paling meluat – org potong Q ketika beratur nak nek bas
16. Pesta/parti adalah – tidak berkenaan ngan kehidupan saya

17. Haiwan yang paling comel pernah saya temui – kucing

18. Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah – 1-6yrs: best sbb xdek masalah lagik!

19. Hari ini – hari RABU

20. Malam ini saya akan – TGK TV & TIDO

21. Esok pula saya akan – PERGI KERJA DGN ATI YG GIRANG [kenapa ek? Esok 25 kan?]:P

22. Saya betul-betul inginkan – semua yg ade dlm wish list sy

23. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini – alah..spoil lah JERAWAT ni!

24. Pusat membeli-belah atau arked permainan – kalo jawab Rumah..ade org nk baling kasut x?

25. Makanan Barat atau Jepun? – Malay food [sori I org kg k!]

26. Bilik yang terang atau gelap? – gelap

27. Makanan segera adalah – yg cepat disediakan dan mudah utk di makan..[ape yg aku merepekkan daaaaa]

28. Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang – yeee betol

29. Lepas ini saya akan – publish post

30. Siapa yang anda ingin tag – orang yg paling buhsan skali waktu ini

-------***--------

kembali kepada sembang Rabu aku pulerrr.... ok aku ceritakan kesah yg berlaku pagi td

Ok..aku terbangun lambat...kul 6.40am..bkn bgn lambat tp aku tertido blk sbb menunggu turn mandi kan..& aku xsedor bile mase yg toilet dah kosong..maka terkujat lah jugak bgn 6.40am kan...ngeh33 & ape lagi..bersiap ala kadar..carik stok baju yg xperlu iron + cargas ke LRT...kene cepat sbb mo kejor bas..kalo x..mau aku punch lambat arini kan..fouhhh seb bek sempat....bas kol 7.15am dah lepas..maka tunggu yg 7.45am puler.... seb bek bas xmeragam..maka...semua nyer OK...mood aku pon OK!

TAPI.......

sementara tgu bas aku g lah singgah gerai tepi jln tok beli kueh..alah tok wat brekpes..aku amik lah 3 keping...

Aku: Kak berapa..3 keping kuih ni?
Kakak: RM1.20
Aku: [hulurkan RM2 sbb aku mmg xdek duit kecik]
Kakak: [amik duit tu teros masuk tabung dia] duit kecik xdelah dik
Aku: saya pon xdek kak
Kakak: wat muke selambe..duit xmo pulangkan balance kn
Aku: Kalo saya letak balik kuih ni boleh? [dlm ati aku..giller lah aku kan...ade ke org dah beli..pehti xjadik beli..hahahaha :P]
kakak: [masih memandang aku ngan pandangan yg mcm nak telan aku plak..tanpa suara...tapi duit aku still dia xpulangkan]

Last2 tgu 30saat..xdek response..akak tu buat layan org len..aku pon bersuara...."xpe lah saya amik lah kuih lain kasik cukop RM2 tu"

dalam ati aku

cisss...ko nak balun 80sen aku ke oiiii beria xmo pulangkan balance..ikhtiar lah kn..kate berniaga..xdek duit pulang mcm mane...xpon..cube ckp...bayar esok jek ke ape ke...berbahasa lah sikit oiiiiiii...nak berniaga kan....kalo 5sen xpe..ni 80sen ok! cekik darah lah,...aku tambah 20sen dah blh bayar duit tiket bas aku tok sehari ok!


Nota Kaki: Emosi aku ngan akak tu...sbb ni bukannye kali per-1 dia bg alasan xdek duit kecik...xkn lah xdek langsung...bankrupt lah kalo kene beli genap2 kn...kalo beli mee RM1.30..maka 70 sen burn ke..ke aku yg kene sediakan wang secukopnye jek?
------------------------------------



Comments

theywe said…
hahahahaha, ada lagi manusia berperangai cenggitu. tak senonoh langsung harus baling dengan 3 biji kuih ko beli tadi..
didiladidi said…
rugi doh. klaw aku amek kueh lg smpai cukop rm2.fedulik! hahah

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.