Skip to main content

Ikan Bakar Muara Sg. Duyung

Aku rase korang mmg biasa kot ngan tempat ni. but for me...diz is my 1st tym mencube makan kat tpt ni...name jek org melaka ek? tp aku prefer kat Alai lah..sbb dekat nagn umah aku..hehehe & byk kedai...makanya...xperlulah beratur panjang mcm ape yg kitaorg alami...kan aku dah ckp...konsep kitaorg nk dpt kan makanan sepanjang kat melaka last weekend...mmg kene beratur yeeee...

Hadoi!

but..

tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...ni jek gamba yg sempat snap..sbb guwe dah kelaparan

Siakap bakar & sejug air belimbing utk di tala oleh 2org saje yeee

erm....nk dpt kan tpt duduk kene beratur,,.,nk pilih ikan+others seafood pon kene beratur..mmg mencabar ok!dah lah ber2 jek..seb bek teknologi canggih seperti phone tu berfungsi kat kawasan ni kan.. dah lah beratur pjg kan..sekali sampai turn...tgl ikan yg besar-besar aja...dah lah nk melantak 2org...ketam yg diidamkan pon abis...huh~ udang tgl 4ekor jek...aku kesian..aku kasik kat makcik tu....last2...aku amik sotong sekor jek..sbb aku nk amik 2ekor [almaklomlah org lapar kan] abg yg menimbang tu..marah...dia kate sekor cukop..nak makan 2org..nnt muntah terbelahak kate dia..hahahah..layan kan..& aku ckp nak pepahat..dia yg wat decision utk bg 300g...ape kah..aku nk 500g...xpelah...seb bek dia yg tentukan..kalo idak..kompem mmg membazir jek semua tu...hehehe....

last2...alhamdulillah...kami hny di charge RM45 utk seekor ikan siakap bakar [700-800g]..soting sekor besar tu..lupe plak bape gram...& pepahat 300g, nasik 2pinggan & sejug air....agak mahal jugak...tp blh lah..layan kan ajo!

nota kaki: aku nekad..xmo dah pg kat tempat laen selain Alai..lantak lah!

Comments

Mira Suhani said…
ko mkn kat duyung kedai yg belah mana??xsilap ada dua kedai kat situkan
Yun said…
kedai yg biasa...sbb kedai yg cantek sket kat dlm tu...makanan sudah abis..mo tutup sudah~~~
Mira Suhani said…
aku mkn kat yg masuk je terus nmpk yg kedai first tu..ok gak laaa..tp masa blk ritu kempunan aku smp kol 11pm dia sudah kemas2 nk tutup...maka kempunan la beta
dewman said…
lamanya tak makan yang bakar2 nie, selalu i makan western je.. opsss berlagak lak!! hahahaha
didi said…
ai kempunan ketam dek nooonnnnn

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.