Skip to main content

Adik Ngences

Kena lah aku tunaikan hajat y xtercapai ibu yg dah beranak.

Apelah yg si naufal ngidamkan...yg xdapat2...heheehe sian dia..Negnces jek!

& sorry jugak Naufal sekrianya, ape yg di paparkan kat belog ni mengiurkan Ibu mase mengandung kan Naufal...

Makanya, semalam, aku bwk Yam & anak2 makan kat Fullhouse. Seb baek tym lunch dia ade set, xdeklah rabak mane poket si Ibu tu kan..hehehehe

Sapelah yg nak amik order ni?
uiks...starter makan mushroom soup...best jugak soup nye ni.

Ibu tolong makan kan utk Naufal yeeee


"Xnak kawan Ibu sbb ibu makan sorang2 " kata Naufal dlm Hati..ghehehehe



sedapnye kakak makan Ikan salmon...erm bagus cik kak ni, sbb belasa semua..ayam pon dia balun..ikan salmon ni pon dia mampu telan..


erm mane plak..dessert ni..xsampai2...


Ok dah kenyang...
sy nak bace magazine ni plak..tp xpaham ape ko bondo yg ditulis..


Sian Naufal...mampu tgk jek.

Erk...Alhamdulillah...kakak dah kenyang..tolong makan bg pihak adik

Haus plak bila dah kenyang ni.
Mak eihh romantik nye Ibu dengan anak ni..Si abah jgn jeles plak


b4 balik posing dulu kat kereta

"nak bawak kete ni balik?" kata kakak kat Ibu
"mana boleh sayang" jawab si ibu

"ha cuba lah start enjin tu kalo blh..." tambah si Ibu
"erm mmg TAK BOLEH lah..amik jek lah gambar kat depan kereta ni dulu " jawab si kakak
Muka Frust kakak yg xdpt bawak balik kereta
owh ibu pon nk menyelit jugak...
oklah...dah tamat..nnt XPDC carik makan tpt lain sampai lah adik TAk ngences lg. hehehee

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…