Skip to main content

Semoga Panjang Umur Aariz

Seperti yang di janjikan, Nah tengok lah puas-puas gambar yang sempat aku snap sepanjang majlis si Aariz semalam.
Agak payah nak dpt kan pose terbaik birthday boy ni,
sbb
dia betul-betul menjiwai watak Superman
di mana, asik tayang muka stone dia jek
payah benar nk suh senyum..hehehe
xpe aariz, auntie tgk aariz tetap macho ok!
Ok jek dia pakai baru ni..hehehe seb baik tak terbang sebab dah ade sayap kat belakang kan :P
Huh...Superman di cake, aiyoo takut den nak makan eh...sebab xsanggup kene marah ngan superman..ahaks.
ok, ready utk potong cake, aariz dah macam berminat sangat ngan pisau pemotong cake tu...
& everybody ready....
1..2..3..
nyanyikan lagu ni

"Happy birthday to you
Happy birthday to you
Happy birthday to Aariz
Happy birthday to you.."

cukup lah,...

ok now, turn birthday boy plak tiup lilin...

eh eh..ni sape yg tiup ni?
Aariz tgk ape plak tu?
hehehehe

ok sekarang, birthday boy kene potong kek, nanti tetamu kempunan pula asik dok tengok cake marbeles tu dari tadi..hehehehe
rasenya, auntie ni lagi menarik dari kek kot aariz ek?
ok setel sudahhhh
ehh...ehh kene ulang lagi sekali lah...
ok aariz, tengok camera auntie Yun pula yeee
ok family potret oleh OP, aku mencelah dr atas saja..hehehe
lagi sekali...
tamat dahhh
ehh kenapa ngan mama aariz tu?
Aariz geram ke ngan Superman tu landing baik atas cake tu?
Ni pura-pura aja, ni helah semata-mata nak keluar dr rumah..
glamer superman hari ni...
ok, jom bergambar ngan auntie reen & auntie Nik...ehh zara pon adelah...
jap...aariz tengah pikir ni, ok ke tak nak bergambar sekarang..huhuhu
oklah, sekejap je yeeee
lagi sekali....owhhhh dah lah ek...nak sambung main dengan geng kat depan tu...
ishh auntie reen ni, ni paksaan namenye..kekekeke
opppssss ade org perasan plak nak cuit cake ni..hehehe
aik, aariz nak tiup lagi ke?
I'm Superhero...super super duper active superhero :P
tanak lah daddy,
nak posing kat sini...dulu....jap k!
ok tak superman posing macam ni?
owh daddy suapkan xmo yeee...auntie reen suap nak plak dia
ni lakonan semata-mata, sebab aariz masih lom di benarkan makan cake..hehehe
skema tol mama dia :P
ishhh aariz sekarang kite kena bergambar, tengok kat daddy aariz tu...tp superman tu lagi hensem kot dari daddy dia (*_^)v [jgn mare ye daous&ila]
ok gut boy ~~ :D
oklah...bergambar bersama auntie2 10L

ok time pulang daaaaa




Nota kaki: Ok lah Ila, ni jek yang mampo aku snap semalam, hope boleh lah dari takde langsung kan...xsabar nk tgk gambar dr OP ko nnt..kompem ngan album kan...make sure tym makan2 kat umah cik reen nnt dpt lah menengoknye yeeee

Comments

semut-terbersin said…
muahahaha! lawak gile aku bace! bezz bezz!! bayak gak gambar ko snap!
uhuhu aku pernah laa try kasik die makan kek, pastuh die cam nak termuntah gitu..tu tamo kasik..kang buat drama plak tgh ramai2 tu kang, naye je..
xhn said…
wawawawaaaaa aku jeles xdapat pegiiii!!!!!!!!!
rindu gilerr nk kumpul ramai2 laaa...
Queenin Murni said…
waa.. ni la party yg adam terskip..

ila!! eventhough superman pakai spenda kat luar, tp still ada seluar ok?? kesian aariz, pakai spenda jek. hehehehe! happy birthday aariz! meriah party aariz nih...
Yun said…
semut: xpe nnt cube lg...kang ade yg anak ko xreti makan mcm2..bende..heheh sangatlah rugi

xhan:mmg niat kami semua nk bg ko jeles...tgu lah aku update pasal zara plak

murni:ish ish...xpe hope adam akan cepat sembuh
semut-terbersin said…
munek! dah tu romper ni je yg termampu aku nak beli..nak beli yg kat mothercare tu maha sangat! tak der saiz plak tuh tuk anak aku..bedal je laa ape yg bleh..akakakaka
semut-terbersin said…
oh cik yunne, aariz dah pon ku sumbat macam2...durian,ayam kfc,nasik goreng, dan macam2 lagik..die jenis cam bapak die laa aku rase..benda pelik sket die susah nak terima..tp kalo byk2 kali die try makan, die ok..
Yun said…
alamak..mama aariz dah bersuara.,.kekekee

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…