Skip to main content

+-Penat=

Penat

itulah yg blh aku perkatakan...nak bgn pagi td mmg malas...hampir2 lah nk EL jek..tp sayang kan baki cuti ku itu...gagah kan jugak lah kaki melangkah tok pegi keje..smpai opis plak..baru teringat semua mereka xdek sbb nye kursus..pehtu ngan ade yg MC lah vagai..tinggal aku ngan murni sajok..hahahahaa

rase ke-penatan ni adalah disebabkan oleh beberapa faktor seperti yg di listkan di bawah ni nnt:-

  • yg pertamanya, aku mmg sajek jek set mind aku dengan rase keletihan [hahaha boleh ke?]
  • pehtu yg keduanya, aku penat di sebabkan aku yg carik penyakit penat ni...ngeh33
  • sebab ketiga plak, cerita nya begini, sabtu yg lepas aku ngan dd pehtu bersama pasangan suami isteri mira & wafi telah ke putrajaya tok shot outdoor sbb ni baru ade kesempatan kan...maka nya..kami ke sana semata2 utk berposing...aku pon turut berposing tonggang tonggek tp seyes..rumput tu bau busuk...xleh blah...ngeh33 tah ape kene mengena rumput tu ngan bau hanya aku saje yg tau....& smbil carik lokasi ke-2 kami carik petronas utk mendapat deteguk dua air..hahaha pdahal minom smpai sebotol..seteguk kebende nye kn...
  • lepas abis shot..yg ke-4 nye sabab almusabab aku penat adalah kami ke puchong kunun2 nak makan sambil carik kedai getgorgeous..skalik kedainye bukak half day..camne lah kedai tu nak majukan..kan dah rugi duit dr aku..harharhar... & lepas tu makan kat kedai makan BASER..layan nasik beriani....tp makan nasik ni akujadik xberani plak..aku hny mampo jadik lemau selemau2nye...mengantok seh..& lepas makan..kami carik petronas ke-2 plak...seb bek jumpe kat ss4 sbb tym ni on da way ke sg.buloh...huhuhu...
  • kat sg.buloh dok penyibok ikot mira&wafi nk carik pokok orked tok bapak si wafi..hahahaa yg ni plak rencah kelima penyebab aku PENAT..hahahaa [alasan jek nih]...
  • lepas tu...yg keenamnye..konon2 nk ke big plate tp terlajak smpai shah lam... g serang warehouse sales lagik skalik..hahahhaaa pehtu dah ptg carik petronas ke-3...tok asar plak...mmg petronas jadik pujaan kami lah kn....
  • kemudian kami sambung perjalanan dan tersesat plak di sek.2, shah alam pekena abc pegaga...hahahahaa minum ais...amik ko...mmg menambah ajinomoto ke penyakit PENAT aku lah kan...srot..srot xsedar dah maghrib..lepas tu kelam kabut carik petronas ke empat plak...kan aku dah ckp..keje kami carik petronas jek..tp isi minyak kat shell..hahahahaa..lepas kuar dr petronas...kami pon set mind utk mencarik bantal & tilan..hngeh33...& kami pon bertemu jodoh dengan bantal & tilam....& bahagia sungguh malam tu sbb tidor xsedar kan diri...:P
  • yang setrusnya plak...hari ahad..kire start dr pg lah...kan...yg no.8, aku penat memDOBI + kemas rumah dr pagi-tgh ye...tp xsudah2...adoiyai.....last2 kol 12.45pm aku gerak g mid valley..tp aku amik mase selama 45min dr umah aku nk masuk tpt parking & another 15minutes telah berjaya aku bazirkan tok carik parking plak..hahaha pehtu abiskan mase bertur di cashier..pdhal aku beli barang xsampai rm20...hampeh! nak kuar dr mid valley tu pon hazab..maka nya..aku keletihan ngan traffic aritu...
  • yg kesembilan plak...aku penat di sebabkan aku telah gatal ke shah alam utk serang PKNS..kunun2 nk rembat buku lah kan..buku mmg selamat aku rembat..aku pon berjaya mengangkot yam+nisrina sekali..hahahhaaa..abis satu PKNS tu kami tawaf...hahahaa
  • & yg terkahirnya...aku ke sunway plak tgk si aniq fawas..hahaha dah magrib baru lah reti nk blk shah alam semula anto yam ngan nisrina blk umah...& lepas kol 10pm baru aku ni nmpk jln pulang ke kerinchi...hahahahahaa

itu lah dia...10 sebab aku penat arini disebabkan weekend ku yg sgt effisyen...dr segi masa dan pembahagian..sbb aku jelajah ke seluruh pelosok selangor dan KL....

nota kaki: oklah..hope weekend yg akan dtg..aku berjaya mendapat status PENAT lagik sekali...hahahahaa aku suke...dr aku penat TIDO seharian kn...kan...

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.