Skip to main content

Cinta hati

baru ku. nak share lah ni..meh tgk sesame..meh ..jangan segan-segan... benda baikk, barang baik kena lah share kan.

tadaaaaaaaaaaaaaaa...new nikong in da house. comel tak? comel tak? inilah madu terbaru Mr. Nik. aku bagi nama Mek Kon jek. sebab dia ni didalam golongan TER.......


cer teka ni model apa dalam keluarga nikon?


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


.

.


owh model baru terhangat di pasaran, bersize 4GB sajok.

boleh lah di masukkan dalam kategori keluarga Mr. Nik


Comments

semut-terbersin said…
uish bape banyak kamera ko ada ni? eh lense dia cucuk usb? ke aku salah tgk?
Yun said…
hahahaha amacam canggih x, boleh cucuk kat usb port..hehehehe
amoi said…
weh comelnyeee...nakkkkkkkkkkkkkkk
miss sammy said…
awesome...aku penah nampak ni kat loyat...xsempat nk beli..limited stock katanya..upset macam S2 plak!
yam said…
beli katne tu??
Queenin Murni said…
cop! AKU TAKLEH TGK GAMBO. ni usb yg kita usha dulu tu ke?
cik reen said…
Yun bape riban nih? Aku sedang teringin nak beli camera baru. Tp yg ni lense kena cabut2 ek? Aku nak cari yg biasa tp gambar canggih mcm photog2 slalu amik. Ado ko? Hehe
Yun said…
amoi: nak g beli kat amcorp ada
miss sammy:hahaha limited edition..entah ye entah tak kan...
yam: kat amcorp
murni: ye betul
cik reen: ni bkn camera tp usb berbentuk camera...ko kalo nk beli camera, ko beli yg lumix. nnt aku bgtau model apa yek

Popular posts from this blog

Vietnam (KUL-Hanoi-Danang- Hoi An - Mui Ne - HCMC - KUL)

Travel ke Vietnam ni dah nak setahun baru terhegeh-hegeh nak update kan. well, macam biasa, gambar dalam phone je uols, tu yang lambat nak proses. lepas tu aku memang malas super malas nak mengarang ayat.

percutian ke Vietnam ni takdelah rancang apa-apa, bila stress kerja mulalah tangan tu gatal kan. dan tanpa plan apa2, aku ajak DD beli tiket flight ke Hanoi and balik dr HCMC. ko mampu...gamble beli lepas tu baru lah nak plan. beli bulan dec kot travel on april/.kah kah..dan tak terpikir pon nak ke mana..yang aku tau misi utara ke selatan..itu sahaja. masa tu tic flight dalam RM500 utk returns.

dah masuk bulan 3 baru terhegeh2 nak plan..makanya, tak ckup hari plak, so, dari hanoi nak ke danang naik flight. sebab beli lambat dalam rm300 jugak lah kena... naik Vietnam airlines. layankan je.
tips utk penukaran duit:
- utk ke Hanoi, bawak USD je pon ok. semua tempat accept USD. sebab kalau kira, guna DONG boleh jadi rugi sket.
- Utk area tengah macam Danang, Mui Ne, dan lain2. better se…

No plat kereta di curi

aku penah cerita kisah ini yang jadi kat kawan aku masa 2010. tapi kalini, jadi pada aku pula. kejadian di parking rumah aku, motif tak dapat diketahui, tak fasal-fasal aku terpaksa ambil cuti, mujur cuti ganti ada lagi..sayanglah kan kalau EL ni.

Kejadian isnin pagi masa awal ogos yang lepas. dan masa yang tepat kehilangan tak perasan sebab dari sabtu tengahari aku tak keluar rumah sehingga isnin pagi nak pergi kerja. baru perasan dekat opis...hehehe dah lambat mana sempat nak telek kereta, tiba2 opismate aku tegur mana no plat...aduhai...satu kerja kan..tak memasal kena patah balik cari balai polis... dan buat report..

alhamdulillah lom ada apa2 lagi..entah apalah motif orang yang ambil no plat tu..tak memasal terbang rm60 utk both set.

dan diingatkan jangan lupa report kalau kejadian ni terjadi..atleast beringat perkara2 yang tak diingini berlaku.

Salam Ramadhan Kawan-kawan sekalian

Syukur alhamdulillah masih berkesempatan kita bertemu dengan ramadhan kali ini.

Payah jugak nak carik gambar yang gugurl alone..huhuhu semua nak gambar sekeluarga, sungguh tidak melambangkan ahkak yang single ni. Ok, thanks to mr.google dan thanks kepada pembuat gambar di atas.

Dikesempatan ini, saya dengan rendah diri memohon maaf di atas segala jenis keterlanjuran yang mengguris hati secara sengaja atau tidak. Semoga ibadah kita diberkati dan sentiasa dipertingkatkan.

Blog ini yang seakan terabai dek kesibukan tuan rumah yang tidak terkata. Semoga kesibukan ini ada terselit saham akhirat hendaknya.

Dan syukur sekali lagi kerana kerja migration data utk 139 cawangan semalaysia dari 139 db access kepada db centralize dengan 139 ragam. syabas kepada ahkaklorat ni. Semoga fasiliti baru ini memberi keselesaan serba banyak kepada pengguna.

Dan kepada rakan-rakan yang terasa diabaikan oleh ahkaklorat, sorry lah ye, sekarang ni masa yang ada memang akan dirujuk kepada katil di rumah sahaja…