Monday, June 28, 2010

The Karate Kid

Disebabkan xtau nk buat ape..TGh tadi aku jejak kan kaki ke GSC mid valley... bkn xkerja ok, tp mmg serius mereka xmau kot kami jejak kan kaki kat opis...dah macam merempat jek rupanya [perempat yg xdiundang]...tp abaikan...sbb geram tu ye jugak..tp lantak lah..xkan aku nk suh mereka tatang aku ngan minyak yg penuh sbb masih byk lg kerja mereka perlu mereka uruskan & byk lg urusan yg lebih penting kan..nk amik tau semuanya kn, mane lah nk larat....well, aku sedar diri aku hanya pekerja bawahan yg tiada apa2 yg blh dibangga kan. cuma tinggal esok dengan lusa jek. enuff.

Ape yang aku boleh kate utk cerita ni..."Terbaek Wok". Mungkin aku sedikit bias dengan memberi 4.7/5 bintang. clap* clap* clap* [ape jadah clap3x dulu kn] sbb aku bias..aku suka citer kung fu..tu jek..kekekee ok lah... overall mmg best..aku sanggup tahan nk terkucil gara2 xnak terlepas even sesaat tayangan tu.

tapi part budak bawah umur kissing ni..xbaik utk tontonan budak bawah umur..kang mereka salah tafsir plak...ade yg same nk try & error kan. pada aku budak bawah umur nk bercinta xsalah...tp tu lah..sendiri mau ingat.

Aku ni baik hati plak nk buat review lebih2 pasal cerita ni...cerita berkisar pasal Dre & mama dia yg berpindah ke China. dre xsuka....tp terpaksa. di China, hari per-1 lagi dia dah mendapat musuh yg membuli dek kerana perasaan jeles dlm diri masing2. dan kerana itu..dia selalu kena buli..& dia menanam azam utk belajar kung fu utk membalas dendam. dan dia bertemu dengan Mr. Han yang mana, cuba utk menyelesaikan masalah dia iaitu utk mendamaikan antara Dre dan rakan2 nya tetapi perkara sebaliknya berlaku di mana mr. Han terpaksa akur menerima utk memasukkan Dre ke dalam tournament supaya Dre tidak lagi diganggu oleh rakan2 nya.

dan bermula sesi mendalami kung fu oleh Mr. Han. part paling best masa dia berlatih adalah....mendaki tangga nk ke dragon well. serius.....aku plak yg tibe2 teringat kat Kinabalu...cettt....Ape perlu di ingat..dlm Kung fu kene ada attitude & focus....sebenarnya...ape yg berlaku dlm hidup kita pon perlu ada attitude & focus..betul kan?

dan sampai lah pada hari tournament..di mana..Hero xleh kalah kan..hehehe std lah tu..kalo x, kompem semua org xmo dah tgk movie...hehehee....nk tau ape jadik...ape lagi pegilah ke wayang ok!

Nota kaki: beli lah CD yg original...hehehe..lepas tu..Pikir lah sendiri

5 comments:

zakiahck said...

eerrkkk..yun!!..cian ko jgn la rs terpenger diri..company mmg cm nie..kita hanye diperguna mereka (pekerja bwh an la kate)..neway GD LUCK kat pat baru nanti!!
rajin ko layan movie..aku beli CD pn blm tentu nk tgk sbb syg terlepas siaran TV!! :-p

Queenin Murni said...

vavava!! moovie lagikk! :P

amoi said...

aku rasa movie ni mula2 cam slow sket..ngantuk aku..hahahah...tp overall best la...

semut-terbersin said...

haha aku pon sanggup tahan nak terkencing sampai abih muvi..tamo termiss satu pon..senak pundi kencing aku..patut citer ni kungfu kid bukan karate kid kan kan?..tp bezz tgk gambo derang dah last2 tu..macam hepi giler belakon citer ni..memasing cam karib

Yun said...

kiah: beli CD...erm tu perkara plg last kalo xsempat tgk..mmg CD ni mslh nk tgk..hehehe layan kat cinema pon jarang lah..ni sbb dah buhsan thp dewa namenye....lgpon aku xdek masalah nk redah cinema sorang2..:)

murni: hehehe tul la..ingan nk layan sampai 3muvi skali membe aku ajak pg digital mall ptg tu..layan satu cerita je lah...

amoi: awal mmg slow sket...ko bayangkn, aku beli popcorn tu leh abis dlm masa 30min awal tu..nmpk sgt makanan lg best dr cerita..lepas tu dah xberapa heran dah popcorn ke air ke...org sebelah yg sakan bercintun pon aku xheran daaa

semut: ha ah lah ila...suppose tajuk dia kene tukar jadik kungfu kid...

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...