Skip to main content

Kisah adik & kakak

ha beginilah keadaan kalo tengah bermain, jangan harap adik dapat join kakak main kan..kekeke memang patut pon adik xdibenarkan main sama, sebab si adik kuat menyakat, kecik2 lagi dah tunjuk perangai kuat menyakat, xdpt nk bayangkan nnt laungan kakak dia pada masa akan datang bila kene sakat..heheheee
dan si kakak pula tengah ketagih PEACE bila bergambar...semua gambar dia lah ngan jari peace...maka layan kan je..janji mood dia baik...
ni budak ensem lagi kacak bergaya yang membuat ati orang yang melihat cair...lagi cair bila dengar si kakak nyanyi lagu burung kakak tua...part icum..icum..ulalalala..tu yang paling comei...hehehhee
see...geram...sangat lah geram ngan si irfan naufal..tapi si kakak panggil dia Opal..opal pon opal lah janji kacak luar kacak dalam..hehehe yg penting bila senyum boleh buat org cair..kekekeke
ni dia tgh carik idea nak mengaco kakak dia...tgn pegang mainan tapi mata tetap pd si kakak kat depan...hehehee masa ni baru lepas kene marah ngan kakak..sbb mengaco lah kan...
ish ish..makin gewammmmmmmmmmmmmmmmmmm di buat nye...nak gigit anak orang..tp ibu dia sndr mengaku selalu gigit budak ni..hehehe ibu sndr pon gewammmm kan....
hehehee kakak senyum bukan main lagi..tp dalam hati membara jek adik menumpang di TAMAN dia...gelungsur ni si kakak panggil taman...masa aku sampai pg tu dia dah sibuk bercerita..yang kat umah dia ade taman..aku ingat kan apelah tamannya...rupernye ni lah menatang taman tu..comei jek...
naufal gembira dapat jugak dia menumpang seround dua di kala ni..hehehehe bukan senang kan nk datang peluang mcm ni kan naufal?
ha ni lah gaya gediks si kakak...abis comel lah posing atas taman dia ha....mmg kaki posing lah cik kak ni..sbb dr gaya, bila bergambar jek..muka nk kene senget...kekekee xpe bihah...model wannabe kan...

sebenarnya, aku kene snap Mak We [si hawa] mereka ni konvo..kekeke tp nmpk gayanya...mcm gambar bebudak ni yg over kan..ahaks...

well ni family yam..xlengkap pon...sbb along ngan rahman sekeluarga xdpt mai...
oh terselit plak...aku pon nk bergambar ngan taman cik kak ni....thanx tu "aci ala"..bihah kan pelat...acik zara..jadi aci ala...hahahaa cute ngeeeeee
dan bergambar bersama jejaka kacak luar kacak dalam..kacak dengar sini..hehehehe Naufal lah kan..pujaan hati skrg ni..hehehehee
dan ni lah makwe nye yb dah tamat belajar...padahal makcik ni dah keje pon..tahniah hawa, semoga sukses & wa jeles lu dah kurus sgt...:P

Comments

yam said…
Erm...bihah tu klo naufal berdiri kat tangga taman dia...menjerit la jwp nye...pastu main langkah je adik dia...adus ai...pening kpala ibu duk ngadap depa dua ni...

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…