Skip to main content

The Danna, Langkawi

Alhamdulillah dah selamat sampai di Pulau yang indah lagi cantek untuk Honeymoon urusan kerja. Sangat grand plak hotel yang disediakan. alhamdulillah, dapat lah merasakan. harap pergi sendiri, kompem kene kecek yam pergi skali supaya dpt tidor di hotel bank negara yang best lagi tak terkata tu dengan harga yg berbaloi2 kan.

Lena lah tidur 3 malam ni yek...ahaks....utk pesanan barang aku xpasti akan berkesempatan ke tak nak menyoppingkan diri di sini, sebab datang atas sebab kerja kan....

dan thanx to didi sebab menumpang kan i bermalam di rumah semalam & menghantar i ke LCCT. orang xdek teman hidup beginilah kan..menumpang kasih teman permainan ajelah...nak naik teksi seram plak kan, ..pagi2 buta sorang2 kan, nak drive & parking kat situ utk 4hari lg menyeramkan ..

tiket flight kol 7.30am, awalkan, kalau pg bercuti bersama rakan2 sepermainan takpe & dan ade jugak sorang yg tertinggal flight..hehehhee nasib ada flight kol 10am plak kan....

Comments

mama tisya said…
nk FM:) hotel danna??bkn datai ke??bestnye dk otel even kena p wt kj
NICK @ NADIA said…
terbaeekk!!ai yg ade teman idop ni pn xbpeluang dok hotel gini uhuk uhuk.
org kate ade hikmat dsebalik semua ni.mu xde teman tp mu leh enjoy bjimba tmpt bes2 jeles ai tau.bsyukur ape yg ade..insyaallah thn ni pakcik aman bikin kenduri besau pny ;) aminnn
amoi said…
best siot dpt tido hotel free yg best lagi santek...hoho...
saifurudin said…
wow .. hotel gempak ...
Queenin Murni said…
kan ada en lok temankan u....
va va va va..dah masuk opis baru aku tau ko ke sana... aku mau khinder bueno byk2....... :)
Yun said…
murni: gaji masok esok....& xkuar duit lag...pahtu ade ke kesempatan shopping? erm erm....kalo ade aku bwk bungkusan dr jusco jek..muaahahaha

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…