Skip to main content

Afiq Darwish & Aysh Rayyan

ish ish... ramai plak orang namakan anak rayyan ek..hehehe kebetulan kot. irfan lah, naufal lah...combination lah..adam lah, rifqi lah....aifiq lah..aniq lah...

last 2 weeks, aku balik melaka disebabkan memang hukum dah takdirkan aku balik kampung...opppss di samping ade tugas utk menangkap gambar di majlis pertunangan kawan semasa di dungun dahulu [Yusnita]. tahniah Yusnita & yusran, semoga apa yg dirancangkan akan terlaksana tahun hadapan ya...aku doakan semoga ikatan yg dah di simpulkan itu kekal sehingga ke jinjang pelamin.

dan kebetulan rumah si yus tu berhampiran ngan rumah si audi, ya memang dari raya lagi nak menjenguk sahabat aku nan sorang ni kan..tapi tak kesampaian dek kerana kekurangan cuti semasa raya yang lepas, sehinggakan anak nya dah berusia 4bulan..tapi xpe....auntie tetap jenguk jugak kan..ahaks....

dan pengalaman yg memang serius melawakkan di mana, apakah perasaan korang kalo bidan/doktor yang menyambut anak kau adalah seorang sahabat lama di sekolah?....tak dapat nak di bayangkan lagi...dan hahahaha hahahaha hahahahaa lawak jek cerita dia.....kalau aku..sumpah malu! hehehehee
Ahmad Asyh [aku tau spelling yg betul] Rayyan

bermata bulat & bakal lebih sasa & tinggi dari abang nya..

Rayyan lebih cool

lebih relax

bila di buli abang..

dan si abang...afiq, maintain nakal

& senyuman menawan....

bulu mata xtahan...
agak mencabar nak ambil gambar dia dlm keadaan pegun..

semua nya dia nak panjat...haih*

memang xleh lepas pandang budak ni

ade je keje nya...

dan pada hari tersebut dia berjaya menghuru harakan ummi dia bila dia telah berjaya menyembunyikkan kunci rumah
see...berlakon tu merupakan hobi dia...

dan sesi membodek aku..utk memegang camera aku dengan sendiri

ya ampun! afiq..cannot lah.....berat ya...berat...

auntie bisa meraung nnt kalo..camera tu terhempas...sob sob...bagai kan nyawa tu namanya..hehehe

dan paling lawak, bila aku nak salam ketika sebelom pulang, si afiq terus melompat utk di dukung..aiyooo..melekap terus...ni gara2 dia tahu, aku pakai tudung & salam adalah petanda nak kuar dr rumah..dia nak ikut..aiyooooooooo kang nangis lah ummi kau di rumah nanti...hehehehe dia punya peluk xnak lepas tu serius lawak....macam takut kene tinggal...tak takut orang langsung..padahal dia ni memang di besarkan oleh ummi yg merupakan surirumah yang bertuah..mau nya tak bertuah, sebab duduk rumah jaga anak ja...hehehehee tapi ummi nya lebih rela pergi kerja dari jaga si afiq ni..sebabnya, memang letih..aku yg melayan dia 2jam tu pon boleh stress kan..hahahahaha xlarat deyyy nak kejar..nak tengok sepanjang masa kan...

Comments

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…