Skip to main content

Ngeri

Confirm esok Flat PKNS kampung Kerinchi ni bakal glemmer, tu pon kalo masuk dalam surat khabar lah kan, tak pon masuk dalam buletin utama. hehehe

xdapat nak snap gambar sebab aku dah kat rumah, dan aku tau akan kejadian ni pon, dari osmate aku yang baru balik dari kerja di kala azan maghrib tadi tengah berkumandang. Osmate aku bertanyakan sama ada aku terdengar tak akan kekecohan di bawah. deyyyy ni tingkat 11, dengan aku tengah khusyul melayan TV, mane lah nak focus kan. rupa-rupanya, ade kes orang mati jatuh dari bangunan. Aiyooo ni kes terjatuh ke kes bunuh diri ni? Sebab kanak-kanak pon xpenah terjatun even berlari ke hulu ke hilir di kaki lima rumah flat ni yang sekangkang kera. memang yelah tu, bunuh diri lah tu...ish ish... terjun lah waktu tengah2 malam ke kan..ni tgh nak azan magrib ko wat keje....

Seramm uolsss,, mesti ade hantu malam2 nanti, kompem hantu tu akan masuk dalam mimpi kak gee...tetiber...wakakakaa

ok lah, ni 1st time lah aku dengar benda berlaku yang pelik kat kawasan kediaman aku ni..kekekee harap2 masih selamat lagi lah hendaknya & masih kekal tenteram seperti sediakala.

Xdan nak snap gambar lah dr atas, sebab benda terjadi kat kedai runcit+kedai makan bawah nuuuuu

Nota kaki: Seb baik malam ni tidur kat kg. pasir...hehehe selamat, xdeklah hantu menganggu dalam mimpi..hehehee

Comments

dewman said…
biar betik.. laki ke perem ke bangsa apa ke? wahhh kepochi sungguh!!
semut-terbersin said…
bengong ko! aku bace entri ko ni di kala kol 3:02am..huwarghhhh!!
huish dasatnye..pecah kepale bagai laa org tu? org melayu ke yg jatuh tuh?
Kenanga said…
konferm flat uol menjadi tempat hiburan para hantuan...
Yun said…
dewi: aku rase in**n...semenjak 2menjak depa mula menduduki kawasan kediaman aku nih..mcm2 bende pelik terjadi..hehehe

semut:aku rase kompem lah ade yg pecah2 darah vagai..dah kate awning kedai makan tu abis pecah deyyy....& da wassalam pon riwayat penerjun tu kan.. yang ko g bace tym 3am watpe?? ko ingat x cerita 3am si marini? kekekee

kenanga: ha tu lah...& mungkin jelmaan you pon ade join sekaki kot..kekekee
xhn said…
hoihh!!aku klu sidai kain nk tgk bwh pn dh gayat..de hati la plak nk terjun.kirim salammmmmm la kan!
ni baru la betul2 leh panggil berani mati..tabik spring loncat-loncat!

ehh loncat2??ngeheheee...
semut-terbersin said…
hahaha cis! ko tau semenjak cik reen citer pasal 3am, aku seboleh2 tanak bangun kol 3am ok! kalo keje kol 2-6am..aku seboleh2 tanak perasan/tgk jam waktu tgh kol 3am..bia sedar2 eh dah kol 3 lebeh at elast..seram siut kol 3am tepat tuh..huu..semua angkara cik reen!
hoho makin seram laa nak tinggai kat flat korang tuh..

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…