Skip to main content

Part Time Nurse

no...i'm NOT....

& aku bukannnye lah berhati mulia nk prihatin kat semua org ok!

owh tak..aku xdek lah kejam...but bile org yg minta utk aku jadik kejam...i'll be sekejam yg mungkin

kalo dah situasi....begini...korang rase patut ke xpatut aku jadik &%&%&*^(&*(&*****^&%&^%GGJHG

1 - org yg hanya ingat kat kawan tym dia sakit? [ni lagik lah.....aku sakit pon ko xamik tau kan & kalo blh aku xmo menyusahkan org tym aku sakit..ko sakit ape kehal aku yg kene bekorban tenaga + perasaan plak kan...lom sakit kronik..no need to kesian sgt aku rase!..kejam x?]
2- org yg hny ingat kite bile dia mmg dah xdek org lain nk dilayan [ko rase2 aku akan layan ke...aku tadah muke toya aku jek lah jwb nye ngan suare thp mendatar kelas terakhir dah tu...hehehe]
3- org yg hanya ingat kite once in a blue moon? [ni dah sah-sah lah dah kene delete dlm kotak memori aku kan? xdek nye aku nk touching2...yg ko teringat kat aku tetibe kan..koman2 ayat yg terpacul dr mulut aku "Lahhh..idop lagi ko nih" heehehe]
4- Malas dah nk listkan....[pdhal malas nk type kan...sbb skrg ni mslh tangan xdibedung...asik typo error jek...malas tol nk betulkan balik]

konsep aku senang jek...aku xterkilan if kehilangan seorang kawan...sbb kawan tu blh di cari [matilew..ngan statement ni..kompem semua xmo kawan dah ngan aku...hahahaha]....SAHABAT tu jek yg payah nk dapat kan [2 yg kene jaga]...makanya....pepaham sendiri lah ye!

lagik senang...gune jek...istilah ni..."What u give u get back"..meh layan lagu ni yg xdek kene mengena dlm isu ni..tp dek kerana tajuk dia jek yg sesuwai



Nota kaki: aku berdoa semoga org yg nak terasa ke ape..bace entry ni...hahhaaha [azam taun baru aku nk jadik KEJAM ke?] hahahaa...xdeklah..aku jadik bengkek...bile org kate..aku jenis xamik tau pasal kawan...huh~ sape yg xamik tau pasal sape ni? nak ke aku ceramah pasal LIMIT plak?

Comments

Queenin Murni said…
hahhahah! jemari ko pon dah keras gak ke?? rileks aa.. kadang2, bukan kawan tu tak igt kat kita.. tapi, masing2 sibuk ngan life masing2 kot.. :P
Yun said…
mmg sibok...aku xkesah pon ngan life depa..

but tolong lah...kalo carik aku blk..xmenyusahkan aku xleh ke...

apsal nk carik org bile nk menyusahkan..time menyenangkan..xmo plak carik kan....

sumtime...aku ni nk kutuk pon ikot logik jugak & tgk org jugak....kalo yg betul2 sibok ngan life xpe...but ko sndr tau life dia mcm mane....hehehe nk mengadu domba..baru terhegeh2....pehtu blame aku bz...WTF lah kan....itu hak aku..nk layan ke idak kan..aku pon sibok ngan life aku.....
semut-terbersin said…
marah benar ni cik yunne kita ni..sabar2..kene maintainkan tahap kemudaan ko tu..kater azam taun ni nak carik boipren kan..[eh sukesuki je aku kasik ko azam taun ni] ahahaha..pada aku, org yg macam tu, tayah layan, wat derk je..rasa2 sakit ati sangat, sound je tros kat die..[uih skalik sebenarnye org itu adalah aku..mau sedebik kene kat muka aku]..arap2 bukan lah..

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.