Friday, February 5, 2010

Ikan Bakar Muara Sg. Duyung

Aku rase korang mmg biasa kot ngan tempat ni. but for me...diz is my 1st tym mencube makan kat tpt ni...name jek org melaka ek? tp aku prefer kat Alai lah..sbb dekat nagn umah aku..hehehe & byk kedai...makanya...xperlulah beratur panjang mcm ape yg kitaorg alami...kan aku dah ckp...konsep kitaorg nk dpt kan makanan sepanjang kat melaka last weekend...mmg kene beratur yeeee...

Hadoi!

but..

tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...ni jek gamba yg sempat snap..sbb guwe dah kelaparan

Siakap bakar & sejug air belimbing utk di tala oleh 2org saje yeee

erm....nk dpt kan tpt duduk kene beratur,,.,nk pilih ikan+others seafood pon kene beratur..mmg mencabar ok!dah lah ber2 jek..seb bek teknologi canggih seperti phone tu berfungsi kat kawasan ni kan.. dah lah beratur pjg kan..sekali sampai turn...tgl ikan yg besar-besar aja...dah lah nk melantak 2org...ketam yg diidamkan pon abis...huh~ udang tgl 4ekor jek...aku kesian..aku kasik kat makcik tu....last2...aku amik sotong sekor jek..sbb aku nk amik 2ekor [almaklomlah org lapar kan] abg yg menimbang tu..marah...dia kate sekor cukop..nak makan 2org..nnt muntah terbelahak kate dia..hahahah..layan kan..& aku ckp nak pepahat..dia yg wat decision utk bg 300g...ape kah..aku nk 500g...xpelah...seb bek dia yg tentukan..kalo idak..kompem mmg membazir jek semua tu...hehehe....

last2...alhamdulillah...kami hny di charge RM45 utk seekor ikan siakap bakar [700-800g]..soting sekor besar tu..lupe plak bape gram...& pepahat 300g, nasik 2pinggan & sejug air....agak mahal jugak...tp blh lah..layan kan ajo!

nota kaki: aku nekad..xmo dah pg kat tempat laen selain Alai..lantak lah!

5 comments:

Mira Suhani said...

ko mkn kat duyung kedai yg belah mana??xsilap ada dua kedai kat situkan

Yun said...

kedai yg biasa...sbb kedai yg cantek sket kat dlm tu...makanan sudah abis..mo tutup sudah~~~

Mira Suhani said...

aku mkn kat yg masuk je terus nmpk yg kedai first tu..ok gak laaa..tp masa blk ritu kempunan aku smp kol 11pm dia sudah kemas2 nk tutup...maka kempunan la beta

dewman said...

lamanya tak makan yang bakar2 nie, selalu i makan western je.. opsss berlagak lak!! hahahaha

didi said...

ai kempunan ketam dek nooonnnnn

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...