Skip to main content

Gambar Raya 2010

Gambar-gambar raya. aku dah masuk FB dulu..& aku gune link dr sane jek..malas ye nk tgu upload gambar kan..
Lija & ammar, Lija ni fav semua org sbb dia sangat sporting & sangat comel hehehe
mak&ayah dan kakak2 lija berposing..huhuhu
Ummar Yusoff..tapi kak jaji nye panggil adik dia taiyob...aiyooo...gara2 yusoff taiyob..
tp lagi best dengar si lija panggil..."Pak tam, omau dah balik"..itu dia Lija mmg betul2 org melaka ye...ahaks...
ngeh22
Zikri...yg makin macho & makin lasak...tp..maintain botol susu di tangan turun 50% suhu kemachoan ye
Irfan yang nampak dewasa bila duduk dengan budak kecik..hehehe
aik tetibe...sorry lah gambar tonggang terbalik..
anak2 pak aman yg perempuan

yusof ni sporting ok, kalo depan camera, lg sporting kalo bg dia pegang lalu di gigit camera tu..kekekeke
5 org jek..anak pak aman & cik sal...kuang3x

lelaki2 bersama mak.

pak aman with generasi pak hassan

kak ngah & family

owh ni, pengantin yg dah hampir basi. raya tahun depan abg zaaba nyer turn plak angkut bakul pampers & susu..huahuahua
jaji & yusof family

shamina shahora yang dah dpt kaki...lagi pantang jumpa tangga..aiyoooo tudung pon dah tercabut time ni..kekeke

with pak ngah hamid family

wak rahim family

owh ni beramai2...bersama adik beradik ayah aku yang xlengkap
masing2 nak tayang gigi rongak


pak jenal & makcik normah family

Nota kaki: gambar over size...malas nk tukar setting daaaaa, gambar yg lain wa xsempat nak snap lah....gara2 bz ngan sinki & cawan2 kotor..xdan ehh nak pegang camera kan...

Comments

cyanamoose said…
akak ase...nyah jijo sure save gmbo "lelaki2 bersama mak" hahahha...

selamat ari ghayo jijo... hiks!

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…