Skip to main content

Turn dia pulak

Merah ade "Ong" katanya. tapi memang ramai wat tema merah kebelakangan ni kan? Tidak ketinggalan sepupu aku ni. walaupun dia muda dua tahun dari aku. tapi jodoh dia dah sampai. kalau si shahrul tu sepupu sebelah mak aku, ni sebelah bapak aku pula. berpusu-pusu plak kazen-kazen aku ni nak menamatkan zaman bujang.
Satu keluarga yang merahnya makngah..ahaks...tapi dalam family aku, bapak dia jatuh anak ke-3, maka aku gelarkan dia Pokde. muahahahaa dan dia anak yg sulung dalam adik beradik..kira pembuka majlis lah ni. tak lama lagi adik dia duduk paling kiri pula punya turn sebabnya, dia dah pun bertunang masa lepas majlis nikah abg dia jumaat lepas. tak lame lagi lah tu gamaknya.


oklah, zawawi & isteri, selamat menepuh alam rumahtangga dan semoga berkekalan di dunia & akhirat ikatan kalian.. all the best..& jangan lupa mai umah paklong & maklong bawak ahli keluarga baru tu.. kasik kenal2 sikit ngan orang kampung alai yek.

makcik ni paksa...segan-segan pengantin dibuatnya.tapi mak sedara punya pasal, layan kan jek.

Dan sepanjang majlis aku terpaksa jadi seorang yang cool untuk menepis soalan-soalan yang rasa bukan cepumas dah. tapi lebih kepada tak heran dah..ahahahaaha sana kata ni dapat anak lah itu lah ini lah..well, i tak kesah sangat kot, desperate sangat nanti, i duduk lah bertapa seminggu dua kat KL sentral, untung nasib ade orang tinggalkan anak dia kat I kan.. ahaks...pusat anak yatim pun melambak kot sekarang ni. tapi apa-apa pun..doa sedara mara lah diperlukan, bukan asik nak mengkondem aku ja kan....semangat tu bagilah sikit!

Nota kaki: kepada kazen aku Ita, aku rasa kita kena pergi mandi bunga kot..muahahahahaa

Comments

didi said…
sabau jek. mari makan lemak same ai
dewman said…
nak join mandi bunga juga :P
Yun said…
ish ade org nk join i mandi bunge..hik hik

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…