Thursday, February 4, 2010

Banjir Ketika Tidak Hujan

Petang smlm dah lah blk keje lambat!.....xkesah pon....pehtu hujan lah plak kan...tp xlebat pon tym blk tu..renyai2 jek...huh~~~~~ bas plak lambat..kol 7pm baru dpt bas ok!...dah lah bas lambat...makanya...penuh lah umat yg berebut nak nek bas...semput i kene tolak2 ok! seb bek i sempat nek..kalo x...kene tgu bas seterusnya...hazab ok!

dpt call pon xleh nk angkat sbb dlm bas tu sgt penuh ok..sampai montot berlaga montot....huh~ letey makcik smlm...kesudahannya..smpai amcorp aku decide tok turun..jln jauh sket pon xpelah....janji xsemput dlm bas....

smpai stesen universiti...aku return call si DD...DD bgtau..umah banjir kat dapor...aiyoooooo...lagi lah sengal kan....xkn ujan masuk dlm umah..hehehe

ni lah rupernye banjir..ni xterok sgt..air xkeroh kan....tym sengal..air tanah vagai..huh~~~~ letey ok nak menimba air tu nk angkat ke toilet..dah lah bau hazab..seb bek bukan bau air toilet ...kalo x, kompem mlm smlm i tido hotel jek~

Thanx kat DD & kak Ayu yg mengalihkan esbok keluar dr dapor...gigih mereka angkat..kompem arini body sgt tuff gitew..keh keh keh

makanya...sesudah smyg..aku ngan pakaian kontraktor bersedia amik alih tugas..makanya..tu lah keje aku mlm smlm..menimba air..supaya xmelimpah kuar dr dapor...kalo terkeluar hazab ok..umah tu dah la fully carpet kan...kang bau kepam laen plak yg menjelma...

& mlm tu..kakak umah bawah tu dok call2..ingatkan punca umah dia banjir disebabkan umah kami..sori lah kak..saya pon tgh sibok menimba air ni...terdiam kakak tu...xsudah2 nk serang aku...haiyoooo..ingat umah aku saje je ke yg atas umah dia..ade lg 5bijik umah ok!

& aku ngan penyewa umah kakak tu plak g lah serang umah atas kami...

ke ting.12...tiada org,...tingkat 13..itu dia makcik tu tgh gigih membbasuh dapor...dia lah punca nya..adoiyai..mntk dia berenti keje...dia kate umah dia hazab..makcik..umah kami pon hazab....xleh bertimbang rase ke?nk bersihkan umah makcik..umah kami yg sengsara? xnak bertolak ansuur ok makcik tu...ape nak kate..org tua...kang aku ckp lebey..kate aku kuang ajaq plak kan....dah kate jgn gune sinki utk sehari ni..pon dogil! lantakkan...aku layannkan timba ajelah...

tp ni semua kes dr ting 14 yg tgh renovate umah..haiyooo...menyeksakan org len ok!

nnt report kat PKNS jewk!
makanya, pagi td..aku pon call alh PKNS tu...erm sekali aku plak yg kene marah...dah lah pass sane pass sini line tu..haih* ade ke ptt marah org? xgune punye khidmat pelanggan mereka kan...

bukan nk komplen ape ke kan..cume tolong lah dgr luahan dulu...ni ckp flat PKNS 17 tingkat..teros ckp...kawan you dah report.....org kami odw...tp hakikatnye..kawan aku blom report...tu umah laen yg report..adoiyai~ cube dengar dengan jelas no umah tingkat berapa kan..ni main belasah marah jek..cek lah log case...tu umah mane nye..xpasal2 kene pakse bdk umah aku ngan kadar segera ke opis dia kat bawah flat aku tu...huh~

dlm phone blh lah ko marah2 kan.....ko hengat..kat flat tu ade sebijik umah jek ke yg bermasalah?

tolong lah...tolong lah bertimbang rasa len kali...utk mereka yg ddk umah bertingkat2 ni...sila lah berhati perut..kalo jiran dah mintak tolong jgn gune paip ke..jgn sidai situ ke...tolong lah bg kerjasama...byg kan umah anda puler yg kene akibat....bile mane umah sy berada di atas..umah anda di bawah puler...idop ni xsentiasa di atas kan? mcm roda..[tetibe larik topik] hehehehe... tps eyes makcik tu kekwat ok! nk jek aku tumbuk dia smlm..seb baek..sifat2 nilai murni yg mak aku ajar maseh ade dlm diri...kalo tidak..mmg epcah tingkap umah dia mlm smlm..kene tumbuk ngan aku..dah kuang hajaq..org bg salam..xmo bukak pintu..bukak tingkap..tu pon..bukak kecik jek..xxdpt aku nk tgk dgn jelas muke makcik tu...mcm ni pon ade ok!

Macam...macam..macam..macam dalam dunia ni!

bahu i sengal2 ok....almaklomlah..smlm kan bz membancuh simen + mengangkat batu bata :P

Nota kaki: ni tgh nk karang ayat nk send email kat rapidkl....pakcik bas tu meragam lg uols....ni bkn meragam jek..meroyan pon ye jugak!

6 comments:

NICK @ NADIA said...

umah aku pn sme yun..tp lg teruk umah atas tu indon.paham2 je la indon bukan reti bahase.umah die yg problem umah kte jd mgsa.haih sguh mguji kesabaran btoi

semut-terbersin said...

laa troknye skang flat tu dah..uzur bebenor..org atas basuh rumah, apsal lak melimpah sampai ke umah bawah2?? siannye korang..
eh ahad ni ko pi umah ju tak?? marilah gather2 10L ramai2..lama tak gather2 kan?

xy~han said...

weh2...sungguh xberhati perut la.kesian korg.mmg emosi btol entri nih.
laen pulak aku tgk dapor tu ble dh ade lampu putih.huhuuu

*yerrr..marilah kite beramai2 serang umah pn jon ;p

Yun said...

tu dia..semua ex-penghuni 10L yg prihatin..hehehe

Nik: 2la mcm kes umah ko...yg kes ni..sbb umah ting.14 tu renovate...yg ting.13 tu...dok cuci umah sbb umah dia efek kan..tp tu lah..org ting.13 tu...ngan tanah2 skali dia sumbat dlm lobang tu..mau xnye tersumbat kan......

ila:aku dah terangkan pd jawapan nik..hehehehe sbb umah ting 10 tu dah tersumbat,....& xleh nk selamat air dah byk...tersembur lah kat ting.11 which umah aku..hehehe

umah john aku xpasti leh pg ke idak.

zehan: 2la ..lampu putih..aku yg selambe mntk tukar..malas nk panjat dah..tinggi sgt..wakakaka...terang sket...nmpk lah lauk tu hangit ke idak..wakakaka

Mira Suhani said...

banjir yg xdisangka2 kan..haih makcik2 bukan duduk umah atas tanah kot ye pon nk membasuh umah

didi said...

aih.gagah perkasa ai dtg keje arineh. lotih nyah~

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...