Sunday, January 9, 2011

Turn dia pulak

Merah ade "Ong" katanya. tapi memang ramai wat tema merah kebelakangan ni kan? Tidak ketinggalan sepupu aku ni. walaupun dia muda dua tahun dari aku. tapi jodoh dia dah sampai. kalau si shahrul tu sepupu sebelah mak aku, ni sebelah bapak aku pula. berpusu-pusu plak kazen-kazen aku ni nak menamatkan zaman bujang.
Satu keluarga yang merahnya makngah..ahaks...tapi dalam family aku, bapak dia jatuh anak ke-3, maka aku gelarkan dia Pokde. muahahahaa dan dia anak yg sulung dalam adik beradik..kira pembuka majlis lah ni. tak lama lagi adik dia duduk paling kiri pula punya turn sebabnya, dia dah pun bertunang masa lepas majlis nikah abg dia jumaat lepas. tak lame lagi lah tu gamaknya.


oklah, zawawi & isteri, selamat menepuh alam rumahtangga dan semoga berkekalan di dunia & akhirat ikatan kalian.. all the best..& jangan lupa mai umah paklong & maklong bawak ahli keluarga baru tu.. kasik kenal2 sikit ngan orang kampung alai yek.

makcik ni paksa...segan-segan pengantin dibuatnya.tapi mak sedara punya pasal, layan kan jek.

Dan sepanjang majlis aku terpaksa jadi seorang yang cool untuk menepis soalan-soalan yang rasa bukan cepumas dah. tapi lebih kepada tak heran dah..ahahahaaha sana kata ni dapat anak lah itu lah ini lah..well, i tak kesah sangat kot, desperate sangat nanti, i duduk lah bertapa seminggu dua kat KL sentral, untung nasib ade orang tinggalkan anak dia kat I kan.. ahaks...pusat anak yatim pun melambak kot sekarang ni. tapi apa-apa pun..doa sedara mara lah diperlukan, bukan asik nak mengkondem aku ja kan....semangat tu bagilah sikit!

Nota kaki: kepada kazen aku Ita, aku rasa kita kena pergi mandi bunga kot..muahahahahaa

3 comments:

didi said...

sabau jek. mari makan lemak same ai

dewman said...

nak join mandi bunga juga :P

Yun said...

ish ade org nk join i mandi bunge..hik hik

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...