Skip to main content

Kacau Bilau

Ye mood aku memang kacau bilau beberapa harini. tak tahu kenapa & mengapa & di mana & siapa & apakah. rentetan ni, ke kreatifan aku nak menyelesaikan masalah kerja menjadi sedikit slow. menatap screen notebook 2jam pon xdapat nk setel. malam ni pon aku cube, tapi xmampu nak selesaikan juga. buntu dah aku nk setelkan case new group tu..hope adalah idea esok. owh esok lagi macam2 nak kene pikir. huwaaaaaaaaa dek kerana jiwa kacau, aku berjaya siapakan entry bandung tapi entry krabi tetibe hilang idea dah. tsk tsk (*,)v tetibe otak kiri aku terpikir jiwa kacau ni disebabkan dah lama xlayan jiwang kat wayang. tapi otak kanan aku pulak mengingatkan aku utk membaca al-quran. terus insap kejap! kejap jek. oppss.,, mungkin lah kot kena mengaji lah..asik pikir nk tgk wayang jek.....dush dush....T__* (lebam sebelah bijik mata) dah boleh tidur, esok kan meeting..kalo meeting tu pepaham lah...get ready utk tadah telinge..ahaks. Gut Nite uols. Nota kaki: HTC baru dah keluar. kena cantas abg long dengan kadar segara. kasik dia sentap mcm yg dewi buat. huhuhu:P sebenarnya nak tulis pasal ni..tp mengarut jek lebih

Comments

cyanamoose said…
abg long tengah geget jari tu... hahahaha
xhn said…
bos aku pkai HTC.
mmg berbulu lebat je mata aku ni tgk.
klu dpt email dri dia siap de auto setting kat bwh tu 'sent from my HTC'.perghh!
Kenanga said…
xper....banyak laggi akan kuar lepas sensation tu...
Yun said…
hehehe tu lah, nanges tgk henpon ni sbb xmampu nk memilikinya lg kan

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…