Monday, April 12, 2010

Rasa Ini

Pernah tak korang mengalami situasi sebegini....

Satu

Orang yg nak kate xkenal tu tipu lah..nak kate kenal sangat tu takdek lah rapat..TAPI kenal lah kirenye...contohnya, mcm yg sepejabat lah kan. Kire dia tak tau umor ko, & ko pon Tak tau umor dia...adakah secara automatik ko akan panggil dia Kakak or Makcik ke? hahaha sedangkan dari segi muka, ko leh tau dia tu nampak muda.

Dari pandangan aku, aku takkan panggil org tu kakak, kalo aku mmg xdek kepastian di tu kakak, panggil nama jek aku dah rase MEMADAI kan. tapi kalo dah umor ko sendiri 30 dan ke atas, tetibe ko nak panggil org yg ko rase sebaya/bawah usia ko tu kakak...wat the ****lah kan..perasan ko muda lagi ke? Bukan lah nak sensitif ke ape...i don mind ko nk panggil aku kakak ke ape kan...tapi ape pasal yg Tua dr ko, ko panggil name je kan...serius aku TAK PAHAM kerenah manusia ni..dia pikir macam mane ek..

abaikan aje rungutan aku ni

Dua

Penah tak korang rase serba salah, nak salam je ke, ke nak salam peluk2 [owh ni yg same jantina ok!]. Aku selalu mengalami masalah TAK RETI nak bace body language org. hahahaha ke aku ni mmg kurang sifat sensitif terhadap persekitaran or kurang nye daya peka terhadap perasaan org laen kot. Aku hny akan salammpeluk2 ngan org yg mmg rapat ngan aku & dah biasa. tapi bg org yg baru kenal ke ape ke mmg payah lah...sbb aku tau kalo aku over nk salam peluk2 kang ade yg xselesa plak. tapi bila ade org utarakan isu aku TAK MESRA sbb xsalam peluk2 ngan dia...huh** mula lah aku nk MENGemo kan diri aku kan....

pada aku, xpeluk tu xbermakna TAK mesra ok! Mesra tu kan subjektif.

Ini pon nak dijadikan ISU

Tiga

penah tak korang jumpa org yg bila korang tegor, xkire lah ketika terserampak atau ketika di alam maya atau di alam gelombang, tapi dia xreply or tak bagi response or xjawab langsung pon..kire dia wat donno jek kat ko..TETAPI...tetibe, bila tym mood dia nak tegor ko..tapi dia memulakan dengan Ayat..."Sombong nya kau" adakah ini bermaksud./..dia memaksudkan diri dia yg sombong atau dia betul2 mengata ko yg Sombonh..serious aku xpaham topik kehidupan ini.

Kebiasaanya, aku hny akan tersengih atau aku hanya reply :) ajek. adekah dia akan paham yg aku mmg mengaku aku ni sombong.tapi hakikat nye...aku sedang memerli dia ketika itu.

Esok aja aku sembang lagi

4 comments:

cyanamoose said...

emosi di pagi senin.. hehe

Kenanga said...

yg nombo 1- biasa alammi...tapi dier panggil ai adik...auuummm

yg nombo 2- NAN ADO..tapi dgn 'insan istimewa' dah tatahu nk pelok tang mana...wooff..wooff!

yg nombo 3- sudah biasa...tu pasal aku xsuke YM..

Yun said...

you jadik adik? mmg org tu bute kot...ayak dah nk kering..adik ke bende nye kn

alamak...insan istimewa tu..you xptt publish sini..sbb sini ramai under 18 :P

owh you suke email berantai lah ek?

didi said...

cara org nk tego ko tu. walopun leh je contact tp nk gak ckp ko yg sombong.pd hal die yg x kontek sape2

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...