Skip to main content

HR Steak House

Aku rase semua orang tau akan kewujudan tempat ni kan..aku jek yang gayat sbb baru sampai..almaklumlah..nak aku redah sndr tempat yg aku tak reti nak pegi...mcm kat kampung baru ni lah..aku mane lah reti nk pegi sndr kan.& lagilah xtau ape yg ade..even org kate mcm2 ade kn..didi perkenalkan bubur..maka aku kenal bubur...nasik lemak antarabangsa & nasik lemak bermacam2 lauk pon aku diperkenalkan oleh ex-opismate lame aku...depa xbawak..maka xjejak lah kaki kan..

Semalam, odw balik..nak hantar aku..owh lupa weekend aritu ade job wedding kat Rasa. kitaorg semua kelaparan..makanya, sara bg idea makan chicken chop kat Kg. Baru..aku on jek lah...ajak makan sate pon ok..wakakaka

kedai dia mudah jek..depan wisma hijrah...berhampiran ngan kolej pelajar UTM semarak.


menarik kan warna air ni...


cordon blue = RM 7.50 jek
sedap uols...i suka sos dia..

Chicken chop = RM 6.50

Morocco Mix kot name dia = RM 11.++

Mushroon Soup = RM 3.50 semangkuk

Harga dia sangat lah berpatutan...& rasa dia pon sedap...[ni pada aku lah..lain tekak lain citarasa, dr aku melantak cordon blue kat SC..bek layan kat sini jek..murah sket,..kekeke giller kedekut kan aku]. Rase nya nak ajak si gonges & sara dtg mentekedarah kat sini lah...

Nota kaki: Serius kekenyangan org yg kelaparan semalam..huhuhu

Comments

Mira Suhani said…
wah menarik..mo ikut juak len kali boleh?

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…