Skip to main content

HR Steak House

Aku rase semua orang tau akan kewujudan tempat ni kan..aku jek yang gayat sbb baru sampai..almaklumlah..nak aku redah sndr tempat yg aku tak reti nak pegi...mcm kat kampung baru ni lah..aku mane lah reti nk pegi sndr kan.& lagilah xtau ape yg ade..even org kate mcm2 ade kn..didi perkenalkan bubur..maka aku kenal bubur...nasik lemak antarabangsa & nasik lemak bermacam2 lauk pon aku diperkenalkan oleh ex-opismate lame aku...depa xbawak..maka xjejak lah kaki kan..

Semalam, odw balik..nak hantar aku..owh lupa weekend aritu ade job wedding kat Rasa. kitaorg semua kelaparan..makanya, sara bg idea makan chicken chop kat Kg. Baru..aku on jek lah...ajak makan sate pon ok..wakakaka

kedai dia mudah jek..depan wisma hijrah...berhampiran ngan kolej pelajar UTM semarak.


menarik kan warna air ni...


cordon blue = RM 7.50 jek
sedap uols...i suka sos dia..

Chicken chop = RM 6.50

Morocco Mix kot name dia = RM 11.++

Mushroon Soup = RM 3.50 semangkuk

Harga dia sangat lah berpatutan...& rasa dia pon sedap...[ni pada aku lah..lain tekak lain citarasa, dr aku melantak cordon blue kat SC..bek layan kat sini jek..murah sket,..kekeke giller kedekut kan aku]. Rase nya nak ajak si gonges & sara dtg mentekedarah kat sini lah...

Nota kaki: Serius kekenyangan org yg kelaparan semalam..huhuhu

Comments

Mira Suhani said…
wah menarik..mo ikut juak len kali boleh?

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.