Skip to main content

Kekeliruan

Setiap orang ade kelebihan & kekurangan masing-masing kan...

Kekurangan aku adelah...aku ni bengap sket...opsss..xdek lah bengap sangat...but i admit it ok! sebabnye...aku mengalami kekeliruan dalam otak aku ni kot..hehehe [ni kategori bengap ke..kalo keliru...jadik bengap..penah dengar ke?] ape-ape je lah....


maka nya..aku nak merapu lagi...layan kan citer kekeliruan aku ni yeaaaa..ahaks

Korang penah alami masalah seperti ni TAK?

aik...tanya tp xciter masalah nye ape dah...hehehehee...masalahnya adelah...aku tertukor name tok buah-buahan kat bawah ni....

suppose gamba kat bawah ni adalah Buah Pir kan...but i called it as Buah Lai...& yg buah lai sepatutnye..aku panggil...Buah pir...hehehe ade ke patut? patut lah..even dah tua ni pon..aku masih algi xleh nka tukor ok! sebabnye....aku ngak tahu...dah try,..but xleh..otak aku dah set tok kedua2 buah itu adalah sedemikian...

penah lah suatu ketika...aku dalam darjah 3 kot...g kedai buah2an..kat ujong pasir, melaka...alah kedai tu smpai skrg ade..apek tu pon ade lagi..hohoho

Me: Nak buah Lai [sambil tunjuk buah pir]
Tokey: [xnampak...lalu membungkus buah lai sebenar].....pass plastik kat aku...
Me: ala....ni bukan buah lai....nak buah lai
Tokey: tunjuk..mane buah lai...
**ayah aku dah malas nk layan dah...sbb dia tgh belek buah len***
Me:[menunjuk ke arah buah lai yg dimaksudkan]
Tokey: ni bukan buah lai..ni buah pir...
Me: buah lai [dengan nada menjerit!]
Tokey: buah pir [suara yg lembut]
Me: uwaaaaaaaa buah lai...[dah start melalak kat kedai tu..sbb tokey tu kate aku salah..maen blh kan] hehehe:P
Tokey: ye..ye buah lai lah....
Ayah: ha dia mmg mcm ty..jgn dilayan kan...
Me: [seronok dpt buah lai yg dikehendaki...ahaks....]

sampai melalak ok..nak menegakkan fakta sendiri buat..hahahaha...

*nama sebenar = Buah Pir *

ni ikot pemahaman aku

macam mane tah aku blh tertukor..kan... tapi lg 1 masalah aku..adelah kiri & kanan...hahaha ke otak aku ni terbalik? menangis mak aku..kalo tau aku ckp otak aku terbalik..penat2 dia lahirkan aku normal..tp aku kate otak aku terbalik..huih...yun yun..ape lah sengal ko hari ni ek?

tu lah aku nak tny sekali lagi "Korang penah alami masalah seperti ni TAK?"

masalah yg xdek ape pon..cume aku jek cube create mslh..ngan kekeliruan diri sendiri...hehheee

Nota kaki: Itu saja rapuan saje utk ujung minggu ini..sekian...

Comments

chajuya said…
ko x bersendirian dgn masalah kiri dan kanan itu..otak aku skrg makin lmbt nk process yg mane kiri yg mane kanan..bygkan yg simple tu pon lmbt nk pk..masalah lg besar camne? org ckp kiri aku gi kanan
Queenin Murni said…
sib baik la apek tu hati lembut.. bukan senang nak carik!

kalau tak..sampai skang ko fobia ngan apek sebab kena sergah:
"INI BUAH LAI LA BUDAK KECIK!!!!!!!!!!!!!!"

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…