Skip to main content

Buat-buat TERkejut

Bila tengak account bank. walhal dah tau yang finance dah tersilap bank in gaji..bayangkan kalau gaji banyak tu sebulan..muahahahaa

macam mane lah bleh tersilap kan.nasib baik lah telah diberitahu awal.kalau tak..memang aku koma tengok amount nya... agak-agaknya depa tersilap cek grade aku kot.hehehee

tak pasal-pasal nak kena pulangkan balik...

**gambar terpaksa di delete yek..seperti yg dijanjikan**

amacam zam? puas hati. maybe gaji ko dah byk ni kot..aku memang lah sangat2 jauh dari ni kan..muahahahaaa


dulu amount banyak2 masuk dlm acc tym bonus kat bernas jek kan...

Comments

ZzamzZ said…
meh la tempek skt gaji yg di idam sume org2 yun kekeke
Yun said…
ha aku dah tepek..sila cek...

nnt nk kena remove blk tu
semut-terbersin said…
fuhh fuhhh kayoooo! gaji dekat rm10k tu!!bezznye! saya mau saya mauuu!!
Queenin Murni said…
ke depa naikkan gaji ko sebab takut ko larii....


waaaaaaaaaaaaaaaa....sgt jeles!!
Yun said…
ila: memang sampai termimpi aku mlm smlm merasa gaji byk mcm ni kan...

murni: dalam mimpi pon belom tentu dpt merasa ok. kena pulangkan 6k yek...maka ko paham2 lah balance gaji aku berapa + claim aku utk sebulan setengah lak tu..sob sob..sikit ok!
Yun said…
eh lupa..kalo aku lari jek ok tak? hahahahahahaaa tak payah pulangkan duit yg dah tersalah masuk tu..huhuhu

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

No Plat Kereta dicuri

Perkara kecil tapi impak nye besar.

Sedar Tak Semua bahawa kes kecurian no plat kereta bukan lah perkara yang boleh di pandang enteng/sambil lewa. Perkara ini merupakan satu perkara serius, di mana ianya terjadi kepada sahabat saya sendiri. Kejadian ini baru sahaja berlaku pada minggu lepas dalam rabu mlm khamis, di mana beliau mendapati no plat kereta nya telah di curi, di bahadian hadapan & belakang. pelikkan. kebiasaan, org akan mencuri tayar ataupon mencuri kereta itu teros. Kalo bagi saya lah, itu adalah perkara kecil jek..no plat jek kan...baru berapa ringgit kite rugi. tetapi sedarkah semua, kehilangan no plat ini patut dilaporkan pada pihak POLIS dengan kadar segera & simpan lah salinan aduan anda utk kegunaan di masa hadapan.

Berbalik pd cerita kisah benar yg berlaku pd sahabat saya yg namanya si Jan [Bukan nama sebenar] yg pd asalnya mengingatkan, no plat nya di ambil oleh pihak management tpt kediaman nya, memandang kereta beliau tidak menampal sticker utk parking.tet…