Skip to main content

Tahniah Ethong & Hairi

Geng Bas Sekolah aku, kire seGENG since form 3 sampai abis sekolah lah. Bertujuh ni peserta ke-5 yg kawen, makanya, berbaki lagi 2 termasok aku, owh masih xperlu risau, kire masih ade pesaing lagi..wakakakaka. Syukur sangat2 persahabatan kami ber-7 masih berkekalan. yolah ni rakan seperjuangan susah & senang tym nk menempuh PMR97 & SPM99. Sangat terharu ngan adanya kawan-kawan susah senang ketika di asrama, mungkin skrg ni terbatas sket sbb masing2 dah bz ngan kehidupan masing2. tapi ape yg penting, raya kira JUMPE...hehehehe

alhamdulillah, majlis berjalan dengan lancar, even kawan2 nye ni mcm2 masalah & rintangan..tapi alhamdulillah semua munculkan diri..hehehe dalam sejarah lah kn..kalo 2007 dulu..ke empat2 org kawen, lyza jek jadik peserta yg keciciran kedatangan...tapi kali ni, dia dah kembali..huhuhu..serius, lepas 3tahun baru ade majlis balik utk geng2 kitaorg. alhamdulillah, hope xlame lagi ade yg seterusnya & seterusnya plak kan

tapi satu jek, ethong, sila lah, maintain tahap kesopanan tu, walaupon ko dah terbabas sket sbb excited tgk membe2 kan..hehehehe..tapi nnt aku nak berguru ngan ko..mcm mane ko blh Jadik Sesopan itu & seayu tu..wakakakakaa

Selamat Pengantin Baru
& Selamat Ber 'honeymoon'


Cun ko sekarang ni

Alhamdulillah, even kali ke-tut baru lepas, tp semua org tau ko nerves & mslh pakcik pakai ketayap tu suh ulang lagi & lagi..hehehe

Mama yg sayu sgt....
Maybe dia rase lega anak nya dah selamat dimiliki org..hehehe

woweeee..pakcik dah jeling tu..hehehehe

part ni lah paling sebak & buat suasana rumah yg panas makin banjir...hehehe

geng kita lupa ajak pengantin bergambar lah

ok...ok....
lupe plak...

baru lah betul kan..bergambar bersama pengantin [w/o Yam & Izu]

owh ade penambahan ahli lg sorang lah...hehehe

lah sepatutnya bergambar kat sini..baru lah betull...haih*

The happiest moment

di kala hari bersanding..opps pengantin lom bersanding tapi di paksa, dek kerana ramai geng yg nak pulang

ok lah...aku jek lah yg tukang snap..boring...~~~

xsia-sia, ajar datang, eh eh silap, xsia-sia aku menunggu sampai ke petang, sbb dpt jumpe si Zun & anaknya

Khatul, yam, lyza & izu....

korang xdek gambar ngan pengantin macam ni..ke ke ke ke

sebelom balik, bergambar ngan Mama, Pakcik tah mane hilang tah tym ni...

Amacam macho Tak pakcik berbaju Melayu, rase nye ni hari ke-2 dia pakai baju melayu dlm hidup dia..hehehehe...
xpe nanti akan ade hari ke-3 sampai lah ke-6 ok..hehehe

Nota kaki: nak cerita panjang, kang aku lenguh nak menaip, korang plak rase menyampah nak membaca.

Comments

kie-na said…
..my dear yunsz..tqvm be my backup photographer..
2 hari turot2 ko attend wedd kami..
no more words..tqverymuch then!love ya'!muahhxss!!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.