Saturday, March 27, 2010

Sabtu yg mendung

Aku kat kampung ni, saje jek blk kejap..sbb mmg dlm plan minggu kene wajib blk kn...kang xjengah org kampung...rase ade bende jek xlengkap kan..ahaks...sementara menanti waktu nk belah balik KL ni..sempat lg online...ngeh33...pdhal tgh nk khatamkan BOF ni..yolah nk pulang kan DVD org tu blk kan...kang merindu plak tuan empunye DVD BOF ni kan...
au xmo cerita perihal hari ni..sbb xdek ape yg best..mak aku ngan sakan memasak.,.tah kuih tah lauk pauk ape tah...sbb umah maklong aku wat kenduri mlm ni..tp aku dah nk blk KL kn...so wat donno jek...td dah tlg kn..skrg tym melayan DVD...owh lupe...aku nk cerita pasal

Khamis lepas aku cuti. YEAY! tp sehari jek...kang cuti byk hari..susut plak bilangan hari cuti tu kan. ikot kan hati yg malas+ketiadaan mood, mau jek sambung jumaat tu..tp tu lah...aku masih sedar diri. NNt nak raya..nganga cuti dah abis..hehehee PDN MUKE kan.

Ok tujuan aku cuti adalah utk shoot gambar opis yg terletak kat sek.7, shah alam. Ekceli ni ni job membe aku..dia pass kat aku sbb dia xleh cuti. aku pon belasah ajelah, kate nk bayor utang kat ayah sbb duit service kete aku lom bayar lg kat dia....tukar sane sini sinun..jadik mahal plak kan service kali..haih* la laling....byk betul belanje ko kali ni...tp xpe..sekali sekala..kalo ko selalu wathal..tau lah nasib ko nnt! [amaran keras ni]

ok lah..dah abis shoot. shoot nye kejap jek..dlm sejam jek pon...gambar utk digunakan dlm comp profile & brochures kot. aku pon kurang pasti..ngeh33...

aku call yam sbb nk pass kad kawen kak mas kan. sekali dia kate Bihah tak mo pegi sekolah, makanya abah dia pon xhantar & dia dok mengaruk kat umah..sian kat Ibu kan..peneng nk handle anak dara sorang tu..mana nk tgk baby naufal kan..pahtu ngan diri lom sehat lagi. makanya, aku pon volunteer lah ke rumah dia tok tgk kan anak dara dia yg sorang tu.

mmg nakal dah skrg ni...panjang akal ye jugak budak yg dah bergelar kakak ni

oleh sebab dah nk dekat waktu makan..mmg dah tym lunch pon..aku nk g tapau, bawak lah dia skalik...sampai kat kedai, benda per-1 yg dia sebut "HAUS" xkn nk wat xpaham kot...maka lepak lah menanti kn dia minom segelas milo xsejuk & xpanas..hahahahaa sian kakak ..Haus ek...Kakak dah pandai sebut sikit2...tp byk lg lom jelas...tp paling best..kalo mengira ngan dia..aku sebut satu..dia dah sambung "uwe" ngeh22....aku sebot tiga..dia teros kate pat..adoiyai,,, mane yg dia xreti nk sambung..dia ikot jek..hahaha..kalo one two three pon same..xpe kakak...slow slow..k..lelame teror nnt! seb bek dlm kete dia sgt behave...dok melayan dia...carik lori..bas...hehhee & ddk sambil goyang kaki [sangat bergaya ok!]...so cute ok!

tp depan ibu & abah mmg dia wat perangai...tu lah..nk kan perhatian namenye...tp kakak...jgn lah lelebih....kang bersap telinge ibu ngan abah tu..hehehe Mama Yun mmg xleh tlg...

tp lawak giller...leh plak dia pgl aku..."Cher"..mean teacher..almaklomlah sebutan lom clear kan..owhhh Tak pegi sekolah..ade hati ingat kat Teacher lg ek...budget main ngan aku tu..dia main ngan teacher dia lah tu...

Nota kaki: to Bihah..be a good sister..jgn pok pok angah tu kuat sgt k.

5 comments:

cyanamoose said...

naseb ade mama Yun kan... bley melayan minom milo xsejuk xpanas tu. hehe

didi said...

ko pegi melawat die gupenye. maklom la ai keje tak sempat gosep same yu.

Yun said...

cyana: tu lah..xkn nk bg milo sejuk lak kot...kang batok+selesema blk cik kak tu..kesian kat ibu & abah dia plak kn

DD: tu lah...xdpt i jumpe you kn

semut-terbersin said...

aku ingat ko tuka tmpt keje..tkapon buat keje part time kat kaunter tuh..rupenye part time menembak..hehe

Yun said...

semut: aku terpikir jugak utk mintak keje kat comp tu..even keje jage kaunter...tp gaji dia lagi masyuk dr keje aku skrg ni kan...

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...