Skip to main content

Tik Tok Tik Tok

Mate aku nih..cam nak tgk jam kat Taskbar PC aku ni jek...sbb bile aku tgk setelah aku rase lame sungguh bertapa di kusi nih tp jam baru menunjukkan 9.40am..pehtu bile aku tgk lagi jam di taskbar tu..baru kul 10.15am...damn!!!!! & now baru 12.06pm...haiyaaaaaaaaaaaa lame plak arini... aku dah xsabar nak balik nih..sbb aku dah xsabar nk jalan-jalan di pasor malam bawah rumah aku tu..huhuhu :p

Napsu..napsu..napsu..

dah mule menguasai otak aku...giller nye napsu..suke sangat goda otak aku nih..xbaek tau! dah lah bace blog membe2 semua citer pasal makanan...mmg patut napsu aku kuar tanduk tetibe kan... dah xleh nak dilampiaskan waktu Lunch ni..almaklom lah...sy sgt rajin + mulia arini sebabnya saya meneroskan usaha utk mengqada' kan puasa yg masih lom sampai ke had minimumnya...[waaaaaa rase nak meraung sbb byk lagi hokeh!]..kebetulan lah..

mule2 nk puji diri sndr..sbb aku terjaga dgn sndr nya b4 alarm aku berbunyik..di mana kul 5.05am mata aku dah celik..pelik jugak aku kan...dlm ati..wahh blh puasa lah...sbb sempat nak melantak nih roti pon ado sbb baru beli smlm..hehehe gare-gare nak makan ngan kuah durian yg ditapau dr opis..huhu..sekali cek atas meja...nasik goreng DD smlm masih bertapa atas meja..dengan selambe tanpa mengSMS tuan nya..aku memanas kan nasik goreng tersebut lantas melahapnye dengan sopan santun yeaaa..kang tercekik aku plak yg sengsara nak hadap kesakitan kan..makanya..makan ngan mata kelat...oppss aku dah gosok GG dulu ok! & layan nasik goreng bersama2 oat 3 in 1..hahahaa air kosong non ado...jenuh aku dok sejukkan air panas di campur ngan air dr tumbler si DD [sori DD aku cilok sket air ko...sbb dah xthn nk tgu air tu sejok..hik22] tp smbil makan aku dok pikir..hawat lah I terbangun awal hari ni..sekali di suapan terakhir baru aku mendapat jawapannya...... huwaaaaaaaaaaaaa aku xsemayang isya' lagi dah...no wonder lah aku terjaga kan... 2la... sebabnya malam smlm..kul 9pm aku dah syahid..kunun2 nak tido kejap ala-ala tido2 ayam jek..sbb nk tgu keliwon kul 9.30pm..tapi harammmm aku tertido smpai pg..wahh dengan pantas aku tinggal kan sisa makanan & air panas tersebut..aku solat isya' dulu [uissshhhh ape lah aku ni....] seb baik jam baru kui 5.25am time tu...selamat....lepas smyg cont minom air plak..pehtu aku teros terkejang kesejukkan kat atas sofa..xleh masuk bilik..kang aku baring atas katil...kompem tersasar dr waktu bgn aku plak..kang aku yg punch lambat lg!

2la al-kisahnya aku leh pose arini & sempat berniat sebelom subuh..huhuhu :P makanya arini aku bertenaga sket compared to yesterday sbb nye smlm xsempat sahur....dah a nite b4 xmakan kn..huhuhu makanya aku kebuluran..tp kene sabar ngan jalan jem smlm pehtu di samping bateri HP aku kong thp dewa [2-2 bijik ok!] sape2 yg call aku tu sori sesangat bukan nye alasan tp mmg KONG yeeee....

2la hope aku dpt meneroskan puasa pd hari ni dengan tabah..[ayat cam tah pape plak] dah lah aku baru on PC & on Ym...didi dah buzz suh belikan makanan dia ptg nnt sbb nye dia malas nk trn lah tu...xpe kalo aku..aku pon malas...dah naik umah..jgn harap aku nk trn...hehehe:P

maka nya..tekak aku teringin sangat makan nasik kosong ngan telor dadar + kicap cilipadi...wahh sedapnye..even nmpk lauk malas tp aku rase sedap dah tu....huhuhu :P ni gara2 telor mate aku smlm hancussss sbb kuali tu melakat lah plak!!!! xnikmat langsung...arini pekena telor dadar plak..huhu :P

owh kat pasor malam nnt nak carik kuih kole lah..teringin plak..hope budak debab tu punye mak berniaga lah arini :)

Nota Kaki: dalam otak aku hanya ada Kuih Kole...oh Kuih Kole

Nah..nak sgt suh aku empek gamba kuih KOLE ni kan...

Comments

Queenin Murni said…
pi la cari gambar kuih kole.. mana la tau kot2 orang lainboleh tergoda sama.. kalau takde.. ko letak jek gambar kole.. hehehhe!
didiladidi said…
awat tak btau menu ko. letey i masak udang2 tu.hahahah.
Mira Suhani said…
wow kuih kole mak cik tu...mmm lazatnye
Yun said…
murni - gigih aku carik gamba kuih kole tau!

dd - hahaha tp udang lg better dr telor dadar kan..:P

mira - tp smpai arini aku xdpt kuih kole tu..makcik tu cuti kot..sbb puasa rejab..hahahaaa

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.