Skip to main content

Lenguh Kaki Makcik

Di kala aku keserabutan last Jun-Julai, time sembang ngan khatul, aku ajak dia pegi holiday, juz a short holiday, utk aku hilangkan keserabutan otak aku. Tibe-tibe aku ajak dia ke Universal Studio, Singapore. Best nye kalo sembang ngan dia ni, kompem jadi lah, sebab suami dia si imran,. jarang ade masalah utk join kami sawan bercuti, maka bila dia kate ON jek. Aku ajak pegi dklm Oktober, sbb memang dah xleh tahan, rase nak lari dari semua masalah yg tengah serabut tu. Yolah lepas satyu, satu yang datang. well, manusia, semua di ujikan. cuma berlainan cara jek.

Plan asal nak pergi weekend jek, kire sabtu & ahad, dpt jejak kaki & main games dlm universal studio tu jadik lah. aku bukan nye shopping ape2 pon kan.

End up, khatul kaji calendar, ade cuti 3hari mase deepavali, maka dengan xsengaja terus lock date tu. & dlm sehari jek terus carik tic flight, memang ade yg murah tp hotel plak xberbaloi kan..malas nk terus carik hotel murah dlm singapore tu, terus cek tune hotel JB, pergh ade promo, siap ade bas ulang alik dr Tune hotel ke sentosa island, memang rezeki kan...dan memang serius murah bajet kali ni. dan dan tu terus lah khatul booking & buat bayaran. perghh setel. Maka kompen, aku khatul & hubby dia dan lyza, akan ke sana pd mulanya.

dua 3hari lepas tu, khatul cadangkan open pd geng kitaorg yg lain iaitu ajar, ithong, izu & yam. tapi yg kompem jadi hny ithong & suami nya, yg lain2 ade byk komitmen l;ain. xpe next tym aja k.

maka nya, 5 & 6 nov, ke JB & singapore lah kami. dan selamat lah aku melepas kan segala keserabutan dulu dan yg baru menjelma kat situ, tp rase mcm malas dah nk balik KL tu..serius serabut!

Aku buat ringkasan dululah, malas nk merapu panjang-panjang..antara tempat yang kami singgah

1) Mustafa Centre - beli perfume sampai naik peneng aku ngan bau perfume di tangan sendiri
Ahli - ahli kaki lenguh : Dari kiri - Pak Bilal, Ithong, Lyza, Khatul, Tok Batin & Aku.

2) Bugis Street - beli ole-ole untuk diri sndr melebihi dr ole2 utk org kampung..muahahaha
3) Sentosa Island - walaupon xdapat redah semua jenis activity, tp weols tetap enjoy...
4) Song of the sea [sentosa island] - owh menarik, tp lyza sempat tido walaupon duduk atas tangga jek..muahhahaa
5) universal studio [dalam sentosa island juga] - owh ni memang membuktikan kami ni semua seorang yang penyabar..hahahahaa
itu sahaja, kami bergerak ke JB hari jumaat kol 3.45am dari Muar, dan sampai ke Tune Hotel JB kol 6am, ni gara2 tunggu si Ithong & Suaminya dr Shah Alam..

Dan selamat sampai ke Muar balik tgh td, jam 1.30pm. alhamdulillah semua nya selamat, cuma suami si ithong nak demam kot..hahaha kesian kene buli ngan agenda percutian yg pack kami..hahahahaaa..xpe first time, mungkin terkujat..hak hak

Comments

yam said…
alalaalalal...jelesnye ibu...ibu nak gak lepas kan lelah yg ade...tp ibu takut jd makin lelah je sbb kena bwk askar kan...
semut-terbersin said…
huishh bezz gilaa! shopppinggg perfumessss!! i jeles hokei..
lamanye laa aku tak dapek jalan2..kuar ke shopping complex pon dah lama tak pi, ada laa kot dekat 2bulan..smlm dapat kuar ke ikea dah rase heaven dah..ni kan plak kalo dapat ke singapore! huwaa mau ke singapore jugekkkk!!!
Odd Pansy said…
that's 1 on of the wonderful things of being bachelor, hrini plan lusa dh bleh jln.ekekeke..jeles btoi aku! tp aku tumpang epi utk ko,b'jaya gk lari dr kl tu sat..tahniah2~~!!
Yun said…
yam: xpe bwk jek askar ko..ade jek org sudi jaga kan...xpe next year kite plan lain ye ngan geng sekolah kite

semut:mmg best shopping perfume...lagi2 bg aku yg xpenah beli perfume mahal ni..asik lah pakai yg bodyshop ngan victoria secret jek...last2 xreti nk beli yg mane satu...

jue: hahaha jadik bujang mmg best, tp bg kawan aku yg dah kawen & mempunyai hubby yg sangat sporting pon best jugak kan.hehehehe
cyanamoose said…
kantan... bila mau jumpa? nak selongkar beg ko carik souvenir utk diri sendiri... hhahahaha
fAriefArihan said…
overall, how much cost you to singapore sis? i have a plan to go there? tips please...
Yun said…
owh nnt cek buat entry khas pasal bajet ye

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…