Sunday, November 7, 2010

Lenguh Kaki Makcik

Di kala aku keserabutan last Jun-Julai, time sembang ngan khatul, aku ajak dia pegi holiday, juz a short holiday, utk aku hilangkan keserabutan otak aku. Tibe-tibe aku ajak dia ke Universal Studio, Singapore. Best nye kalo sembang ngan dia ni, kompem jadi lah, sebab suami dia si imran,. jarang ade masalah utk join kami sawan bercuti, maka bila dia kate ON jek. Aku ajak pegi dklm Oktober, sbb memang dah xleh tahan, rase nak lari dari semua masalah yg tengah serabut tu. Yolah lepas satyu, satu yang datang. well, manusia, semua di ujikan. cuma berlainan cara jek.

Plan asal nak pergi weekend jek, kire sabtu & ahad, dpt jejak kaki & main games dlm universal studio tu jadik lah. aku bukan nye shopping ape2 pon kan.

End up, khatul kaji calendar, ade cuti 3hari mase deepavali, maka dengan xsengaja terus lock date tu. & dlm sehari jek terus carik tic flight, memang ade yg murah tp hotel plak xberbaloi kan..malas nk terus carik hotel murah dlm singapore tu, terus cek tune hotel JB, pergh ade promo, siap ade bas ulang alik dr Tune hotel ke sentosa island, memang rezeki kan...dan memang serius murah bajet kali ni. dan dan tu terus lah khatul booking & buat bayaran. perghh setel. Maka kompen, aku khatul & hubby dia dan lyza, akan ke sana pd mulanya.

dua 3hari lepas tu, khatul cadangkan open pd geng kitaorg yg lain iaitu ajar, ithong, izu & yam. tapi yg kompem jadi hny ithong & suami nya, yg lain2 ade byk komitmen l;ain. xpe next tym aja k.

maka nya, 5 & 6 nov, ke JB & singapore lah kami. dan selamat lah aku melepas kan segala keserabutan dulu dan yg baru menjelma kat situ, tp rase mcm malas dah nk balik KL tu..serius serabut!

Aku buat ringkasan dululah, malas nk merapu panjang-panjang..antara tempat yang kami singgah

1) Mustafa Centre - beli perfume sampai naik peneng aku ngan bau perfume di tangan sendiri
Ahli - ahli kaki lenguh : Dari kiri - Pak Bilal, Ithong, Lyza, Khatul, Tok Batin & Aku.

2) Bugis Street - beli ole-ole untuk diri sndr melebihi dr ole2 utk org kampung..muahahaha
3) Sentosa Island - walaupon xdapat redah semua jenis activity, tp weols tetap enjoy...
4) Song of the sea [sentosa island] - owh menarik, tp lyza sempat tido walaupon duduk atas tangga jek..muahhahaa
5) universal studio [dalam sentosa island juga] - owh ni memang membuktikan kami ni semua seorang yang penyabar..hahahahaa
itu sahaja, kami bergerak ke JB hari jumaat kol 3.45am dari Muar, dan sampai ke Tune Hotel JB kol 6am, ni gara2 tunggu si Ithong & Suaminya dr Shah Alam..

Dan selamat sampai ke Muar balik tgh td, jam 1.30pm. alhamdulillah semua nya selamat, cuma suami si ithong nak demam kot..hahaha kesian kene buli ngan agenda percutian yg pack kami..hahahahaaa..xpe first time, mungkin terkujat..hak hak

8 comments:

yam said...

alalaalalal...jelesnye ibu...ibu nak gak lepas kan lelah yg ade...tp ibu takut jd makin lelah je sbb kena bwk askar kan...

semut-terbersin said...

huishh bezz gilaa! shopppinggg perfumessss!! i jeles hokei..
lamanye laa aku tak dapek jalan2..kuar ke shopping complex pon dah lama tak pi, ada laa kot dekat 2bulan..smlm dapat kuar ke ikea dah rase heaven dah..ni kan plak kalo dapat ke singapore! huwaa mau ke singapore jugekkkk!!!

Odd Pansy said...

that's 1 on of the wonderful things of being bachelor, hrini plan lusa dh bleh jln.ekekeke..jeles btoi aku! tp aku tumpang epi utk ko,b'jaya gk lari dr kl tu sat..tahniah2~~!!

Yun said...

yam: xpe bwk jek askar ko..ade jek org sudi jaga kan...xpe next year kite plan lain ye ngan geng sekolah kite

semut:mmg best shopping perfume...lagi2 bg aku yg xpenah beli perfume mahal ni..asik lah pakai yg bodyshop ngan victoria secret jek...last2 xreti nk beli yg mane satu...

jue: hahaha jadik bujang mmg best, tp bg kawan aku yg dah kawen & mempunyai hubby yg sangat sporting pon best jugak kan.hehehehe

cyanamoose said...

kantan... bila mau jumpa? nak selongkar beg ko carik souvenir utk diri sendiri... hhahahaha

fAriefArihan said...

overall, how much cost you to singapore sis? i have a plan to go there? tips please...

Yun said...

owh nnt cek buat entry khas pasal bajet ye

fAriefArihan said...

tenkiu~~~

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...