Skip to main content

17 Ogos muncul lagi

owh diz year, ulang tahun kelahiran aku jatuh dalam bulan puasa. makin meningkat usia ni, makin takde napsu nak memperingati hari tarikh terindah ni,,,cewahhhh...serius, aku xdek lah perasan kan birthday dah nak dekat ke ape ke kan..cuma balik kampung weekend aritu, memang mak aku pulun lah masak sodap2...patut lah kan..kekeke xpe terima kasih bebanyak walaupon bukan aku makan sorang-sorang kan, & aku bukannya makan banyak mane, hantu kebulur aku dah kene ikat kan, napsu aku pada makanan agak kureng sket.kekekeke.tgu lah raya nanti, kompem aku kembali makan sebab hantu menggelupur aku tu dah kembali kan...mesti aku makan macam membela jek nanti...kekekeke owh xbaik cakap perkara kurang sopan dalam bulan puasa ni kan..ok ok aku cuba utk bercakap sesopan yang mungkin.

owh kalo korang tanya, macam mane celebration aku tadi ek? owh sungguh lah tiada ape2 ye..memandang ni bulan puasa, aku pon dah terlupa tradisi bercuti di kala tarikh keramat ni.serius tak teringat pasal tu. aku perasan malam semalam si shida wish kat Fb aku, aku reply kate esok, tapi macam xterkesan dalam hati pon macam ni "eh esok birthday aku lah" tapi sebaliknya, aku macam takdek perasaan. memang aku perasan lately, aku kurang napsu pada perasaan...hohoho bahaya kan? sebab macam dah xlame plak hidup ni, sebab dah di tarik satu nikmat..hehehe tapi aku tetap berdoa semoga napsu tu kembali balik ke paras normal nanti. Lupe plak, perenggan ni untuk bercerita pasal celebration aku tadi, aku hanya berbuka kat rumah, dan aku hanya tapau meehoon sop jek. & dessert kek cekelat yang aku buat tanpa terpikir pon pasal besdae aku masa malam ahad aritu..hahaha serius, & mak aku tapaukan, aku bawak jek balik KL. aku buat kek tu pon sebab jeles tengok barang kuih banyak sangat kat umah, aku pon try lah resepi baru kan [ aku memang macam tu pantang tengok mak aku beli barang banyak2, kompem aku ade perasaan hasad dengki utk mengepaw sikit]. suppose nak sedap kene kukus kek cekelat tu tapi aku pemalas nak kuar kan periuk kukus tu, aku hanya bakar dalam oven, kurang lah moist kek tu, tapi masih maintain sedap [hahaha xtahan puji hasil sendiri]. ayah aku hanya geleng kepala dengan suhu kemalasan aku yang makin lame makin meningkat. serius keinginan nak buat tu ade, tapi utk fasa perlaksanaan tu jek asik tergendala.

owh sangat tak best kan cerita celebration besdae aku, macam lah taun-taun sebelom ni best bangat..aku rase same jek. aku tetap makan sorang2. napsu nak singgah shopping beli sumthing tadi pon aku malas, macam xlarat jek.maka, tiada apa2 utk diri sendiri sebab dah selalu sangat beli tym hari biasa. giller betul sekarang ni, pergi kerja kat pejabat macam pergi membanting tulang kat bendang dah rupernye. dan selalu tertido dalam tren xkire lah berdiri ke duduk [macam lah naik bas dulu aku menikmakti pemandangan ek?] hehehehe

owh xperlu lah rahsia, usia aku dah 28tahun. serius lah muda lagi kan. tapi lagi syiok pagi tadi ade orang call nak wish, siap cakap selamat hari lahir ke - 27...serius kembang jap aku..sebab aku masih muda rupenye di mata kengkawan..wakakaaka....nasib lah labu. xkesah lah nak kate berapa pon umor aku..nak kate 73tahun pon aku pasrah jek..sebab aku tahu hakikatnya...memang 28tahun kan..:P

owh hampir terlupa, impian atau doa aku kali ini adalah untuk memiliki kesihatan yang 100% baik, xmo sakit-sakit, nak sihat jek 24jam/365hari..hehehe supaya aku boleh gunakan kudrat ni berbakti pada diri sendiri, keluarga, kengkawan & masyarakat setempat. selain tu, impian lain tu pendam kan ajelah, sebab kang mintak banyak2, semua xmakbul plak kan..ala2 yang dikejar xdapat yang dikendong tercicir..ahaks.

owh, sebelom aku mengakhiri kalam, terima kasih banyak-banyak pada yang wish & yang xwish pon. tengkiu sebab ingat dan yang xingat tu xperlu rase bersalah sebab aku paham,.,dlm setahun ade 365 hari yang lain yang korang perlu ingatkan kan..hehehe pada yang wish thanx again.,terharu aku, sebab dah tua-tua ni, masih ade orang ingat lagi..ahahahaa [tetibe ayat emosi 20sen plak]

Nota kaki: cukuplah owh aku utk harini..sekian. Semoga aku panjang umur & dilimpah ruahkan rezeki dan semoga hidup aku & keluarga ku diberkati dan dirahmati yang Esa.amin[ni ayat template biasa bak kate dewi hehehe]


Comments

cyanamoose said…
sila baca dengan nada nyanyi tanpa piano

happy birthday to you...happy birthday to you.. happy birthday to KANNNNNTANNNNN... happy birthday to you.
fAriefArihan said…
Kaq yun terchenta, happy bufday. Lame tak lepak sekali.. oneday when I berjaya (InsyaAllah), I will remember u first.

I love you and wish you a healthy and precious life.

Selamat berpuase lagi.. :)

Muah3.

ps : I lost ur phone no lagi, hp murah kan... takley nak save no banyak2... alasan but percayalah. tibe2 cari no u tak jumpe plak. ok dah.
Yun said…
cyana: baru aku nak on piano..sekali xleh pakai p,lak kn..

farie: heheeh xpe nanti kak yun sms no nye ye....& thanx 4 ur wish.
semut-terbersin said…
happy bday cik yunne!se,oga dipanjagkan lagik umur,dikurniakan kesihatan yg baik dan dimurahkan lagik rezki..

Kenape aku bace entri ni mcm sedeh tah..ko sedeh ke?

Wah kurus la cik yunne pasni..dah le posa,pastu takde selera mkn plak..
Yun said…
semut: thanx ila. apsal ko rase sedeh..cube ko bace berlatarbelakangkan lagu happy, kompem entry ni entry yg terceria jadiknye...erm xdek makne aku akan kurus lah ila...xmakan 3minggu turun sekilo belom tentu ok..hehehee

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.