Skip to main content

Bounty hunter

Cerita ni aku layan kat GSC lah kan. mane nk dpt nye DVD...dah ade ke? blom kan..hehehe







ok..ok...Ahad lepas, mmg plan nk gerak balik KL awal, salah satu sebab utama, baju aku dah berapa minggu tak basuh [sila abaikan org pemalas ni..aku bkn mls, weekend bz lah, lg pon, nk jimat sabun punye pasal] tp aku gerak lepas zohor jugak, sbb kat Melaka, hujan lebat mencurah2, xkasik peluang utk aku redah sbb MakPak aku kompem lah jadik kn alasa ujan lebat tu utk aku tidak bergerak pulang lg..sigh*







nak tak nak, aku kene balik jugak sblom highway plus yg bakal dilalui tu Jem ngan kenderaan org yg berpikiran mcm aku jugak..hehehehe tapi..melaka mmg Hujan lebat, sampai senawang, sangat lah panas terik ok. & aku hny drive seperti bersiar2 di kampung..wakaka....







sampai KL pon aku xbasuh baju, aku tgu DD balik & teruskan aktiviti utk perabiskan duit jek lah...pergi Tropicana jek pon..tp duit abis beratus2...mau TAK NYE...aku sia beli Spec...Didi pon beli..sbb ade promo kat Alook. Sila lah beli....gila murah ok...Kes aku MMG DAH KENE GANTI SPEC BARu...Dd pon same...so, xdek istilah poket rabak..tp hakikatnye begitulah...bulan ni kene wasatiah ketika berbelanja lah jawabnye...yolah kalo dah short RM300 kn...







berbalik pd cerita Bounty Hunterni,....sila bace sinopsis ni dulu..aku copy&paste dr gsc nye website
Synopsis: Milo (Gerard Butler) is thrilled when his next assignment as a bounty hunter is to bring in his ex wife and investigative reporter, Cass (Jennifer Aniston). Constant comedy and action coupled with reluctant romance ensues as Milo brings Cass to justice and the two are forced to work together to evade pursuit by mobsters, assassins and dirty cops.


bg aku cerita dia sempoi....tergelak2 lah jugak aku tGk...ke aku ni ade penyakit xberapa nak betul kot skrg ni [owh lom blh daftar diri tok ke tanjungrambutan ye....sbb aku lom kategori merbahaya lg..hehehe] blh lah aku 3.2/5 start...clap clap....ok sapa2 rase Nak tgk....pegi je lah...koman2 terhibur lah jugak hati yg gundah gulana kn.

dan harini plak, cerita ni dah keluar...lantak org nk kate ape..tp aku mmg tunggu. yolah 1st tym bace buku lagenda budak setan ni, masa aku darjah 5 ke 6 tah..wow dah 17 tahun berlepas. hehehee tu pon aku pinjam kakak kawan aku punye buku. Aku nak beli sndr? jgn harap lah....nk harap duit poket 40sen sehari, mane nk simpan tok beli barang lukisan [kene beli sndr ok], nak beli jajan & eskrem lg kn...yolah...family aku org baser2..bapak aku xkaya..adik aku plak berderet yg sekolah jugak tym tu..hehehe terima hakikat..40sen tu dah kire mewah nak beli nasik lemak sepinggan 20sen tym tu...20sen simpan..wakakakaaka...tp adelah jugak yg disimpan...dr situasi skrg..asik korek tabung jek keje aku..keh keh keh.



oklah...nnt aku nk g tgk cerita ni plak...maybe aku angkut DD lagi..kalo TAk..sorang2 pon layan jugak...kalo TAK BEST citer ni..siap lah! hehehehe

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…