Skip to main content

Mood Sweng

Pagi-pagi dah spoil kan mood aku sebab keta aku kena block ngan Saga FL baru yg no dia 4908. amik ko. geram tau. dah tau block keta orang sila lah tgl kan no phone kan. nak jek aku langgar kasik kemek. wa dah lah lambat. xpasal2 aku terpaksa pikirkan idea bijak utk redah jek korridor kedai-kedai tu. seb baek kakak kedai tu pon kesian kan. ni yang pikir nak beli rumah teres. senang xpayah bengang mcm pagi ni.

dan aku blh bet, orang punya keta tu memang tgh layan makan brekpes kat kedai bawah tu. blh je selambe ayam bila aku tny xnak ngaku kan. memang aku jumpa lg, boleh pancit tayar dia nnt.

Comments

semut-terbersin said…
ko kenape tak hon je banyak kali?? kasik pekak semua org kat kedai2 tu
Yun said…
ila, bukan takat hon jek..aku dah pg tny kat kedai tu, selambe jek sekor2 kan. tp ade lah muka yg mencurigakan tp selamba jek cont makan kan. bila aku dah redah koridor tu, nmpk lah dia mamat tu gerak ke kereta...mmg aku aim nk pancitkan tayar dia. aku xrasa dia org situ, tp dia dtg utk brekpes jek tu
semut-terbersin said…
oh!..kurang hajar betul mamat tuh..dah tau dia nye kereta, pergi lah kejap alih then cakap sori..itu pon payah? no manners betul! tp slalunye kalu dah kene hon, org cepat2 alih..dia bleh buat derk je? ish ish ish

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…