Skip to main content

Tah ape2 tah

Aku kepelikan, sbb penah lah aku hantar RFQ utk mintak quotation bagi pakej berkahwinan kat beberapa photographer...tujuan aku bukan lah nk tau sgt harga mereka berapa kan, cume aku melaksanakan tanggungjawab jek...dah kawan mintak tolong...aku tolong jek lah mintak kan...dgn alasan mereka..aku phm lah sket....tang pakej2 ape lagi ngan jenis2 album kan....

makanya, aku yg nerd lagi tulus mulus pon wat lah RFQ kat photog2 yg kawan aku berminat...tp hampa...tiada jawapan ye...adekah disebabkan mereka tahu aku ni photog jugak..kunun aku nak ciplak ke ape kan...tp serius..kalo aku nk saje jek..aku xkan gunekan email aku yg seperti baser aku gunakan..& aku xkn bg link belog aku kan....& xkn aku tergamak nk tulis date kawen yg xwujud kan..ape dah...

ape salahnye bg..sbb baser cust kan akan survey.....ape salah layan kan kan...mane tau aku mmg nak kawen jugak..xkn aku nk snap gamba aku sndr kan....

lagi satu....kebiasaan..kengkawan aku pon....aku suggest amik photog laen dulu..if mereka ade sebab tersndr nk hire aku..baru lah aku terima...sbb tym kenduri kawen membe ni....kalo kite bekerja...xleh nk ngelat borak ngan kengkawan laen yg dtg kan.....sbb ad etanggungjawab..kompem akan berasap tgk geng2 laen sakan bergossip....ahaks...

Nota kaki: to whom it may concern...please lah,...org kalo nk menipo xkn gune identiti tersendiri kan...hehehehe baser gune name samaran kan..kan kan....kesian kat kawan aku..dia payah nk berinternet ni kan...sbb keje dia mmg xdisediakan internet..hahahahaa xpelah..kite carik yg mmg publish harga ek..senang citer...

Comments

cyanamoose said…
wahhh!!! ko mo kawen ke yun? larikkkkssss
Yun said…
lah mesti lah aku nak kawen...biler tu tunggu aje lah kan...yg ko nk larik ape ke hal? aku bknnye nk kawen lagi
me01my said…
ler..ade ek org mcm tu..nk tnya quotation pun tak mau bg..mcm mana mau biz?? rezeki masing2 Allah dh tentukan kan..
Yun said…
fathiah: tu lah pasal..penat aku promote kat membe aku yg dia nye gamba mmg superb ape...lah...inilah.......if date yg aku kasik tu available...y dont dia reply...xleh ke ape kan..ni xreply ape2...ko rase aku ptt pikir ape? hehehehee

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…